Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 10. 12:04 Világ

Pozsonyban sorra törik össze az ottani Bubi bicikliket

Ami Budapesten a Mol Bubi, az Pozsonyban múlt péntek óta a Slovnaft BAJK, ám pillanatnyilag van egy elég nagy különbség a két szolgáltatás között. Míg a Bubi működésének eddigi négy éve alatt alig kellett vandalizmussal szembenézni, a szintén a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft névadó támogatásával múlt pénteken indított BAJK három nap alatt máris nyolc biciklit vesztett.

A szlovák sajtó tudósítása szerint összetörték a váltókat, megrongálták a vázat vagy letörték a pedálokat. Az Aktuality.sk szerint a szolgáltatás szóvivője azt mondja, hogy várakozásaik szerint nyolcnál több lesz a megrongált biciklik száma, és arra kéri a városlakókat, hogy szóljanak, ha ilyet látnak.

A BAJK iránt egyébként elég nagy a kezdeti érdeklődés, a hétvégéig már 6500-an regisztráltak a rendszerben, és 5500-szor használták is a bicikliket. Jelenleg még csak 200 bringa van a 73 dokkoló állomáson, de a számuk hamarosan 550-re nő.

A kínai gyökerű, de a világ 200 városában szolgáltató Mobike nemrég kénytelen volt kivonulni Manchesterből, mert több száz biciklijét lopták el vagy rongálták meg.  A cégnek körülbelül 2 ezer kerékpárja volt forgalomban Manchesterben, de például idén júliusban a flotta mintegy 10 százalékát nem tudta üzemeltetni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Bubi Pozsony Slovnaft vandalizmus Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Debreczeni Anna
2024. március 25. 09:33 Világ

Nem a német gazdaság fogja kihúzni a gödörből a magyart

Továbbra is egy helyben jár a német gazdaság, ami nem jó hír a magyar exportkilátások szempontjából.

Mészáros R. Tamás
2024. március 25. 04:34 Világ

Trump miatt egyesek új atomkortól tartanak 

Ha az Egyesült Államok jövő januártól valóban feloldja védelmi garanciáit, Dél-Koreától Lengyelországig számos helyen felmerülhet, hogy nincs más módja az önvédelem biztosításának. 

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.