G7 hírlevél

Megéltünk már néhány korainak bizonyult örömöt a koronavírus-járvány kezdete óta, abban például kifejezetten sokan bíztak, hogy a negyedik hullám nem lesz ennyire erős, nemcsak nálunk, hanem Közép-Európában, illetve általában a kontinensen sem. Sajnos azonban nem így alakult, és a dél-afrikai eredetű új „szupermutánsról” az utóbbi napokban érkezett hírek alapján abban sem lehetünk biztosak, hogy a mostani az utolsó erős járványhullám.

Már csak ezért is szomorú, hogy a magyar oktatásirányításnak több mint másfél év is kevés volt felnőni a feladathoz, ahogy véleménycikkünk írója fogalmazott, az oktatási államtitkárságnak fogalma sincs arról, mi történik, és mi mindennel lenne feladata foglalkozni. De a Magyar Nemzeti Bank döntéshozói is vakarhatják a fejüket, hogy meddig kell még emelni a kamatokat a forintgyengülés újabb hullámainak megállításához, ami pedig szükséges lenne az infláció megfékezéséhez is. Ha ebben segíteni nem is tudunk, de Torontáli Zoltán kollégánk – Minőségi Újságírásért Díjjal elismert – cikksorozatában pontosan tetten érhető az élelmiszerüzletekben zajló áremelkedés.

Vannak a járványnak olyan hatásai is, amelyek akkor is biztosan évekre velünk maradnak, ha a koronavírust sikerülne legyőzni. A legjobban talán az ingatlanpiacon látszik ez: a home office elterjedésével az emberek egyre messzebb költöznek Budapestről, nem kis részben azért, mert már a főváros külső kerületeiben is elszálltak az ingatlanárak.

Az alábbiakban további fontos és érdekes cikkeket ajánlunk, de előtte arra kérünk, hogy – ha vállalkozásod van, vagy döntéshozó pozícióban dolgozol bármekkora cégnél, bármely területen – segítsd munkánkat az OTP Bankkal közösen készített rövid, anonim felmérés kitöltésével, amit ide kattintva érhetsz el. Ennek célja, hogy tisztábban lássunk a vállalati fenntarthatóság témakörében, az eredményeket cikkben és podcastban is feldolgozzuk majd.

Ha tetszett, amit olvasol, és megteheted, kérjük támogasd lapunk működését ezen a felületen keresztül. Jó olvasást, kellemes hétvégét!

• 2021. november 22. 06:08 • Élet, Vállalat
A kisvárdai csigagyár elnyelt 6,5 milliárd forint állami támogatást, Magyarországon vége a csigabiznisznek
Nincs, aki szedje, nincs, aki pucolja, minden jel szerint vége a magyar csigabiznisznek, a több milliárdos állami fejlesztések ellenére is.
Kövess minket Facebookon is!
F
Pálos Máté

2021. november 25. 06:54Élet
Sok nő járhat rosszul egy eredetileg őket támogató intézkedés miatt
A GYED-en lévő apák országon belüli meglepő eloszlása alapján sokan ezt valószínűleg nem azért igénylik, hogy az apa többet legyen a gyerekkel, az anya pedig dolgozhasson.
image
2021. november 23. 17:09 Adat, Világ
Fontos termékkörben drágább a dm itthon, mint Ausztriában és Németországban
Olvasónk segítségével összehasonlítottuk a magyar, az osztrák és a német dm árait, és nincs benne köszönet.
image
2021. november 23. 06:53 Adat
Sokkal kevesebb uniós pénzhez jutnak a magyar cégek, mint elsőre látszik
Az ígértnél kevesebb pénzt kaptak a vállalkozások az uniós forrásokból. Azon belül viszont a magyar tulajdonú kisebb-közepes cégek nem panaszkodhatnak.
image
2021. november 22. 17:23 Közélet
Orbán mostani ciklusának végére Románia lehagyhatja Magyarországot
Jogállamiság, a NER-vállalatok és a közmunkaprogram hiánya - véleménycikkünk szerzője szerint jelentős részben ezeknek köszönhetően előzheti le hazánkat keleti szomszédunk.
Ezt az emailt azért kaptad, mert felitartkoztál a G7 hírlevelére. Ha mégsem szeretnél a továbbiakban hírlevelet kapni, kattints ide a leiratkozáshoz!

Észrevételed, megjegyzésed van? Írj nekünk a g7@g7.hu email címre!
Postacímünk: G-7.hu Nonprofit Zrt. 1037 Budapest, Montevideo utca 9.