Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. március 2. 11:01 Világ

Inkább belefulladnak a közlekedési dugókba a bukarestiek, mint hogy korlátoznák a forgalmat

Bukarest manapság leginkább a közlekedési dugókról híres, az európai nagyvárosok közül ugyanis itt töltik az emberek a legtöbb időt araszolással: évente átlagosan 218 órát. A Bloomberg helyszíni riportja szerint a lakosságot és a helyi üzleti szektort szó szerint fojtogató helyzet nem is fog megváltozni.

A román főváros máig kénytelen elszenvedni Nicolae Ceaușescu fényűzésének és megalomániájának következményeit. A diktátor – aki egyébként maga is szívesen utazott luxusautókkal – a közlekedés fejlesztését szolgáló beruházások helyett inkább megépíttette a belváros közepén Európa legnagyobb épületét, miközben a súlyosan eladósodott ország lakossága hosszú évekig várt, mire hozzájuthatott egy Dacia-hoz, amibe csak korlátozott mennyiségben tankolhatott üzemanyagot.

Azóta sok minden változott, de a bukaresti közlekedési infrastruktúra fejlettsége továbbra is több évtizedes elmaradásban van, még a volt szocialista országok nagyvárosaihoz képest is. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a lakosság rendkívüli mértékben ragaszkodik az autóhasználathoz. Egy szakértő szerint a diktatúra alatt átélt ínséges idők után hirtelen az emberek identitásának meghatározó részévé váltak gépkocsik. 1989 óta a főváros lakossága megduplázódott, az autók száma a háromszorosára emelkedett, vagyis ma nagyjából annyi kocsi járja a bukaresti utakat, ahányan lakják a várost. (Budapesten 1,75 millió lakosra jut 659 ezer személyautó.)

A városvezetés  nemigen tud úrrá lenni a kialakult állapotokon. Az évtizedek óta hiányzó beruházások pótlása nyilvánvaló, hogy nem megy egyik napról másikra. A város polgármestere pedig hiába döntött nagyjából fél évvel ezelőtt a legszennyezőbb autók kitiltása, illetve a környezetvédelmi adók bevezetése mellett, a lakosság olyan mértékben elutasító a gépkocsiforgalom korlátozásával kapcsolatban, hogy két hónap próbaüzem után kénytelen volt visszakozni. Jóllehet az úgynevezett oxigénadóra Budapestről is progresszív példaként tekintettek a várostervezéssel foglalkozó szakértők.

Mindenesetre az autóforgalom okozta ártalmak egyre fenyegetőbbek Bukarest jövőjére. A járművek okozta lég- és zajszennyezés, illetve a dugókban elvesztegetett idő csökkenti a jóllétet. A helyi vállalati szféra hatékonyságát szintén visszaveti, hogy a dolgozók nap mint nap órákat kénytelenek közlekedéssel tölteni, ami nem csak időrabló, hanem frusztráló is számukra.

Világ autó Bukarest dugó forgalmi dugó Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2020. október 15. 17:17 Világ

Végül mindenkit kiütöttek a transzatlanti légi csatában

Az USA a Boeingot, az EU az Airbust támogatta nem megengedett eszközökkel, de nem biztos, hogy most új vámokkal kéne kezelni a konfliktust.

Váczi István
2020. október 14. 10:07 Világ

Nem panaszkodhatnak a cseh szupergazdagok, de a listavezető sokat bukott

Kilencedik alkalommal készítette el a leggazdagabb csehek listáját a Forbes, és az élen ezúttal sem történt változás.

Váczi István
2020. október 13. 10:48 Világ

Karanténlakások rázzák fel az albérleti piacot Lengyelországban

Lengyelországban kifejezetten úgy hirdetnek lakásokat és házakat, hogy alkalmasak a 14 napos karantén eltöltésére

Fontos

Torontáli Zoltán Váczi István
2020. október 19. 06:49 Közélet, Vállalat

Milliárdokat fizet a kormány, hogy az egyik magyar gyárból egy másikba vigyék a termelést

A kormány odaadja a pénzünket egy új összeszerelő üzemnek, de fogalmunk sem lehet, hogy ez jó-e nekünk. Az eddigi sárvári bérgyártóknak valószínűleg rossz.

Stubnya Bence
2020. október 17. 07:10 Podcast

Van, amiben már felzárkóztunk, de a 2020-as évek nagy kérdése, hogy a fenntarthatóságot is elérjük-e

A mai G7 podcastban a jövő héten megjelenő, idén 30 éves Társadalmi Riport új számáról beszélgetünk Tóth István Györggyel, a kötet egyik szerkesztőjével.

Stubnya Bence
2020. október 16. 06:47 Közélet

Készültek az új korszakra, de most ismét minden megváltozik a lakáspiacon

Az országos 5 százalékos lakásáfa kigolyózhatja a rozsdaövezeti projekteket. Nincs még minden veszve, de olyan népszerűek nem lesznek, mint amire eddig számíthattunk.