Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. február 14. 15:24 Világ

A Tesco bezár 30 lengyel üzletet, és nem tart nyitva éjjel Szlovákiában

Míg 2015-ben még 450 Tesco üzlet volt Lengyelországban, a brit élelmiszerlánc az elmúlt években fokozatosan kurtítja ottani hálózatát. A lengyel sajtó azt írja, hogy márciustól újabb 30 egységet zárnak be, és ezzel mintegy 100 bolttal lesz kisebb a hálózat a csúcshoz képest.

A cég lengyel vezetője a Dzienniknek azt mondta, hogy folyamatosan mérlegelik a helyzetet, és az ehhez hasonló nehéz döntéseket csak akkor hozzák meg, ha úgy látják, hogy nincs esély a nyereséget növelni. Egyszerűbben fogalmazva: a veszteségbe hajló boltokat záros határidőn belül becsukják, mert könnyen elvihetik a többi egység által termelt nyereséget. A lépés összesen 1300 lengyel munkavállalót érint.

Ugyancsak márciustól lép életbe egy fontos változtatás a Tesco szlovák üzletmenetében: megszüntetik az éjjeli nyitva tartást. Erre is tisztán gazdasági megfontolások miatt van szükség. Este 10-11 óra és reggel 6 között a boltoknak nem volt olyan jelentős forgalma, ami miatt megérte a nyitva tartás, figyelembe véve azt, hogy az éjjeli pótlékokat ki kellett fizetni az alkalmazottaknak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ bolt kiskereskedelem Lengyelország nyitva tartás Szlovákia Tesco V4 Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.