Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. november 24. 16:04 Élet, Világ

Ez a húsz legolcsóbb síterep Európában

A franciaországi Courchevelbe az idei szezon csúcspontján, 2019 februárjában csak az készüljön, aki bankot robbantott. A HomeToGo elemzése szerint ezen a síterepen egy négyszemélyes apartman átlagos ára éjszakánként 622 euró lesz (ennél olcsóbb szállások is elérhetőek, de az átlag ezen a környéken a legmagasabb).

Ha viszont inkább az érdekel, hogy hol lehetne olcsó szállást és pályabérletet találni, akkor a lista másik végét érdemes böngészni. A HomeToGo idei szezonra készített síbarométere alapján összeállítottunk néhány top20-as grafikont, amelyek szintén átlagos, négyszemélyes apartmanok árai alapján készültek, rengeteg szállás pásztázásával.

Bár a konkrét árak csak az átlagot tükrözik, és a teljes összeghez a síterepre való utazás költsége is hozzáadódik, a hasonló listák arra mégis jók lehetnek, hogy az egyes helyszínek, környékek egymáshoz viszonyított árfekvésében eligazítsanak, illetve ötletet adjanak a tervezéshez.

A legolcsóbb apartmanok és (egy napra érvényes) pályabérletek Bulgáriában érhetőek el, de a legolcsóbb húsz között számos olyan síterep is található, amely Magyarországról viszonylag könnyen megközelíthető.

Az első grafikon azt mutatja, hogy 2019 januárjában hova lehet a legolcsóbb átlagos szállásdíjakkal foglalni, az összeghez pedig hozzátettük az egy napra érvényes, felnőtteknek szóló, kedvezmények nélküli pályabérlet várható árát is.

 

A második grafikon a februári előrejelzést mutatja, ugyancsak a 20 legolcsóbb helyszínre.

 

A harmadik grafikonra a HomeToGo által mért legolcsóbb osztrák terepeket tettük, 2019 januárra előrejelzett árakkal.

 

Élet Világ HomeToGo lista olcsó síelés síterep Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2019. május 17. 06:41 Élet

Inkább emberként bánnak a dolgozókkal, csak ne kelljen felvenni senkit

A munkaerőhiány jelentős változásokra sarkallta a cégeket. Elkezdett számítani, hogy mit akarnak az alkalmazottak, és a HR-szakma is átalakult.

Váczi István
2019. május 15. 12:18 Élet

Apasági szabadságra mentek, és rájöttek, hogy nem akarnak több gyereket

Népszerű a 12 éve bevezetett apasági szabadság Spanyolországban, de csökkentette a tervezett gyermekszámot a férfiak esetében.

Fabók Bálint
2019. május 12. 07:23 Élet

Akkor tehetünk a legegyszerűbben a klímaváltozás ellen, ha átalakítjuk az étrendünket. De hogyan?

Mennyire ártalmas a marhahús a klímának? Mi van a sajtokkal? Milyen tenyésztett halat enni ökológiai szempontból? Néhány tanács a klímát féltőknek.

Fontos

Váczi István
2019. május 16. 06:53 Közélet, Vállalat

Az ország legnagyobb földesura lett Mészáros Lőrinc

Nem kell tovább számolgatni, Mészáros agrárholdingjának vezetője maga mondta el, hogy már mindenkinél nagyobb területen gazdálkodnak.

Hajdu Miklós
2019. május 15. 16:46 Vállalat

Nem a Mercedes-beruházás felfüggesztése miatt kerülhet bajba a magyar autóipar

Magyarország szempontjából sokkal fontosabb, hogy mi lesz az autóipari beszállítókkal, ha tényleg beüt a válság az ágazatban.

Váczi István
2019. május 14. 06:54 Közélet

Az oktatásban káoszt hozott, ideje kipróbálni a közlekedésben

Pár éve még 24 Volán-vállalat volt, hamarosan csak egy marad. Közben meg kellene nyitni az ágazatot a magáncégek előtt, de ez valószínűleg csak minimális szinten történik meg.