Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 10. 12:04 Világ

Pozsonyban sorra törik össze az ottani Bubi bicikliket

Ami Budapesten a Mol Bubi, az Pozsonyban múlt péntek óta a Slovnaft BAJK, ám pillanatnyilag van egy elég nagy különbség a két szolgáltatás között. Míg a Bubi működésének eddigi négy éve alatt alig kellett vandalizmussal szembenézni, a szintén a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft névadó támogatásával múlt pénteken indított BAJK három nap alatt máris nyolc biciklit vesztett.

A szlovák sajtó tudósítása szerint összetörték a váltókat, megrongálták a vázat vagy letörték a pedálokat. Az Aktuality.sk szerint a szolgáltatás szóvivője azt mondja, hogy várakozásaik szerint nyolcnál több lesz a megrongált biciklik száma, és arra kéri a városlakókat, hogy szóljanak, ha ilyet látnak.

A BAJK iránt egyébként elég nagy a kezdeti érdeklődés, a hétvégéig már 6500-an regisztráltak a rendszerben, és 5500-szor használták is a bicikliket. Jelenleg még csak 200 bringa van a 73 dokkoló állomáson, de a számuk hamarosan 550-re nő.

A kínai gyökerű, de a világ 200 városában szolgáltató Mobike nemrég kénytelen volt kivonulni Manchesterből, mert több száz biciklijét lopták el vagy rongálták meg.  A cégnek körülbelül 2 ezer kerékpárja volt forgalomban Manchesterben, de például idén júliusban a flotta mintegy 10 százalékát nem tudta üzemeltetni.

Világ Bubi Pozsony Slovnaft vandalizmus Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Hajdu Miklós
2022. december 2. 12:11 Világ

Fagyhalálra ítélné Putyin az ukrán városlakókat, folyamatos tűz alatt tartják az oroszok a civilek energiaellátását

Fél évbe is beletelhet, mire sikerül helyreállítani az ukrán energetikai infrastruktúrát, ami folyamatos orosz támadás alatt áll.

Torontáli Zoltán
2022. december 2. 09:04 Világ

Németország sokkal több unión kívülről érkező bevándorlót szeretne

A munkaerőhiány egyre jobban visszaveti a gazdaságot, és az unión belüli bevándorlók-átköltözők nincsenek elegen a probléma enyhítésére.

Pálos Máté
2022. december 1. 12:22 Világ

A sarkvidék felől érkező hideg levegő próbára fogja tenni az európai áramkereskedelmet

Finnország és Franciaország például kilátásba helyezte, hogy tervezett áramkimaradásokkal, lakossági fogyasztáskorlátozással is enyhíthetnek az energiakrízisen.

Fontos

Bucsky Péter Buzder Gábor
2022. december 2. 09:57 Pénz, Támogatói tartalom

Felével csökkenhet a ház vagy lakás rezsije energetikai felújítással

Kevesen döntenek az energetikai korszerűsítés mellett, pedig akár 60-80 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni vele.

Torontáli Zoltán
2022. december 2. 04:34 Adat, Pénz

Mérésünk szerint novemberben megállt az élelmiszerek árának emelkedése

A 26 ezer forintos bevásárlásunk egy hónap alatt 26 forinttal drágult. Az éves infláció 54-ről 49 százalékra mérséklődött. Fordulat ez vagy csak megtorpanás?

Pálos Máté
2022. december 1. 16:14 Pénz

Egyre többe kerül a lakhatás, és egyre kevésbé segíti ebben a rászorulókat a kormány

Az idei tél fordulópontot hozhat a lakhatás megfizethetőségének alakulásában.