Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. március 2. 11:01 Világ

Inkább belefulladnak a közlekedési dugókba a bukarestiek, mint hogy korlátoznák a forgalmat

Bukarest manapság leginkább a közlekedési dugókról híres, az európai nagyvárosok közül ugyanis itt töltik az emberek a legtöbb időt araszolással: évente átlagosan 218 órát. A Bloomberg helyszíni riportja szerint a lakosságot és a helyi üzleti szektort szó szerint fojtogató helyzet nem is fog megváltozni.

A román főváros máig kénytelen elszenvedni Nicolae Ceaușescu fényűzésének és megalomániájának következményeit. A diktátor – aki egyébként maga is szívesen utazott luxusautókkal – a közlekedés fejlesztését szolgáló beruházások helyett inkább megépíttette a belváros közepén Európa legnagyobb épületét, miközben a súlyosan eladósodott ország lakossága hosszú évekig várt, mire hozzájuthatott egy Dacia-hoz, amibe csak korlátozott mennyiségben tankolhatott üzemanyagot.

Azóta sok minden változott, de a bukaresti közlekedési infrastruktúra fejlettsége továbbra is több évtizedes elmaradásban van, még a volt szocialista országok nagyvárosaihoz képest is. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a lakosság rendkívüli mértékben ragaszkodik az autóhasználathoz. Egy szakértő szerint a diktatúra alatt átélt ínséges idők után hirtelen az emberek identitásának meghatározó részévé váltak gépkocsik. 1989 óta a főváros lakossága megduplázódott, az autók száma a háromszorosára emelkedett, vagyis ma nagyjából annyi kocsi járja a bukaresti utakat, ahányan lakják a várost. (Budapesten 1,75 millió lakosra jut 659 ezer személyautó.)

A városvezetés  nemigen tud úrrá lenni a kialakult állapotokon. Az évtizedek óta hiányzó beruházások pótlása nyilvánvaló, hogy nem megy egyik napról másikra. A város polgármestere pedig hiába döntött nagyjából fél évvel ezelőtt a legszennyezőbb autók kitiltása, illetve a környezetvédelmi adók bevezetése mellett, a lakosság olyan mértékben elutasító a gépkocsiforgalom korlátozásával kapcsolatban, hogy két hónap próbaüzem után kénytelen volt visszakozni. Jóllehet az úgynevezett oxigénadóra Budapestről is progresszív példaként tekintettek a várostervezéssel foglalkozó szakértők.

Mindenesetre az autóforgalom okozta ártalmak egyre fenyegetőbbek Bukarest jövőjére. A járművek okozta lég- és zajszennyezés, illetve a dugókban elvesztegetett idő csökkenti a jóllétet. A helyi vállalati szféra hatékonyságát szintén visszaveti, hogy a dolgozók nap mint nap órákat kénytelenek közlekedéssel tölteni, ami nem csak időrabló, hanem frusztráló is számukra.

Világ autó Bukarest dugó forgalmi dugó Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Hajdu Miklós
2020. március 29. 21:13 Világ

A mezőgazdaságot a szárazság, a turizmust a járvány szárítja ki Észak-Afrikában

A szélsőségesen meleg és száraz időjárás tönkreteszi az észak-afrikai gabonatermést, aminek súlyos gazdasági következményei vannak az egyébként sem bővelkedő országokban.

Torontáli Zoltán
2020. március 28. 07:41 Vállalat, Világ

A cég, amely húsz év várakozás után a koronavírusnak köszönheti a kiugrását

A német CureVac két évtizede égeti a pénzt, sokszor befektetőt is nehezen talált, most viszont egyike azoknak a cégeknek, amelyektől a világ a megváltást várja.

Váczi István
2020. március 27. 14:47 Világ

Minden korábbinál több kínai szénerőmű pöfékelhet az újraindulás után

Tavaly első alkalommal haladta meg 2015 óta az új szénerőművek kapacitása a leszereltekét, elsősorban a kínai fejlesztések miatt.

Fontos

Váczi István
2020. április 1. 16:59 Pénz

Sosem zuhant még ekkorát a forint Fidesz-kormány alatt, közbelépett a jegybank

Rákapcsolt a gyengülésre a forint, utoljára 2009 elején esett ilyen sokat ilyen rövid idő alatt, és ezt már az MNB sem nézte tétlenül.

Fabók Bálint
2020. április 1. 11:24 Közélet

Példátlan összefogás körvonalazódik Magyarországon a járvány hatására

Maszkokat otthon varró családoktól medvehagymát gyűjtögetőkig rengetegen segítenek a járvány elleni fellépésben. Igaz, vannak, akik csak a fotó miatt csinálják.

Kasnyik Márton
2020. március 31. 19:44 Podcast

Cser Tamás: Aki teheti, lassan elkezdhet beszállni a részvényekbe

G7 Podcast! A Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere szerint az emberek optimizmusa és élni akarása miatt gyorsan visszatérhet a gazdaság a most még mélyülő válság után.