Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 21. 11:48 Világ

Az üdülősziget, ahová csak nők tehetik be a lábukat

Van egy kis üdülősziget Finnországban nem messze Helsinkitől, ahová csak nők tehetik be a lábukat. A SuperShe sziget alapítója, Kristina Roth szerint egyáltalán nem a férfigyűlöletre épül a koncepció, sőt, a férfigyűlölő nőket be sem veszik a csoportba. Egyszerűen csak a nőket kívánja segíteni azzal, hogy biztosít egy békés helyet, ahol testileg, lelkileg feltöltődhetnek, megerősödhetnek, és magukhoz hasonló nőkkel építhetnek ki kapcsolatot.

A dolog persze nem jár ingyen, nagyon is húzós ára van és elég exkluzív. A Financial Times beszámolójából kiderül, hogy alapból legfeljebb nyolc vendég tartózkodhat egyszerre a 3,4 hektáros szigeten (a Margitsziget körülbelül 28-szor nagyobb), akiket több ezer jelentkező közül választanak ki. Az egyhetes pihenés ára pedig fejenként 4000 euró (1,3 millió forint) körül van, ami viszont all-inclusive, és a szuper egészséges ételek mellett a reptérről való transzfer, a szállás, a jógaóra, a szauna, a masszázs, az arcápolás és minden jóság benne van. Kivéve az alkoholt, mert azt nem lehet kapni a szigeten.

A SuperShe sziget júniusban indult és egész nyáron üzemel. A szigeten nemcsak a vendégek, hanem az összes dolgozó is nő, a séftől a takarítón át a halbeszállítóig mindenki. Ők egyébként szintén együtt étkeznek és beszélgetnek a vendégekkel: a szigeten teljes az egyenlőség, leszámítva azt, hogy férfiak nem mehetnek oda.

Az alapító, Kristine Roth egyébként maga is „supershe”. 2003-ban Németországból költözött ki New Yorkba, ahol 12 év alatt egy több millió dollár értékű tanácsadó vállalkozást épített fel. A Matisia Consultants nevű cége 2015-ben felkerült a Forbes leggyorsabban növekvő, női kézben lévő vállalkozásainak listájára, abban az évben 45 millió dolláros árbevétellel. Roth két éve döntött úgy, hogy eladja vállalkozását, és megalapítja a SuperShe-t, ehhez saját zsebből vette meg a kis finn szigetet.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ feminizmus finnország nemek közötti egyenlőség nők Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Debreczeni Anna
2024. március 25. 09:33 Világ

Nem a német gazdaság fogja kihúzni a gödörből a magyart

Továbbra is egy helyben jár a német gazdaság, ami nem jó hír a magyar exportkilátások szempontjából.

Mészáros R. Tamás
2024. március 25. 04:34 Világ

Trump miatt egyesek új atomkortól tartanak 

Ha az Egyesült Államok jövő januártól valóban feloldja védelmi garanciáit, Dél-Koreától Lengyelországig számos helyen felmerülhet, hogy nincs más módja az önvédelem biztosításának. 

Váczi István
2024. március 19. 08:39 Világ

Olcsóbban építenek, és elcsaklizzák a forgalmat a Budapest-Belgrád vasútról a szerbek

Mintha szándékosan a magyar közlekedéspolitika ellentétét valósítanák meg a szerbek.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.