G7 hírlevél

Miközben idehaza még mindenki az áram- és gázdíjak változásának hatásait számolgatta, a héten a Gazprom újra csavart egyet a gázcsapon, és ennek nyomán új rekordok születtek az egész Európában mérvadónak számító hollandiai gáztőzsdén. Pedig már a július első felében látott árszint is olyan magas volt, hogy ez kényszerítette rá a kormányt a 2014-ben kőbe vésett, „rezsicsökkentett” árszint feladására az átlagfogyasztás felett.

Így aztán különösen aggódhatnak a nagy családi házakban élők – nekik érdemes megfontolni a napelemes áramtermelést -, míg a közös gázmérővel rendelkező társasházakban félő, hogy részben a kis lakásban élők fogják fizetni a nagyobb lakások fűtését is.

Persze eleve az is kérdés, hogy lesz-e elég földgázunk a télen, és ugyanezt számolgatják a németek is, náluk ráadásul az ország egész gazdasági modelljének a fenntarthatóságát megkérdőjelezi az olcsó orosz energia elérhetetlenné válása. Pedig az autógyártásuk éppen jön ki a gödörből, ami a magyar gazdaság számára is jó hír – ha nem töri derékba a folyamatot az energiahiány.

De a kormánytól is jöhetnek újabb húsba vágó meglepetések, hiszen a magyar családok fogyasztási kosarának legalább nyolcadát olyan termékek és szolgáltatások teszik ki, amelyekre hatósági árak vonatkoznak. És ahogy cikkében Bod Péter Ákos megállapította, az árszabályozások be- és kivezetése során rengeteg szakmaiatlanság, kapkodás, jogi és logikai hiba, értelmezési bizonytalanság lép fel.

Alább további fontos és érdekes cikkeket ajánlunk, ha tetszett, amit olvasol, és megteheted, kérjük támogasd lapunk működését ezen a felületen keresztül. Jó olvasást!

• 2022. július 28. 04:34 • Vállalat
Pénzt csak elvétve adnak vissza a névleg visszaváltható pohárért, termeli is szépen a profitot
Egyre több szórakozóhely vezeti be a visszaváltható műanyag poharakat, az alapvetően hasznos megoldást azonban sikerült úgy alakítani, hogy sokan már lehúzásként tekintenek rá.
Kövess minket Facebookon is!
F
Bucsky Péter

2022. július 26. 04:34Pénz
Titokzatos alapokba vándorol a magyar állam több tízmilliárd forintja
Valamit nagyon akar a kormányzat az Eximbankon keresztül a nemzetközi befektetési alapok világában, ám a céloknál csak az eddig elért eredmények homályosabbak.
image
2022. július 25. 17:27 Adat
Már tízből kilenc magyar tart a klímaváltozástól, egyre többen érzik a személyes felelősségüket
Gyakorlatilag nincs senki, aki még mindig kétségbe vonná a klímaváltozás tényét, és a magyarok döntő többsége, 90 százaléka kifejezetten tart is tőle.
image
2022. július 24. 14:42 Adat, Élet
Még a táplálkozási szokásainkat is megváltoztatta a 2008-as válság, pedig akkor nem is volt ilyen durva az infláció
Válságban a lakás fenntartására megy el a pénz, szünetelnek a felújítások és a nyaralások.
image
2022. július 23. 15:47 Adat
Túlságosan természetkárosító a magyar gazdaság ahhoz, hogy fenntartható fejlődési pályára állhasson
A KSH mérései szerint 39 természethasználattal kapcsolatos indikátorból csak 13 alakulása értékelhető pozitívan.
Ezt az emailt azért kaptad, mert felitartkoztál a G7 hírlevelére. Ha mégsem szeretnél a továbbiakban hírlevelet kapni, kattints ide a leiratkozáshoz!

Észrevételed, megjegyzésed van? Írj nekünk a [email protected] email címre!
Postacímünk: G-7.hu Nonprofit Zrt. 1037 Budapest, Montevideo utca 9.