Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 6. 13:44 Világ

Az üresen álló irodákat lakásokká alakítanák Svédországban

A svéd kormány utasította az ország építésügyi hatóságát, hogy kezdje el annak a tervnek a kidolgozását, hogyan lehetne a sok üresen maradt irodából és üzlethelyiségből minél gyorsabban lakásokat kialakítani.

A hivatalnak február 26-ig kell elkészítenie a konkrét javaslatokat, amelyek megkönnyítenék az átalakítást, elsősorban jogi változtatásokról lehet szó, vagyis az építési törvényhez várnak megfelelő módosító javaslatokat.

Ahogy a svéd lapok írják, a kormány fenntarthatósági szempontokra hivatkozva hozta meg a döntést, a központi kommunikáció szerint nem szeretnék, ha a járvány miatt egyre jobban elterjedté váló otthoni munka miatt belvárosi irodaházak hosszabb távon üresen állnának, miközben a lakóingatlanok iránt nagy a kereslet, az átalakítást viszont bürokratikus akadályok nehezítik.

A szándék az, hogy a nagy belvárosi ingatlanokból akár iskolai kollégiumokat vagy fiataloknak szánt, kisebb lakásokból álló ingatlanokat lehessen fejleszteni.

A svéd ingatlanfejlesztők alapvetően támogatják a kezdeményezést, viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy az irodaházakat korántsem kell még temetni, a szakmai szervezetek szerint az irodapiaci kereslet a távmunka terjedése ellenére is stabil, és hosszabb távon sem számítanak arra, hogy a visszaesés drasztikus lesz.

Világ átalakítás bolt ingatlan iroda Svédország Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2021. május 7. 09:37 Világ

Egy év alatt átlagosan 700 ezer forinttal lettek drágábbak a használt autók Ausztriában

A járvány miatt sokkal kevesebb az eladó, és bizonyos szegmensekben jóval több a potenciális vevő.

Fabók Bálint
2021. május 5. 06:04 Világ

Szijjártó Péter barátja ki van tiltva az USA-ból “hírhedt korruptsága” miatt, de az uniós szankcióktól megmenthetjük

A magyar külügyminiszter azért utazott el Bejrútba, hogy kiálljon a Hezbollah fő szövetségese mellett, aki az uniós szankciók elől próbál kifarolni.

Torontáli Zoltán
2021. május 4. 10:49 Világ

Innsbruckban öt évig 60 eurót leírhat a villanyszámlából, aki 250 eurót ad napelemes fejlesztésre

Üzleti együttműködés a lakók és a város között, közösségi finanszírozás és megújuló energia - ezeket kombinálja a program.

Fontos

Avatar
2021. május 6. 16:27 Közélet

A módosított magyar költségvetés tele van átláthatatlan és trükkös számítással

A kormány a saját prognózisától is eltér az előirányzatokban, és még regionális összehasonlításban is gyenge a teljesítménye.

Torontáli Zoltán
2021. május 6. 06:03 Adat

Vihar előtti csend: a jósolt áremelés még nem érkezett meg az élelmiszerboltokba

Szokásos havi bevásárlásunknál ugyan mértünk némi drágulást, de ez még biztosan nem az, ami a következő hónapokban várhat ránk.

Hajdu Miklós
2021. május 5. 16:17 Adat

Egyelőre nem látszik, hogy a korlátozások enyhítése visszaütne a visegrádi országokban

Lassan egy hónapja kezdtek lazítani a visegrádi régió országai, de a statisztikák szerint a járvány még mindig visszaszorulóban van.