Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. november 24. 16:04 Élet, Világ

Ez a húsz legolcsóbb síterep Európában

A franciaországi Courchevelbe az idei szezon csúcspontján, 2019 februárjában csak az készüljön, aki bankot robbantott. A HomeToGo elemzése szerint ezen a síterepen egy négyszemélyes apartman átlagos ára éjszakánként 622 euró lesz (ennél olcsóbb szállások is elérhetőek, de az átlag ezen a környéken a legmagasabb).

Ha viszont inkább az érdekel, hogy hol lehetne olcsó szállást és pályabérletet találni, akkor a lista másik végét érdemes böngészni. A HomeToGo idei szezonra készített síbarométere alapján összeállítottunk néhány top20-as grafikont, amelyek szintén átlagos, négyszemélyes apartmanok árai alapján készültek, rengeteg szállás pásztázásával.

Bár a konkrét árak csak az átlagot tükrözik, és a teljes összeghez a síterepre való utazás költsége is hozzáadódik, a hasonló listák arra mégis jók lehetnek, hogy az egyes helyszínek, környékek egymáshoz viszonyított árfekvésében eligazítsanak, illetve ötletet adjanak a tervezéshez.

A legolcsóbb apartmanok és (egy napra érvényes) pályabérletek Bulgáriában érhetőek el, de a legolcsóbb húsz között számos olyan síterep is található, amely Magyarországról viszonylag könnyen megközelíthető.

Az első grafikon azt mutatja, hogy 2019 januárjában hova lehet a legolcsóbb átlagos szállásdíjakkal foglalni, az összeghez pedig hozzátettük az egy napra érvényes, felnőtteknek szóló, kedvezmények nélküli pályabérlet várható árát is.

 

A második grafikon a februári előrejelzést mutatja, ugyancsak a 20 legolcsóbb helyszínre.

 

A harmadik grafikonra a HomeToGo által mért legolcsóbb osztrák terepeket tettük, 2019 januárra előrejelzett árakkal.

 

Élet Világ HomeToGo lista olcsó síelés síterep Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Katona Hajnalka
2023. március 19. 14:13 Élet

A rasszizmus is oka lehet annak, hogy alacsonyak a jóléti kiadások Amerikában

Minél magasabbnak hiszik a feketék arányát a támogatott állampolgárok között, annál inkább ellenzik a jóléti kiadásokat.

Pálos Máté
2023. március 18. 17:05 Élet

Ahhoz képest, hogy milyen sokba került, kevesen nézték eddig a Hadikot

Megnéztük a kultúrpolitikai presztízsberuházás, a Hadik első heti számait, az extrém magas állami gyártási támogatás fényében is.

Torontáli Zoltán
2023. március 17. 04:34 Élet, Világ

Miért nem érződik annyira az infláció Ausztriában?

A rendkívül erős szakszervezetek és a munkaadók sorra olyan béremelésekben állapodnak meg, amelyek kompenzálják a drágulást.

Fontos

Váczi István
2023. március 22. 15:17 Világ

Csillogóan berendezett kirakat lett csak a Putyin-Hszi találkozó

Szép szavakból nem volt hiány, de az orosz-kínai partnerség már nem korlátok nélküli, és egyelőre új gázvezeték sem épül.

Váczi István
2023. március 22. 10:02 Világ

Új csatahelikoptereket kap Szlovákia az Ukrajnának átadott régi vadászgépekért cserébe

A MiG-29-esek kivonását már korábban eldöntötték, így anyagilag valószínűleg remek ügyletet hozott össze a szomszédos ország.

Virovácz Péter
2023. március 22. 04:34 Pénz

Bankválság 2023: ha nincs bizalom, akkor semmi nincs

Mi a különbség a 2008-as és a mostani válság között? Mi a közös az amerikai és az európai bankok megreccsenésében?