Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. február 27. 15:53 Világ

A világon mindenhol toptermék lett az ukrán zászló, itthon is fogy

A kert és kültéri kategóriában jelenleg egy másfél méterszer kilencven centis ukrán nemzeti lobogó a legkelendőbb termék az Amazon brit oldalán. A listáról az nem derül ki, hogy pontosan mennyit adtak el belőle az elmúlt időszakban, de az biztos, hogy nagyon viszik. A top 30-ba ugyanis még három másik forgalmazó ukrán lobogói is befértek.

A brit helyzet egyáltalán nem egyedi. Ugyanebben a termékkategóriában az Egyesült Államokban is egy ukrán zászló áll az első helyen, és a tengerentúlon is további három van a top 50 legkeresettebb termék között. Németországban pedig még jobban fogy: az első hely mellett még hat ukrán zászló szerepel az ötven legnagyobb számban eladott termék között.

Az Amazonon magyarországi adatokat sajnos nem lehet látni, de úgy tűnik, hogy hazánkban is felkapott lett a szomszédos ország nemzeti lobogója a háború kezdete óta. Több olyan online szaküzlet is van, ahol nem lehet kapni ukrán zászlót, mert elfogyott.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz ukrán tengerpart egyre nagyobb részét foglalják el az oroszokMiközben az ukrán hadsereg északon és keleten nagyjából tartja magát az orosz támadókkal szemben, délen veszélyesnek tűnik a helyzet a védők szempontjából.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem véletlenül a rezsicsökkentés jutott rögtön Orbán Viktor eszébe a háborúrólHa az Oroszország elleni szankciók miatt még tovább emelkedne a gáz ára, lényegében fenntarthatatlanná válna a rezsicsökkentés.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSérülékeny az orosz gazdaság, de csak a földgáz bojkottjával lehetne földre kényszeríteniAz eddigi szankciók sok kárt okoztak az orosz gazdaságnak, de gyorsan kizárólag azzal lehetne rajta nagyot ütni, amit Európa csak végső esetben engedhet meg magának.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ háború orosz-ukrán konfliktus Ukrajna zászló Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.