Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. október 26. 12:03 Élet, Világ

Hosszabb lehet a közlekedési lámpa sárgája, mert megbüntették egy mérnök feleségét

Hallottál már a Järlström-egyenletről? Ha nem, akkor nem vagy egyedül, az összefüggést csak nemrég dolgozta ki Mats Järlström Amerikában élő svéd mérnök, de könnyen elképzelhető, hogy ez lesz az az egyenlet, amellyel a jövőben az egész világon meg fogják határozni, hogy egy közlekedési lámpa sárga jelzése meddig tartson, mielőtt pirosra vált.

Úgy tűnik, hogy Järlström tökéletesen megtestesíti a svéd mérnökökről kialakult, jórészt csak általános sztereotípiákra épülő képünket. A férfi felesége, Laura 2013-ban kapott egy 260 dolláros büntetést, miután az Oregon állambeli Beavertonban úgy fordult be egy jelzőlámpás kereszteződésbe, hogy 0,12 másodperccel belefutott a pirosba. Amikor a házaspár megkapta az automatikus kamerafelvételt és a csekket, a férfi gondolkodni kezdett, és megtámadta a végzést.

Järlström lényegében azzal érvelt, hogy a piros előtti sárga jelzés időtartama megfelelő annak, aki egyenesen halad tovább, ám aki befordul, és ezért lassít, önhibáján kívül csúszik bele a pirosba. A jogi vita első fordulóját a mérnök elvesztette, de nem matematikai alapon. A fellebbezését ugyanis azzal utasították el, hogy Oregon állam szabályai szerint nem lehet az ügyben a saját maga szakértője, akkor sem, ha papírja van róla, hogy villamosmérnök. A férfit a bíróság ezért további 500 dollárra büntette 2015-ben.

Järlström azonban nem adta fel, és szövetségi szintre vitte az ügyet, ahol sikerrel járt. Ahogy a The Register írja, januárban egy szövetségi bíró kimondta, hogy Oregon állam döntése alkotmányellenes, vagyis Järlström igenis lehet szakértő a saját ügyében is. Eltörölték az 500 dolláros büntetését, a felesége nevéről levették a büntetőpontokat, és bár a bírságot nem vonták vissza, az ügy legérdekesebb fejleménye az, hogy a mérnök javaslatát most már az Institute of Transportation Engineers (ITE) nevű szervezet is vizsgálni kezdte.

Az ITE az a szakmai szervezet, amely 90 ország szakértőit tömöríti, és véleménye megváltoztathatja a közlekedési szabályokat, amelyek ebben az esetben világszerte azonosak. A sárga jelzést 1920-ban vezették be, az időtartamára vonatkozó tudományos alapú indoklást pedig 1960-ban mutatták be.

Mats Järlström módosító javaslata a sárga jelzés időtartamát meghatározó egyenletre. Fotó: The Register

Az érvényben lévő egyenletben a sárga jelzés indokolt hosszát a sofőr várható maximális érzékelési és reakcióidejéből, a lámpát megközelítő autó maximálisan megengedett sebességéből, illetve az esetleges fékezés biztonságos voltához szükséges időből határozzák meg. Järlström javaslata ezt korrigálná most egy átlagos sebességintervallummal, és ennek az lehet a következménye, hogy a jelenlegi 3,2 másodpercről 4,5 másodpercre nő a sárga jelzés időtartama. Az ITE leghamarabb jövőre fogadhatja el a javaslatot.

Élet Világ egyenlet jelzőlámpa KRESZ Mats Järlström piros lámpa sárga jelzés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Avatar
2020. január 17. 17:36 Élet

Csak át kell rendezni a vizsgák sorrendjét, és máris jobban teljesítenek a diákok

Nem kell nagy varázslat ahhoz, hogy érdemben javuljanak az eredmények.

Fabók Bálint
2020. január 17. 06:55 Adat, Élet

A több milliárdos lopássorozat, amellyel teljesen leszámolt a Fidesz

Pár éve annyira eldurvultak a színesfémlopások, hogy vonatot, víztornyot és hidat is bontottak szét, de volt halálos áldozat is. A kormány véget vetett ennek.

Váczi István
2020. január 16. 14:45 Élet

Eladták és feldarabolják a világ második legnagyobb gyémántját

Ha épp gyémántberakásos Louis Vuitton nyakláncot vagy fülbevalót készültél vásárolni, érdemes várnod egy kicsit.

Fontos

Stubnya Bence
2020. január 16. 17:10 Vállalat, Világ

Európai minimálbért akar az EU, de észak és kelet máris összevitatkozott rajta

Abban egyetértenek a keleti és északi tagállamok szakszervezetei, hogy közelíteni kéne a béreket, de az északiak nem akarnak uniós szinten kötelező minimálbért.

Torontáli Zoltán
2020. január 16. 06:57 Élet, Közélet

Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a kormányra hallgat a konyhában

A táplálkozás-egészségtani adatok alapján felesleges, a környezetvédelmi szempontok miatt nem jó irány, de még a nemzetközi trendeknek is ellene megy a húsfogyasztást ösztönző intenzív magyar kampányok sora.

Bucsky Péter
2020. január 15. 06:58 Közélet

Álzöld látszatintézkedésben ért egyet Orbán és Karácsony

A kormányfő elektromos buszos ötletét a főpolgármester is támogatja. Megmutatjuk, miért tévednek mindketten.