G7 hírlevél

A járvánnyal kapcsolatos helyzetet a héten két egymással ellentétes erő formálta. Egyrészt – bár az adatok továbbra is indokolnak némi óvatosságot – már ki lehet jelenteni, hogy a járvány idehaza elérte azt a platót, ahol már az a kérdés, hogy milyen gyorsan esnek majd a mutatók. A kormány ezt – az oltási kampány eredményeit hangsúlyozva – igyekszik a lehető leggyorsabb nyitással kihasználni, ám az iskolákkal kapcsolatban végül kénytelen volt visszavenni a tempóból.

A folytatás így sem lesz könnyű, hiszen a nyájimmunitás kritikus szintjének eléréséhez hamarosan meg kell küzdeni a – fizikai dolgozók körében különösen erős – oltásellenességgel, az egészségügynek pedig fel kell készülnie azoknak a betegeknek a rohamára, akik a járvány miatt nem kaptak ellátást. Ha ezt nem sikerül jól kezelni, tovább romolhatnak a már a járvány előtt is gyászos magyar halálozási mutatók.

Az alábbiakban a járvánnyal össze nem függő cikkeink közül ajánlunk néhányat, ha írásaink elnyerik a tetszését, és megteheti, kérjük támogassa lapunk működését ezen a felületen keresztül. Jó olvasást, vigyázzanak magukra!

, • 2021. április 15. 06:48 • Pénz
Jól hangzik az 50 százalékos állami támogatás napelemre, csak nem biztos, hogy megéri igénybe venni
Roham indult a napelemes ingyenpénzért, de ha elkezd valaki alaposan számolni, akkor hamar rájön, hogy hosszú távon a konstrukcióval nem feltétlenül jár jól.
Kövess minket Facebookon is!
F
Bucsky Péter

2021. április 16. 06:49Közélet
Pénzeső hullhat Budapestre, de nem Karácsonyék fogják elkölteni
Budapestnek és vonzáskörzetének 3000 milliárd forint juthat az európai újjáépítési pénzekből, a főváros 600 milliárdot kér, de valószínűleg csak a hetedét kapja meg.
image
2021. április 14. 14:05 Vállalat
A magyar Lidl felépítőjével hódítaná meg Mészáros Lőrinc az ásványvízpiacot
Az Aqua Lorenzo számára a legnagyobb kihívás, hogy termékeivel nagy mennyiségben visszakerüljön az élelmiszerláncokba. Az új ügyvezetőt is ezért igazolhatták.
image
2021. április 14. 06:46 Vállalat
A pékség, amely akkor is több kenyeret adott el, amikor mindenki otthon sütött
Ludwig Klára, a Jókenyér tulajdonosa már nagyon várja a járvány végét, azt viszont nem bánja, hogy egyre több a kézműves konkurens.
image
2021. április 11. 06:54 Világ
Mi igaz a Nagy Visszaállításból?
A legutóbbi davosi fórum egyesek szerint maga egy nagy összeesküvés volt. Miért félnek az emberek a globális elit jövőképétől?
Ezt az emailt azért kaptad, mert felitartkoztál a G7 hírlevelére. Ha mégsem szeretnél a továbbiakban hírlevelet kapni, kattints ide a leiratkozáshoz!

Észrevételed, megjegyzésed van? Írj nekünk a g7@g7.hu email címre!
Postacímünk: G-7.hu Nonprofit Zrt. 1037 Budapest, Montevideo utca 9.