Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 10. 12:04 Világ

Pozsonyban sorra törik össze az ottani Bubi bicikliket

Ami Budapesten a Mol Bubi, az Pozsonyban múlt péntek óta a Slovnaft BAJK, ám pillanatnyilag van egy elég nagy különbség a két szolgáltatás között. Míg a Bubi működésének eddigi négy éve alatt alig kellett vandalizmussal szembenézni, a szintén a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft névadó támogatásával múlt pénteken indított BAJK három nap alatt máris nyolc biciklit vesztett.

A szlovák sajtó tudósítása szerint összetörték a váltókat, megrongálták a vázat vagy letörték a pedálokat. Az Aktuality.sk szerint a szolgáltatás szóvivője azt mondja, hogy várakozásaik szerint nyolcnál több lesz a megrongált biciklik száma, és arra kéri a városlakókat, hogy szóljanak, ha ilyet látnak.

A BAJK iránt egyébként elég nagy a kezdeti érdeklődés, a hétvégéig már 6500-an regisztráltak a rendszerben, és 5500-szor használták is a bicikliket. Jelenleg még csak 200 bringa van a 73 dokkoló állomáson, de a számuk hamarosan 550-re nő.

A kínai gyökerű, de a világ 200 városában szolgáltató Mobike nemrég kénytelen volt kivonulni Manchesterből, mert több száz biciklijét lopták el vagy rongálták meg.  A cégnek körülbelül 2 ezer kerékpárja volt forgalomban Manchesterben, de például idén júliusban a flotta mintegy 10 százalékát nem tudta üzemeltetni.

Világ Bubi Pozsony Slovnaft vandalizmus Olvasson tovább a kategóriában

Világ

2019. február 14. 17:37 Világ

Várhatjuk-e az államtól, hogy megmentsen minket a természeti katasztrófától?

Van egy titka az államilag finanszírozott kutatás-fejlesztésnek, amire a piac nem képes. Hogy hagyja a kutatókat hibázni.

Torontáli Zoltán
2019. február 14. 15:24 Világ

A Tesco bezár 30 lengyel üzletet, és nem tart nyitva éjjel Szlovákiában

Lengyelországban a boltszám csökkenése négy éve megy, Szlovákiában nem éri meg az éjjeli nyitva tartás.

Váczi István
2019. február 13. 11:38 Világ

Óriási aranybánya lapul a szigeten, amely a világ legújabb országa lehet

58 milliárd dollárt ér a bougainville-i bányában lévő arany és réz, de a függetlenségre készülő sziget nem akarja, hogy a korábbi üzemeltető visszatérjen.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 15. 18:34 Adat

Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon

Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 15. 06:53 Vállalat

“Lassacskán kezdenek minket emberszámba venni”: Miskolcig söpör az audis sztrájkhullám

A miskolci SEG Automitive-nál sosem sztrájkoltak, de részben az audisok hatására szokatlan összefogás valósult meg. A vezetők azonban megtörték a lendületet.