Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 10. 12:04 Világ

Pozsonyban sorra törik össze az ottani Bubi bicikliket

Ami Budapesten a Mol Bubi, az Pozsonyban múlt péntek óta a Slovnaft BAJK, ám pillanatnyilag van egy elég nagy különbség a két szolgáltatás között. Míg a Bubi működésének eddigi négy éve alatt alig kellett vandalizmussal szembenézni, a szintén a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft névadó támogatásával múlt pénteken indított BAJK három nap alatt máris nyolc biciklit vesztett.

A szlovák sajtó tudósítása szerint összetörték a váltókat, megrongálták a vázat vagy letörték a pedálokat. Az Aktuality.sk szerint a szolgáltatás szóvivője azt mondja, hogy várakozásaik szerint nyolcnál több lesz a megrongált biciklik száma, és arra kéri a városlakókat, hogy szóljanak, ha ilyet látnak.

A BAJK iránt egyébként elég nagy a kezdeti érdeklődés, a hétvégéig már 6500-an regisztráltak a rendszerben, és 5500-szor használták is a bicikliket. Jelenleg még csak 200 bringa van a 73 dokkoló állomáson, de a számuk hamarosan 550-re nő.

A kínai gyökerű, de a világ 200 városában szolgáltató Mobike nemrég kénytelen volt kivonulni Manchesterből, mert több száz biciklijét lopták el vagy rongálták meg.  A cégnek körülbelül 2 ezer kerékpárja volt forgalomban Manchesterben, de például idén júliusban a flotta mintegy 10 százalékát nem tudta üzemeltetni.

Világ Bubi Pozsony Slovnaft vandalizmus Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2019. május 20. 17:52 Világ

Bőrükön érzik a klímaváltozást, de a jólét fontosabb

A forró nyaraktól szenvedő Ausztráliában a baloldal az éghajlatváltozás megfékezését ígérte, a jobboldal a szénbányászatot preferálta. Mégis az utóbbi nyert.

Váczi István
2019. május 20. 16:22 Világ

Jó időre meghatározza Európa sorsát a hétvégi választás

Hosszú időre lekerül a szorosabb integráció a napirendről, ha az euroszkeptikus pártok nagyon megerősödnek az Európai Parlamentben.

Torontáli Zoltán
2019. május 17. 14:38 Vállalat, Világ

Az online ruhaboltoknak elegük van abból, hogy kölcsönzőként használják őket

Olyan méreteket ölt a ruhavisszaküldés az online üzletekben, hogy a kereskedők elkezdték feketelistázni a renitens vásárlóikat.

Fontos

Tóth István János
2019. május 21. 17:48 Adat, Közélet

Nyolc ábra egy magyar csodáról

Ha piacgazdaság van, akkor kétségtelenül Mészáros Lőrinc cégei a legjobbak az országban, és nekik kellene nyerniük az összes közbeszerzést. De van alternatív magyarázat is.

Jandó Zoltán
2019. május 21. 06:46 Közélet, Vállalat

Körbezártak minket az oroszok, és a kormány önként sétál a karjaikba

Gázkörgyűrű építésével foglalja vissza Kelet-Közép-Európát a Gazprom. Bár a magyar hatóság a régióban egyedüliként résen volt, a kormány ezt az előnyt is eldobhatja.

Jandó Zoltán
2019. május 20. 11:41 Tech, Vállalat

Gyakorlatilag kicsinálják a magyarok második kedvenc okostelefon-márkáját

A magyar okostelefon-piacot is felboríthatja a Huawei-botrány. Itthon az elmúlt hónapokban minden negyedik készüléket a kínai gyártó adta el.