Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. november 24. 16:04 Élet, Világ

Ez a húsz legolcsóbb síterep Európában

A franciaországi Courchevelbe az idei szezon csúcspontján, 2019 februárjában csak az készüljön, aki bankot robbantott. A HomeToGo elemzése szerint ezen a síterepen egy négyszemélyes apartman átlagos ára éjszakánként 622 euró lesz (ennél olcsóbb szállások is elérhetőek, de az átlag ezen a környéken a legmagasabb).

Ha viszont inkább az érdekel, hogy hol lehetne olcsó szállást és pályabérletet találni, akkor a lista másik végét érdemes böngészni. A HomeToGo idei szezonra készített síbarométere alapján összeállítottunk néhány top20-as grafikont, amelyek szintén átlagos, négyszemélyes apartmanok árai alapján készültek, rengeteg szállás pásztázásával.

Bár a konkrét árak csak az átlagot tükrözik, és a teljes összeghez a síterepre való utazás költsége is hozzáadódik, a hasonló listák arra mégis jók lehetnek, hogy az egyes helyszínek, környékek egymáshoz viszonyított árfekvésében eligazítsanak, illetve ötletet adjanak a tervezéshez.

A legolcsóbb apartmanok és (egy napra érvényes) pályabérletek Bulgáriában érhetőek el, de a legolcsóbb húsz között számos olyan síterep is található, amely Magyarországról viszonylag könnyen megközelíthető.

Az első grafikon azt mutatja, hogy 2019 januárjában hova lehet a legolcsóbb átlagos szállásdíjakkal foglalni, az összeghez pedig hozzátettük az egy napra érvényes, felnőtteknek szóló, kedvezmények nélküli pályabérlet várható árát is.

 

A második grafikon a februári előrejelzést mutatja, ugyancsak a 20 legolcsóbb helyszínre.

 

A harmadik grafikonra a HomeToGo által mért legolcsóbb osztrák terepeket tettük, 2019 januárra előrejelzett árakkal.

 

Élet Világ HomeToGo lista olcsó síelés síterep Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Jandó Zoltán
2019. február 13. 18:23 Élet

Úgy érzed, sokat állsz dugóban? Ha még tudnád, hogy mennyit buksz vele

Romlik a dugóhelyzet Budapesten: egy fővárosi ingázó 162 órát töltött forgalmi dugóban 2018-ban, ami 16 órával több az egy évvel korábbinál.

Fabók Bálint
2019. február 13. 08:44 Élet

A félelmetes krumplidrágulás csak tünete a magyar krumplitermelés vergődésének

1960-hoz képest közel tizedére esett a magyar burgonyatermelés, és egyre nagyobb mértékben vagyunk kiszolgáltatva az importnak és az éghajlatváltozásnak.

Fabók Bálint
2019. február 12. 18:30 Élet

Az egyik legmélyebb társadalmi változásnak ágyaz meg az internetes párkeresés

Az Egyesült Államokban a 2017-ben összejött párok közel 40 százaléka az interneten ismerkedett össze. Nagyobb lett a társadalmi osztályok közötti átjárás.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 15. 18:34 Adat

Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon

Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 15. 06:53 Vállalat

“Lassacskán kezdenek minket emberszámba venni”: Miskolcig söpör az audis sztrájkhullám

A miskolci SEG Automitive-nál sosem sztrájkoltak, de részben az audisok hatására szokatlan összefogás valósult meg. A vezetők azonban megtörték a lendületet.