Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. szeptember 23. 15:11 Élet, Világ

Nem ehetett csokit, megcsinálta a sajátját, és máris 400 milliós forgalma lesz

A Holland & Barrett brit biobolthálózat belistázta az Enjoy! márkájú csokoládékat a kínálatába. Ez a hír nem lenne érdekes, ha nem tudnánk, hogy az Enjoy!, amely ma elég profi cégnek néz ki, nemrég még csak egy ételallergiás brit férfi esetlen konyhai próbálkozása volt, most pedig az üzletnek köszönhetően az éves árbevétele forintra átszámolva közel 400 millió körül lesz.

Chris Crutchley már bőven a harmincas éveit taposta, amikor általános rosszullét kezdte gyötörni, és nagy nehezen kiderült, hogy allergiás a csokoládés termékek bizonyos összetevőire. A felesége tanácsára elment egy nyerscsokoládé-készítő tanfolyamra. Míg a legtöbb csokoládés édességnek pörkölt kakaóbabból nyert kakaópor a alapja, a nyers csoki pörkölés nélküli kakaóbabból készül.

A tanfolyam elvégzése után Cruchley-nak egyetlen problémája akadt: az otthon készített nyers csoki íze szörnyű volt. Ezért kezdett azon kísérletezni, hogy egyszerű házi körülmények között hogyan tudna úgy finomabb nyers csokik készíteni, hogy nem ad hozzá olyan adalékokat, amelyekre allergiás.

Végül arra jutott, hogy a megoldáshoz elég három összetevő, az organikusan termesztett nyers kakaópor, a nyers kakaóvaj és a kókuszcukor. A termékben nincs semmilyen tejszármazék, de szója sem, és még gluténmentes is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA világ legfinomabb állására két hét alatt még csak 93-an jelentkeztekA részmunkaidős csokoládékóstoláshoz semmilyen extra nem szükséges.

Üzletileg az ötlet eddig megy felfelé, mint a rakéta, a konyhából két év múlva már egy üzembe költözött az Enjoy!, a befektetők sorba álltak, hogy beléphessenek, most pedig megkötötték a szerződést a Holland & Barrett-tel.

Mindez tökéletesen ellentmond annak, hogy egy multik uralta és rendkívüli módon telített piacon egyszerű outsider garázscégként nem lehet már semmi újat kitalálni és nagyot dobbantani.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBemutatjuk, mit miért tesznek a Magnum jégkrémbeAhogy közeledünk a nyárhoz, a hőmérséklet emelkedése ugrásszerűen növeli a jégkrémfogyasztást. Az egyik legkedveltebb termék összetevőit szedtük ízekre. Üdvözlet a vörösalga-fajok sejtjeiből nyert karragének és a poliglicerin-poliricinoleát világában!

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Világ csokoládé enjoy! nyers csokoládé startup Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2023. június 9. 09:47 Élet, Tech

Bécs szeretné, hogy megnyissuk azt a rég tervezett cukrászdát

Az osztrák főváros részletes adatokkal segíti azokat, akik vállalkozni szeretnének. Mert egy okos városnak ez is a része.

Fabók Bálint
2023. június 8. 09:41 Élet

Sokkoló adatok mutatják az okostelefonok káros hatását a fiatalokra

A fiatalok körében a depressziósok száma több mint kétszeresére nőtt.

Torontáli Zoltán
2023. június 7. 17:48 Adat, Élet

6 amerikai annyit szennyez, amennyi 5 indiait tesz menekültté

Morális kötelesség a szennyezés csökkentése annak, aki megtheti.

Fontos

Habár nem úgy tűnik, de végül mindenkinek jobb lesz a szigorú költségvetés

Matolcsy György fél éve még kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját. Aztán belenézett a jövő évi költségvetési tervezetbe, és pozitív hangot ütött meg.

Hajdu Miklós
2023. június 9. 11:59 Világ

Áradás elől menekülők haltak meg a gátszakadás utáni támadásokban

Az elárasztott herszoni régióban az evakuálás mellett lövöldözések is zajlanak, az ukránok szerint az oroszok, az oroszok szerint az ukránok zavarják a mentést az ágyúkkal.

Pálos Máté
2023. június 9. 04:34 Adat, Közélet

Nehezen lesz ebből felzárkózás, ha így mennek tovább a dolgok az oktatásban

Magyarország ezen a téren leszakadóban, és a kormány intézkedései inkább csak gerjesztik a folyamatot.