Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2020. február 4. 11:11 Világ

Garázs nélkül, autómegosztós előfizetéssel árulják az új lakásokat Tokióban

Egy japán ingatlanfejlesztő olyan lakásokat dobott piacra Tokióban, amelyekhez parkolóhely helyett ingyenes autómegosztási szolgáltatás jár.

A Mitsui Fudosan Residential nevű japán ingatlanfejlesztő Tokió Sinagava negyedében épített olyan kétszintes, három hálószobás lakásokat a Nakanobu metróállomás közelében, amikhez nem tartozik parkoló. Ehelyett a tulajdonosok automatikusan, a havi 9 dolláros tagdíj megfizetése nélkül vehetik igénybe a Mitsui Fudosan Group autómegosztó szolgáltatását, aminek a környéken van az egyik központja.

„Egyre többen gondolják úgy, hogy pazarlás a városi tereket parkolóhelyként használni”

– mondta a cég regionális fejlesztési vezetője a Nikkei.com-nak. A 9 millós Tokió nagyon zsúfolt, és a városi ingatlanok iránti kereslet és a helyhiány miatt szűkös kínálat miatt az egekben vannak az ingatlanárak. Az elmúlt 5 évben 40 százalékkal nőttek az árak átlagosan.

A Mitsui Fudosan munkatársa szerint ezért éri meg spórolni a garázzsal, így ugyanis egy lakásban elég csak két emeletet kialakítani, ezáltal az építési költségek is alacsonyabbak maradnak. A cég így tud a környékbeli lakáspiaci árak alá menni.

A városban valószínűleg emiatt is nőtt az autómegosztás népszerűsége: az autómegosztó cégek tagsága három év alatt megkétszereződött, 2019-re országosan 1,62 millióra növekedett. A japán Deloitte felmérése alapján Japánban a 44 éves vagy annál fiatalabb válaszadók több mint fele szükségtelennek tartja, hogy autója legyen.

Nem a Mitsui Fudosan az egyetlen cég egyébként, amely ilyen vállalati szinergiákban gondolkodott az elmúlt időszakban. A Tokyu Land nevű cég számos golfpályát és ingatlant tulajdonol a külvárosokban. A Nearme nevű taxialkalmazással partnerségben a Tokyu Land ingyenes utakat kínál a lakásaikban lakóknak a golfpályáikra. „A fiatalok egyre kevésbé vesznek autót, és emiatt golfozni is egyre kevesebben járnak” – mondta Shuichi Takano, a Tokyu Fudosan kutatója a lapnak, aki szerint ez megoldást jelenthet erre a problémára.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ ingatlanpiac Japán lakás parkoló Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Debreczeni Anna
2024. március 25. 09:33 Világ

Nem a német gazdaság fogja kihúzni a gödörből a magyart

Továbbra is egy helyben jár a német gazdaság, ami nem jó hír a magyar exportkilátások szempontjából.

Mészáros R. Tamás
2024. március 25. 04:34 Világ

Trump miatt egyesek új atomkortól tartanak 

Ha az Egyesült Államok jövő januártól valóban feloldja védelmi garanciáit, Dél-Koreától Lengyelországig számos helyen felmerülhet, hogy nincs más módja az önvédelem biztosításának. 

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.