Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. június 1. 19:28 Támogatói tartalom, Tech, Világ

A márkaszervizek is megjelennek az élénkülő veteránautó-piacon

A veteránautók piaca is azon területek közé tartozik, amelyek a járványt fékező lezárások során felpezsdültek, nemcsak az antik autók árait, hanem a kapcsolódó szolgáltatásokat nézve is. Mostanra egyes autógyártók is felismerték a régi gépkocsik karbantartásában rejlő lehetőségeket, így például a Porsche is bevezette a Classic szolgáltatását, aminek keretében a klasszikus modellek szerelését vállalja a német vállalat.

Klasszikusok alatt többnyire egy-egy márka első gyártmányait, illetve a múlt században ikonikussá vált típusait szokás érteni – a Porsche esetében például az 1940-es évek végén bemutatott 356-os és az 1960-as évek óta ismerős 911-es modelleket –, de mostanra bizonyos ezredforduló környéki darabok is kezdenek youngtimer-kategóriába érni. Így például már az első Boxster és Cayenne generációk szervizelése is a Classic portfóliójába tartozik a Porschénél.

A szervizek az eredeti előírások szerint gyártott cserealkatrészek biztosítása mellett a régi technika működtetéséhez szükséges kenőanyagokról és adalékokról gondoskodnak alapvetően, de olyan kiegészítőket is forgalmaznak, amelyek révén a veteránautók is felvértezhetők néhány modern megoldással. Ide tartoznak például a gyári rádiók helyére beépíthető multimédiás egységek – amelyek korhű megjelenés mellett teszik lehetővé a legújabb technológiák kihasználását -, illetve a vagyonvédelem szempontjából fontos járműkövetési rendszerek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTesla roncsok és klasszikus Ferrari-k házasításából épül fel egy új iparágLassan eljöhet a motorhang- és kipufogószagmentes veterántalálkozók ideje is.

A karbantartáson felül a teljes restaurálásra is lehetőség van egy frissen fellelt veteránautó esetében, amelyekhez a Porsche például több tízezer gyári alkatrészt kínál, közöttük még a kézzel festett és aranyozott emblémák is megtalálhatók.

Teljes felújítás zajlik jelenleg is nálunk, több projekt is fut párhuzamosan. Ezek időigényes tevékenységek, egy igazi, teljes felújítás akár évekig is eltarthat. Sok függ attól, hogy az alkatrészek beszerzését, felújítását részben az ügyfél végzi, vagy a folyamat egészét ránk bízza

– mondta el Aradi Géza, a Porsche Centrum Budapest márkaigazgatója.

Fotó: Porsche Centrum Budapest

Csakúgy, mint az újabb gépkocsik eseteiben, a veteránautók körében is értéknövelő tényező lehet, ha a javításokat, karbantartásokat szakszervizekben végzik, gyári technológiával és alkatrészekkel. Az évek során folyamatosan bővülő veteránpiaci modellkínálatnak és a régi autók iránt fokozódó általános és befektetői érdeklődésnek köszönhetően egyre többen vannak, akik élnek is ezzel a lehetőséggel. Ezt a Porsche Centrum Budapest tapasztalatai is igazolják:

Teljes kihasználtságú a Classic műhely, ugyanakkor ezen a helyzeten is sokat fog segíteni az idén induló bővítési beruházás, amelyet követően mind normál karbantartásra, mind pedig komolyabb szerelési munkákra, felújításra is több autót tudunk majd fogadni

– tette hozzá Aradi Géza.

A cikk megjelenését a Porsche Centrum Budapest támogatta.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy 1981-es sima Honda Accord piaci értéke 6 millió forint felett van AmerikábanAz ezredforduló előtti utcaképet meghatározó autók ára egyre kúszik felfelé Amerikában.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNincs lehetetlen – a Porsche Exclusive Manufaktur minden kívánságot teljesítNem fér kétség hozzá, hogy ilyen autónk csak nekünk lesz.

Támogatói tartalom Tech Világ Olvasson tovább a kategóriában

Támogatói tartalom

László Pál
2022. június 28. 11:02 Podcast, Támogatói tartalom

Olyan sok pénz van a világgazdaságban, amit már lehetetlen hatékonyan elkölteni

Amikor elárasztják a világot likviditással, nem lehet elvárni, hogy hatékonyan tudják elkölteni, nincs annyi értelmes projekt, amibe be lehetne azt rakni.

László Pál
2022. június 21. 16:38 Élet, Támogatói tartalom

A fővárosi épített örökség is számos lehetőséget tartogat az irodafejlesztéshez

Ahogy a környezettudatosság egyre inkább teret nyer az ingatlanfejlesztési területen is, a jövő a régi épületek új és modern iroda területekké való átalakításában lehet.

Stubnya Bence
2022. június 20. 10:00 Támogatói tartalom

Itthon is beindult a zöldhitelezés, de milyen cégeknek érdemes ilyesmiben gondolni?

Magyarországon az elmúlt másfél évben alakult ki a zöldhitelek piaca. Megfelelő projekthez iparágtól és vállalatmérettől függetlenül is érdemes lehet ilyen pénzügyi forrásokat keresnie egy cégnek.

Fontos

Avatar
2022. június 30. 10:03 Adat, Világ

Új, kelet-európai központja van a kontinens kábítószeriparának

Az ENSZ új jelentése szerint veszélyes irány a marihuána egyre több országra jellemző legalizálása, a kokaingyártás nő, az európai csempészet pedig átalakul.

Pálinkás József
2022. június 29. 17:54 Világ

Inkább Oroszországnak fáj a tudományos együttműködések korlátozása

A Nyugatnak az orosz tudósok személyes hozzájárulása és néhány nyersanyag hiányozhat, Oroszországnak viszont a legmodernebb kutatási eszközök.

Kiss Péter
2022. június 29. 16:04 Pénz

Miért nem gondolta senki, hogy ennyire elszáll az infláció?

Olyan sokáig nem volt gond a pénzromlás ütemével, hogy az elemzők, jegybankárok és befektetők emlékezetéből is kikoptak a korábbi inflációs időszakok.