Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 6. 13:44 Világ

Az üresen álló irodákat lakásokká alakítanák Svédországban

A svéd kormány utasította az ország építésügyi hatóságát, hogy kezdje el annak a tervnek a kidolgozását, hogyan lehetne a sok üresen maradt irodából és üzlethelyiségből minél gyorsabban lakásokat kialakítani.

A hivatalnak február 26-ig kell elkészítenie a konkrét javaslatokat, amelyek megkönnyítenék az átalakítást, elsősorban jogi változtatásokról lehet szó, vagyis az építési törvényhez várnak megfelelő módosító javaslatokat.

Ahogy a svéd lapok írják, a kormány fenntarthatósági szempontokra hivatkozva hozta meg a döntést, a központi kommunikáció szerint nem szeretnék, ha a járvány miatt egyre jobban elterjedté váló otthoni munka miatt belvárosi irodaházak hosszabb távon üresen állnának, miközben a lakóingatlanok iránt nagy a kereslet, az átalakítást viszont bürokratikus akadályok nehezítik.

A szándék az, hogy a nagy belvárosi ingatlanokból akár iskolai kollégiumokat vagy fiataloknak szánt, kisebb lakásokból álló ingatlanokat lehessen fejleszteni.

A svéd ingatlanfejlesztők alapvetően támogatják a kezdeményezést, viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy az irodaházakat korántsem kell még temetni, a szakmai szervezetek szerint az irodapiaci kereslet a távmunka terjedése ellenére is stabil, és hosszabb távon sem számítanak arra, hogy a visszaesés drasztikus lesz.

Világ átalakítás bolt ingatlan iroda Svédország Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2020. november 23. 17:19 Világ

A kínai dominancia megalapozójának harangozták be, mégis gyengére sikerült a világ legnagyobb gazdasági paktuma

A világ lakosságának és GDP-jének 30 százalékára terjed ki az új ázsiai gazdasági övezet. Egyesek szerint ez megágyaz a kínai dominanciának, mások szerint semmin nem változtat.

Váczi István
2020. november 23. 12:13 Világ

Olyan népszerű az előrehozott nyugdíj, hogy egyre többe kerül a költségvetésnek Németországban

Németországban „nők 40" helyett „mindenki 45" van, némi könnyítéssel, és egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel.

Kasnyik Márton
2020. november 21. 15:27 Világ

Gyorsan el fog dőlni, hogy Biden át tud-e vinni bármi érdemit

Korszakos átalakításokra készült Biden, de úgy tűnik, valami sokkal kisebbel kell beérnie. Lehet, hogy ez nincs is ellenére.

Fontos

Bucsky Péter
2020. november 23. 06:31 Közélet

A számokat nézve Parragh László adócsökkentése vélhetően egy blöff

Ha az iparűzési adó elengedése bedönti az önkormányzati megrendeléseket és szolgáltatásokat, akkor recessziós lavinát indíthat el.

Avatar
2020. november 22. 16:10 Adat

Minél jobban él valaki, annál jobban hisz abban, hogy ezt magának köszönheti

A vagyoni helyzet, és annak hirtelen megváltozása érdekes összefüggésben van a jövedelmekkel kapcsolatos igazságérzet megváltozásával.

Torontáli Zoltán
2020. november 22. 06:53 Élet

Be fog érkezni -70 fokon a magyar oltóhelyre a koronavírus-vakcina, ha veszünk belőle

A mínusz 20 fokos szállítás majdhogynem mindennapos gyakorlat, és a mínusz 70 sem példa nélküli, de csak kis mennyiségben.

Ne hagyd ki