G7 hírlevél

A héten elsősorban a magyar társadalom állapotával foglalkoztunk a G7-en annak kapcsán, hogy a most megjelent idei Társadalmi Riport rengeteg érdekes és tanulságos elemzését mutathattuk be, a sajtóban az elsők között. 

Kiderült például, hogy szó szerint lebetonoztuk az ország nagy részét, de ezzel még a régiós gazdasági fejlődést sem értük utol, viszont a magyar fiatalok bizonyos tekintetben egészen szépen közelítenek Nyugat-Európához. Nagy problémája a magyar gazdaságnak, hogy a viszonylag jó képzettségű és szaktudású munkaerőben rejlő lehetőségeket nem tudja kiaknázni.

A dolgozók termelékenységében Románia megelőzött minket, az élelmiszeriparunk számai pedig arra utalnak, hogy a külföldi tulajdonban lévő magyarországi vállalatok harmadannyi munkással érik el ugyanazt a profitot, mint a magyarok.

Az alábbiakban néhány további cikket ajánlunk, kellemes olvasást!

, • 2020. október 19. 06:49 • Közélet, Vállalat
Milliárdokat fizet a kormány, hogy az egyik magyar gyárból egy másikba vigyék a termelést
A kormány odaadja a pénzünket egy új összeszerelő üzemnek, de fogalmunk sem lehet, hogy ez jó-e nekünk. Az eddigi sárvári bérgyártóknak valószínűleg rossz.
Kövess minket Facebookon is!
F
Bucsky Péter

2020. október 23. 07:06Közélet
Kevesebb a hajléktalan, de egyre reménytelenebb a helyzetük
Az utóbbi évek gazdasági fellendülése során viszonylag sokan törtek ki a hajléktalanságból, a hátramaradók viszont egyre idősebbek és rosszabbul képzettek.
image
2020. október 20. 16:43 Adat, Élet
A természeti erőforrások felélése árán nőtt a magyar gazdaság
Európa-bajnokok voltunk az erőforrások felhasználásában, miközben lebetonoztuk az országot a régiós átlagnál alacsonyabb gazdasági növekedésért cserébe.
image
2020. október 20. 10:21 Tech
A napenergia a valaha volt legolcsóbb energiaforrás lett
Jóval nagyobb mértékben fog terjedni a napenergia az IEA szerint, mint azt két évvel ezelőtt becsülték.
image
2020. október 17. 11:33 Élet
Gyorshajtásnál idegesítően pittyeg vagy elveszi a gázt minden új autó 2022-től
Az biztos, hogy az unióban 14 hónap múlva már csak olyan autót lehet eladni, amely technikailag megpróbálja meggátolni a gyorshajtást.
Ezt az emailt azért kaptad, mert felitartkoztál a G7 hírlevelére. Ha mégsem szeretnél a továbbiakban hírlevelet kapni, kattints ide a leiratkozáshoz!

Észrevételed, megjegyzésed van? Írj nekünk a g7@g7.hu email címre!
Postacímünk: G-7.hu Nonprofit Zrt. 1037 Budapest, Montevideo utca 9.