Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. június 15. 13:41 Világ

A Meki végre belevág a szívószál-forradalomba

A McDonald’s belevág a várva várt szívószál-forradalomba és szeptembertől műanyag helyett csak papírból készült szívószálakat kínál majd az angliai és az írországi éttermeiben, értesült a BBC. Csak az Egyesül Királyságban 1,8 millió szívószálat használnak el évente a mekis vendégek. 

Az egyre környezettudatosabb társadalmakban egyre nagyobb közellenséggé válik a szívószál, mivel miközben azt csak rövid ideig használják a fogyasztók, iszonyatos mennyiségben megnöveli a műanyag szemetet. 

A McDonald’s követve a társadalmi párbeszédet a témáról éppen a vendégek igényei miatt döntött úgy, hogy áttér a papír szívószálakra, de a lépéshez az is hozzájárult, hogy az Egyesült Királyságban a kormány is kezdeményezte áprilisban, hogy tiltsák be szívószálak és a fülpiszkálók használatát.

Néhány étteremben már tesztelték a dolgot, sikeresen. A vállalat terve, hogy jövő év végéig teljesen átáll a papírszívószálakra, amibe más országokat is bevonnak. Az amerikai, a francia és a norvég éttermekben hamarosan meg is kezdik a tesztelést.

Szerencsére várhatóan nemcsak a szívószál, hanem az összes többi egyszer használatos műanyag termék eltűnhet majd az üzletekből a jövőben, legalábbis az Európai Bizottság erre tett nemrég javaslatot, amiről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIdeje volt már, hogy közellenség legyen a műanyag szívószálbólTöbbnyire semmi értelme a használatának, és nagyon szennyezi a környezetet. Meg is indult a szívószálellenes mozgalom.

Világ környezetvédelem McDonald's műanyag szívószál Olvasson tovább a kategóriában

Világ

2019. február 14. 17:37 Világ

Várhatjuk-e az államtól, hogy megmentsen minket a természeti katasztrófától?

Van egy titka az államilag finanszírozott kutatás-fejlesztésnek, amire a piac nem képes. Hogy hagyja a kutatókat hibázni.

Torontáli Zoltán
2019. február 14. 15:24 Világ

A Tesco bezár 30 lengyel üzletet, és nem tart nyitva éjjel Szlovákiában

Lengyelországban a boltszám csökkenése négy éve megy, Szlovákiában nem éri meg az éjjeli nyitva tartás.

Váczi István
2019. február 13. 11:38 Világ

Óriási aranybánya lapul a szigeten, amely a világ legújabb országa lehet

58 milliárd dollárt ér a bougainville-i bányában lévő arany és réz, de a függetlenségre készülő sziget nem akarja, hogy a korábbi üzemeltető visszatérjen.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 15. 18:34 Adat

Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon

Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 15. 06:53 Vállalat

“Lassacskán kezdenek minket emberszámba venni”: Miskolcig söpör az audis sztrájkhullám

A miskolci SEG Automitive-nál sosem sztrájkoltak, de részben az audisok hatására szokatlan összefogás valósult meg. A vezetők azonban megtörték a lendületet.