Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. szeptember 23. 15:11 Élet, Világ

Nem ehetett csokit, megcsinálta a sajátját, és máris 400 milliós forgalma lesz

A Holland & Barrett brit biobolthálózat belistázta az Enjoy! márkájú csokoládékat a kínálatába. Ez a hír nem lenne érdekes, ha nem tudnánk, hogy az Enjoy!, amely ma elég profi cégnek néz ki, nemrég még csak egy ételallergiás brit férfi esetlen konyhai próbálkozása volt, most pedig az üzletnek köszönhetően az éves árbevétele forintra átszámolva közel 400 millió körül lesz.

Chris Crutchley már bőven a harmincas éveit taposta, amikor általános rosszullét kezdte gyötörni, és nagy nehezen kiderült, hogy allergiás a csokoládés termékek bizonyos összetevőire. A felesége tanácsára elment egy nyerscsokoládé-készítő tanfolyamra. Míg a legtöbb csokoládés édességnek pörkölt kakaóbabból nyert kakaópor a alapja, a nyers csoki pörkölés nélküli kakaóbabból készül.

A tanfolyam elvégzése után Cruchley-nak egyetlen problémája akadt: az otthon készített nyers csoki íze szörnyű volt. Ezért kezdett azon kísérletezni, hogy egyszerű házi körülmények között hogyan tudna úgy finomabb nyers csokik készíteni, hogy nem ad hozzá olyan adalékokat, amelyekre allergiás.

Végül arra jutott, hogy a megoldáshoz elég három összetevő, az organikusan termesztett nyers kakaópor, a nyers kakaóvaj és a kókuszcukor. A termékben nincs semmilyen tejszármazék, de szója sem, és még gluténmentes is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA világ legfinomabb állására két hét alatt még csak 93-an jelentkeztekA részmunkaidős csokoládékóstoláshoz semmilyen extra nem szükséges.

Üzletileg az ötlet eddig megy felfelé, mint a rakéta, a konyhából két év múlva már egy üzembe költözött az Enjoy!, a befektetők sorba álltak, hogy beléphessenek, most pedig megkötötték a szerződést a Holland & Barrett-tel.

Mindez tökéletesen ellentmond annak, hogy egy multik uralta és rendkívüli módon telített piacon egyszerű outsider garázscégként nem lehet már semmi újat kitalálni és nagyot dobbantani.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBemutatjuk, mit miért tesznek a Magnum jégkrémbeAhogy közeledünk a nyárhoz, a hőmérséklet emelkedése ugrásszerűen növeli a jégkrémfogyasztást. Az egyik legkedveltebb termék összetevőit szedtük ízekre. Üdvözlet a vörösalga-fajok sejtjeiből nyert karragének és a poliglicerin-poliricinoleát világában!

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Világ csokoládé enjoy! nyers csokoládé startup Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.