Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. február 27. 15:53 Világ

A világon mindenhol toptermék lett az ukrán zászló, itthon is fogy

A kert és kültéri kategóriában jelenleg egy másfél méterszer kilencven centis ukrán nemzeti lobogó a legkelendőbb termék az Amazon brit oldalán. A listáról az nem derül ki, hogy pontosan mennyit adtak el belőle az elmúlt időszakban, de az biztos, hogy nagyon viszik. A top 30-ba ugyanis még három másik forgalmazó ukrán lobogói is befértek.

A brit helyzet egyáltalán nem egyedi. Ugyanebben a termékkategóriában az Egyesült Államokban is egy ukrán zászló áll az első helyen, és a tengerentúlon is további három van a top 50 legkeresettebb termék között. Németországban pedig még jobban fogy: az első hely mellett még hat ukrán zászló szerepel az ötven legnagyobb számban eladott termék között.

Az Amazonon magyarországi adatokat sajnos nem lehet látni, de úgy tűnik, hogy hazánkban is felkapott lett a szomszédos ország nemzeti lobogója a háború kezdete óta. Több olyan online szaküzlet is van, ahol nem lehet kapni ukrán zászlót, mert elfogyott.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz ukrán tengerpart egyre nagyobb részét foglalják el az oroszokMiközben az ukrán hadsereg északon és keleten nagyjából tartja magát az orosz támadókkal szemben, délen veszélyesnek tűnik a helyzet a védők szempontjából.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem véletlenül a rezsicsökkentés jutott rögtön Orbán Viktor eszébe a háborúrólHa az Oroszország elleni szankciók miatt még tovább emelkedne a gáz ára, lényegében fenntarthatatlanná válna a rezsicsökkentés.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSérülékeny az orosz gazdaság, de csak a földgáz bojkottjával lehetne földre kényszeríteniAz eddigi szankciók sok kárt okoztak az orosz gazdaságnak, de gyorsan kizárólag azzal lehetne rajta nagyot ütni, amit Európa csak végső esetben engedhet meg magának.

Világ háború orosz-ukrán konfliktus Ukrajna zászló Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Hajdu Miklós
2022. augusztus 12. 13:03 Világ

Nem kell lemondaniuk az oroszoknak a kivonult nyugati márkák termékeiről

Valamivel macerásabb és drágább hozzájutni az országból kivonult márkák termékeihez az orosz piacon, de alapvetően elérhetők a korábban megszokott árucikkek.

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 16:03 Pénz, Világ

Jelentősen enyhült a drágulást okozó szállítmányozási káosz

Több mutató alapján is olcsóbban jut el a világ egyik pontjáról a másikra a konténerekben szállított áru, ami az inflációt is enyhítheti. Igaz, még lehetnek akadályok a díjak további csökkenése előtt.

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 14:24 Világ

Forradalmi az amerikai klímavédelmi csomag, de az 1,5 fokos célt bukjuk vele

Több amerikai elnök is nekifutott már, de ez az első alkalom, hogy egy klímacsomagot sikerült átnyomni a szenátuson. Ez nagy dolog, még ha sok baj is van a törvénnyel.

Fontos

Torontáli Zoltán
2022. augusztus 12. 04:34 Élet, Tech

Kapható a boltban, csökkenti a rezsit, de nem használhatod: káosz van az erkélynapelemek körül

Feltehetem? Mi van, ha feljelent a szomszéd? Miért nem engedik Magyarországon, ha máshol egy uniós rendeletre hivatkozva szabad használni?

Bőgel György
2022. augusztus 11. 18:03 Vállalat

Rengeteg magyar köszönheti munkahelyét a kiszervezéseknek, de megtörőben a lendület

Számos csapás érte a közelmúltban a nemzetközi gazdasági integrációt, a sokszereplős nemzetközi ellátási láncokat, felhívva a figyelmet a rendszer sebezhetőségére.

Avatar
2022. augusztus 11. 04:34 Világ

Őrültség rakétákkal lőni Európa legnagyobb atomerőművét, de lehet-e Csernobil Zaporizzsjából?

Példa nélküli, hogy egy működő atomerőmű körül harcok dúljanak, a felek egymást vádolják azzal, hogy nukleáris katasztrófát kockáztatnak.