Hírlevél feliratkozás
Hobot Péter
2022. április 3. 19:42 Adat, Közélet

A kistelepülésen sokan mentek szavazni, ami a Fidesznek kedvez

A 15 órás részvételi adatok alapján a legmagasabb arányban azokon a településeken mentek szavazni, ahol kevesebb mint 100 választásra jogosult ember él. 2018-ban a Fidesz itt a szavazatok 61 százalékát vitte el. A nagyvárosokban – ahol több mint 50 ezer választásra jogosult él – 53 százalékos részvételi arányt mértek délután háromkor, ezekben a városokban a kormánypárt négy éve a szavazatok 42 százalékát kapta.

A legkisebb falvakban 15 órakor 58 százalékos volt a részvétel, ami 16 százalékponttal kevesebb, mint a 2018-es végső, az urnazáráskor mért eredmény. A nagyvárosokban viszont majdnem 20 százalékponttal maradt el a részvétel a 2018-es urnazáráskori adatokhoz képest. A lenti grafikon azt mutatja, hogyan alakult a 2018-es urnazáráskori részvételhez képest a mai részvétel.

A legnagyobb részvételt 2018-ban a kistelepüléseken mérték, itt a vártnál is erősebben tudott mozgósítani a Fidesz, ami az eredményeken is meglátszott. A grafikon azt mutatja, hogyan alakult a Fidesz támogatottsága átlagosan 2018-ban a különböző méretű települések szerint.

A nagyvárosokban hagyományosan magas részvételi arányokat is túllépték a kistelepülések 2018-ban. Az adatok szerint a mai választáson is ez várható, de a három órás adatok óta természetesen még változhattak ezek az arányok.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Közélet 2022-es választások adatok kistelepülések részvétel városok Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.