G7 hírlevél

A hét legfontosabb külpolitikai eseménye az új amerikai elnök beiktatása volt, amely előtt egy alapos cikkben tekintettünk vissza a sokféle tekintetben emlékezetes Trump-korszakra. Új fejezet ide vagy oda, Joe Bidennek persze nagyon is ismerős problémákkal kell megküzdenie a járványtól kezdve a klímaváltozásig. De legalább abban reménykedhetünk, hogy visszafelé nem kell lapozni a fejezetekben, például nem romlik a magyar járványhelyzet azok után, hogy legalább a régióhoz képest viszonylag kedvezővé vált.

Igaz, ebben a tekintetben leghamarabb akkor kezdődhet teljesen új korszak, ha tömegesen elérhetővé válnak a vakcinák idehaza, és ekkor derül ki az is, tényleg olyan felkészült-e a hazai egészségügy az oltások beadására, mint ahogyan azt a kormány állítja.

Az alábbiakban további érdekes, fontos cikkeket ajánlunk, ha ezek elnyerik tetszését és megteheti, kérjük támogassa lapunk működését ezen a felületen keresztül. Jó olvasást, kellemes hétvégét!

• 2021. január 19. 06:56 • Közélet
Milliárdos cégek tömeges összeomlása mutatja, hogyan lophattak szét egy állami programot
Rendszerszintű visszaélések ritkán válnak annyira egyértelművé, mint a kulturális tao-támogatások esetén. Hogyan uraltak le visszás cégek egy egész szektort?
Kövess minket Facebookon is!
F
Hajdu Miklós

2021. január 21. 15:17Közélet
Van kiút a közepes jövedelmi csapdából, de Magyarország nem azt követi
Színvonalas intézményrendszerrel a posztszocialista országok közül többnek is sikerült erőteljesen felzárkóznia az uniós gazdasági átlaghoz az utóbbi évtizedben.
image
2021. január 21. 06:58 Vállalat
Üzletileg is beért a magyar titkosítás, amit a világon elsőként akarnak kvantumbiztossá tenni
Az Arenim Technologies története megmutatja, hogyan tud egy nemzetközi technológiákkal a magyar piacon növekvő vállalkozás saját innovációval a világpiacon is megjelenni.
image
2021. január 20. 06:54 Vállalat
Már a februári minimálbér-emelést is veszélyezteti a tárgyalási patthelyzet
Közel van egymáshoz a munkaadói és a munkavállalói szervezetek ajánlata, mégsem tudtak eddig megegyezni az emelés mértékéről.
image
2021. január 16. 07:01 Podcast
Önként égetjük ki magunkat a munkahelyünkön
Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb filozófusa, Byung-Chul Han szerint a munka megváltozása összefüggésben van a mentális betegségek terjedésével. K. Horváth Zsolt a G7 Podcast vendége.
Ezt az emailt azért kaptad, mert felitartkoztál a G7 hírlevelére. Ha mégsem szeretnél a továbbiakban hírlevelet kapni, kattints ide a leiratkozáshoz!

Észrevételed, megjegyzésed van? Írj nekünk a g7@g7.hu email címre!
Postacímünk: G-7.hu Nonprofit Zrt. 1037 Budapest, Montevideo utca 9.