G7 hírlevél

Miközben idehaza még mindenki az áram- és gázdíjak változásának hatásait számolgatta, a héten a Gazprom újra csavart egyet a gázcsapon, és ennek nyomán új rekordok születtek az egész Európában mérvadónak számító hollandiai gáztőzsdén. Pedig már a július első felében látott árszint is olyan magas volt, hogy ez kényszerítette rá a kormányt a 2014-ben kőbe vésett, „rezsicsökkentett” árszint feladására az átlagfogyasztás felett.

Így aztán különösen aggódhatnak a nagy családi házakban élők – nekik érdemes megfontolni a napelemes áramtermelést -, míg a közös gázmérővel rendelkező társasházakban félő, hogy részben a kis lakásban élők fogják fizetni a nagyobb lakások fűtését is.

Persze eleve az is kérdés, hogy lesz-e elég földgázunk a télen, és ugyanezt számolgatják a németek is, náluk ráadásul az ország egész gazdasági modelljének a fenntarthatóságát megkérdőjelezi az olcsó orosz energia elérhetetlenné válása. Pedig az autógyártásuk éppen jön ki a gödörből, ami a magyar gazdaság számára is jó hír – ha nem töri derékba a folyamatot az energiahiány.

De a kormánytól is jöhetnek újabb húsba vágó meglepetések, hiszen a magyar családok fogyasztási kosarának legalább nyolcadát olyan termékek és szolgáltatások teszik ki, amelyekre hatósági árak vonatkoznak. És ahogy cikkében Bod Péter Ákos megállapította, az árszabályozások be- és kivezetése során rengeteg szakmaiatlanság, kapkodás, jogi és logikai hiba, értelmezési bizonytalanság lép fel.

Alább további fontos és érdekes cikkeket ajánlunk, ha tetszett, amit olvasol, és megteheted, kérjük támogasd lapunk működését ezen a felületen keresztül. Jó olvasást!

• 2022. július 28. 04:34 • Vállalat
Pénzt csak elvétve adnak vissza a névleg visszaváltható pohárért, termeli is szépen a profitot
Egyre több szórakozóhely vezeti be a visszaváltható műanyag poharakat, az alapvetően hasznos megoldást azonban sikerült úgy alakítani, hogy sokan már lehúzásként tekintenek rá.
Kövess minket Facebookon is!
F
Dr. Rékassy Balázs

2023. január 18. 15:03Élet, Közélet
Az egészségügy állapota nem felel meg az ország fejlettségi szintjének
Csak a kiszámíthatatlanság biztos: lehet, hogy jár egy ellátás, de nem biztos, hogy jut is. Ez pedig számos ember életébe kerül nap mint nap.
image
2022. december 21. 15:03 Élet, Közélet
Védenie kell az államnak az egészségügyi közellátást
A magánellátásban dolgozó orvosok kötelező közellátási feladata nem látszik túlzónak, illeszkedik a korábbi döntésekhez, ehhez hasonló megoldások más országokban is vannak.
image
2022. december 14. 18:17 Élet
Külföldi jó gyakorlatok alapján léphetne nagyot előre a magyar egészségügy
Az egészségügy nemcsak nálunk van tele hibákkal, hanem a miénknél fejlettebb rendszerekben is. A különbség, hogy szembe merünk-e velük nézni, és tudunk-e tanulni belőlük.
image
2022. október 11. 13:04 Élet, Közélet
A magyar oktatás sarkon fordult egy verseny közepén, és az ellenkező irányba fut
Az oktatáspolitika fenntartja és növeli az iskolahálózat szétaprózottságát, felerősíti a szociális szelekciót és az etnikai szegregációt, és szűkíti a tanulási lehetőségek körét.
Ezt az emailt azért kaptad, mert felitartkoztál a G7 hírlevelére. Ha mégsem szeretnél a továbbiakban hírlevelet kapni, kattints ide a leiratkozáshoz!

Észrevételed, megjegyzésed van? Írj nekünk a [email protected] email címre!
Postacímünk: G-7.hu Nonprofit Zrt. 1037 Budapest, Montevideo utca 9.