Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 21. 11:48 Világ

Az üdülősziget, ahová csak nők tehetik be a lábukat

Van egy kis üdülősziget Finnországban nem messze Helsinkitől, ahová csak nők tehetik be a lábukat. A SuperShe sziget alapítója, Kristina Roth szerint egyáltalán nem a férfigyűlöletre épül a koncepció, sőt, a férfigyűlölő nőket be sem veszik a csoportba. Egyszerűen csak a nőket kívánja segíteni azzal, hogy biztosít egy békés helyet, ahol testileg, lelkileg feltöltődhetnek, megerősödhetnek, és magukhoz hasonló nőkkel építhetnek ki kapcsolatot.

A dolog persze nem jár ingyen, nagyon is húzós ára van és elég exkluzív. A Financial Times beszámolójából kiderül, hogy alapból legfeljebb nyolc vendég tartózkodhat egyszerre a 3,4 hektáros szigeten (a Margitsziget körülbelül 28-szor nagyobb), akiket több ezer jelentkező közül választanak ki. Az egyhetes pihenés ára pedig fejenként 4000 euró (1,3 millió forint) körül van, ami viszont all-inclusive, és a szuper egészséges ételek mellett a reptérről való transzfer, a szállás, a jógaóra, a szauna, a masszázs, az arcápolás és minden jóság benne van. Kivéve az alkoholt, mert azt nem lehet kapni a szigeten.

A SuperShe sziget júniusban indult és egész nyáron üzemel. A szigeten nemcsak a vendégek, hanem az összes dolgozó is nő, a séftől a takarítón át a halbeszállítóig mindenki. Ők egyébként szintén együtt étkeznek és beszélgetnek a vendégekkel: a szigeten teljes az egyenlőség, leszámítva azt, hogy férfiak nem mehetnek oda.

Az alapító, Kristine Roth egyébként maga is „supershe”. 2003-ban Németországból költözött ki New Yorkba, ahol 12 év alatt egy több millió dollár értékű tanácsadó vállalkozást épített fel. A Matisia Consultants nevű cége 2015-ben felkerült a Forbes leggyorsabban növekvő, női kézben lévő vállalkozásainak listájára, abban az évben 45 millió dolláros árbevétellel. Roth két éve döntött úgy, hogy eladja vállalkozását, és megalapítja a SuperShe-t, ehhez saját zsebből vette meg a kis finn szigetet.

Világ feminizmus finnország nemek közötti egyenlőség nők Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2018. október 14. 11:52 Élet, Világ

A Rossmann tulajdonosa csak azokat az országokat támogatná, ahol nincs túl sok gyerek

Dirk Rossmann szerint ez a kulcsa Afrika fejlődésének és az Európába áramló menekültek megállításának is.

Torontáli Zoltán
2018. október 13. 15:57 Tech, Világ

A leginnovatívabb közlekedési eszköz a jó öreg vasút lett

Önvezető autó ide, elektromos kamion oda, a vasút nem a prototípusok kísérleteinél tart, hanem már bevezeti a legújabb technológiáit.

Rigó Anita
2018. október 13. 12:05 Világ

A Coca-Cola és a Nestlé felel a legtöbb műanyagszemétért a világon

A Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé termékeinek műanyagszemete járul hozzá a leginkább a környezetszennyezéshez a világban, állapították meg környezetvédelmi aktivisták, miután begyűjtöttek 200 ezer darab műanyagszemetet az Egyesült Királyság partjaitól kezdve Vietnamig, és végignézték azokat - írja az Independent.

Fontos

Wiedemann Tamás
2018. október 12. 09:51 Állam, Pénz

Az uniós pénzek nagy részét úgy égetjük el, hogy nem lesz belőle jólét hosszabb távon

Lényegében elégettük az Európai Uniótól származó támogatásokat. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nálunk volt arányaiban a legtöbb csalás.

Rigó Anita
2018. október 12. 06:54 Állam

Az egy- és a kétgyermekes családok bánhatják a legújabb segélymegvonást

Sok család eleshet a 23 ezer forintos segélytől.

Kasnyik Márton
2018. október 10. 09:44 Élet

70 cikk a G7-ről, amit kiteszünk az ablakba

Ha szeretnéd látni a legjavát annak, amit az utóbbi egy évben itt összehoztunk, akkor kattints ide.