Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 21. 11:48 Világ

Az üdülősziget, ahová csak nők tehetik be a lábukat

Van egy kis üdülősziget Finnországban nem messze Helsinkitől, ahová csak nők tehetik be a lábukat. A SuperShe sziget alapítója, Kristina Roth szerint egyáltalán nem a férfigyűlöletre épül a koncepció, sőt, a férfigyűlölő nőket be sem veszik a csoportba. Egyszerűen csak a nőket kívánja segíteni azzal, hogy biztosít egy békés helyet, ahol testileg, lelkileg feltöltődhetnek, megerősödhetnek, és magukhoz hasonló nőkkel építhetnek ki kapcsolatot.

A dolog persze nem jár ingyen, nagyon is húzós ára van és elég exkluzív. A Financial Times beszámolójából kiderül, hogy alapból legfeljebb nyolc vendég tartózkodhat egyszerre a 3,4 hektáros szigeten (a Margitsziget körülbelül 28-szor nagyobb), akiket több ezer jelentkező közül választanak ki. Az egyhetes pihenés ára pedig fejenként 4000 euró (1,3 millió forint) körül van, ami viszont all-inclusive, és a szuper egészséges ételek mellett a reptérről való transzfer, a szállás, a jógaóra, a szauna, a masszázs, az arcápolás és minden jóság benne van. Kivéve az alkoholt, mert azt nem lehet kapni a szigeten.

A SuperShe sziget júniusban indult és egész nyáron üzemel. A szigeten nemcsak a vendégek, hanem az összes dolgozó is nő, a séftől a takarítón át a halbeszállítóig mindenki. Ők egyébként szintén együtt étkeznek és beszélgetnek a vendégekkel: a szigeten teljes az egyenlőség, leszámítva azt, hogy férfiak nem mehetnek oda.

Az alapító, Kristine Roth egyébként maga is „supershe”. 2003-ban Németországból költözött ki New Yorkba, ahol 12 év alatt egy több millió dollár értékű tanácsadó vállalkozást épített fel. A Matisia Consultants nevű cége 2015-ben felkerült a Forbes leggyorsabban növekvő, női kézben lévő vállalkozásainak listájára, abban az évben 45 millió dolláros árbevétellel. Roth két éve döntött úgy, hogy eladja vállalkozását, és megalapítja a SuperShe-t, ehhez saját zsebből vette meg a kis finn szigetet.

Világ feminizmus finnország nemek közötti egyenlőség nők Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2018. november 20. 11:26 Világ

Van, ahol akasztással kezelik a devizaválságot

Kivégeztek két devizakereskedőt Iránban, mert a hatóságok szerint manipulálták a piacot.

Váczi István
2018. november 20. 10:04 Világ

Váratlan helyről kapott igazolást Trump kereskedelmi háborúja

Okosan válogatták össze a megvámolt kínai termékeket az amerikaiak egy európai tanulmány szerint, így a számla közel háromnegyedét Kína állja. Az amerikai kereskedelmi deficit is csökkenhet.

Kasnyik Márton
2018. november 19. 13:45 Világ

Az olasz maffia ráment az EU-s forrásokra, és megszállta a teljes élelmiszerláncot

A földektől az éttermekig mindenhová beépült a maffia. Ez teljesen logikus, hiszen a gazdaság hitelválságban szenved, a bűnszervezeteknek viszont rengeteg készpénzük van.

Fontos

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.