Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. november 19. 14:06 Adat

A fogadóirodák oddsai alapján ez az ország az idei vb kedvence, de egy európai nemzet még okozhat meglepetést

Két dél-amerikai válogatott a legesélyesebb a végső győzelemre a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságon, de így is 60 százalék feletti a valószínűsége, hogy európai győztest avatnak. Meglepetést Dánia, Uruguay vagy Horvátország válogatottja okozhat, de utóbbinak a négy évvel ezelőtti (döntős) szereplés megismétlése ezúttal is szenzációszámba menne.

Brazília hatodszor

A fogadóirodák oddsai alapján a vb abszolút favoritjai a brazilok: több mint 17 százalék az esélye, hogy a válogatottjuk megszerzi a hatodik világbajnoki címét is. Az esélyességi rangsorban Brazíliát Argentína, majd a négy évvel ezelőtti győztes Franciaország követi, míg egy spanyol, német vagy angol győzelem valószínűsége már a 10 százalékot sem éri el*A számításhoz 26 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Ennek ellenére elég nagy a sansz, hogy végül európai győztes lesz. Ebben szerepet játszik, hogy Európából jutott ki a legtöbb válogatott az eseményre (szám szerint 13), de ennél sokkal fontosabb, hogy Brazílián és Argentínán kívül csak európai csapatoknak van érdemi esélye megnyerni a világbajnokságot. Az oddsok alapján a legjobb kilátásokkal rendelkező nem európai, vagy dél-amerikai válogatott Szenegálé, ám az afrikai ország győzelmének valószínűsége sem éri el az egy százalékot. A két nagy esélyesen és az európai csapatokon kívül ennél nagyobb sansza csak Uruguaynak van a végső győzelemre, ám nekik is csak 1,8 százalék.

Dánia, Horvátország, Costa Rica

A kétszeres világbajnok dél-amerikai együttes azonban ezzel is az egyik potenciális meglepetéscsapatnak számít. A kisebb csapatok közül Uruguay mellett a horvátoktól és a dánoktól várnak jó szereplést a bukmékerek (illetve a fogadók): a selejtezőkön rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtó Dánia döntőbejutásának esélyét például több mint 7 százalékra teszik. Horvátország – amely négy évvel ezelőtt már teljesítette ezt a bravúrt – ennél azért kisebb eséllyel pályázik a fináléra: náluk már csak 4,4 százalék ugyanez a mutató.

A legesélytelenebb válogatott Costa Ricáé. A közép-amerikai csapat a németekkel és a spanyolokkal került egy csoportba, így már az innen való továbbjutásnak is csoda számba menne. Annak az esélye, hogy sikerül túllépniük a következő körbe a 10 százalékot sem éri el, a végső győzelmük valószínűsége pedig mindössze 0,12 százalék. Ha végül mégis Costa Rica lesz a világbajnok, és ezt valaki most jó helyen fogadja meg, akkor a feltett pénze ezerszeresét nyerheti.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat focivébé labdarúgás világbajnokság Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Fontos

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.