Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. június 15. 13:41 Világ

A Meki végre belevág a szívószál-forradalomba

A McDonald’s belevág a várva várt szívószál-forradalomba és szeptembertől műanyag helyett csak papírból készült szívószálakat kínál majd az angliai és az írországi éttermeiben, értesült a BBC. Csak az Egyesül Királyságban 1,8 millió szívószálat használnak el évente a mekis vendégek. 

Az egyre környezettudatosabb társadalmakban egyre nagyobb közellenséggé válik a szívószál, mivel miközben azt csak rövid ideig használják a fogyasztók, iszonyatos mennyiségben megnöveli a műanyag szemetet. 

A McDonald’s követve a társadalmi párbeszédet a témáról éppen a vendégek igényei miatt döntött úgy, hogy áttér a papír szívószálakra, de a lépéshez az is hozzájárult, hogy az Egyesült Királyságban a kormány is kezdeményezte áprilisban, hogy tiltsák be szívószálak és a fülpiszkálók használatát.

Néhány étteremben már tesztelték a dolgot, sikeresen. A vállalat terve, hogy jövő év végéig teljesen átáll a papírszívószálakra, amibe más országokat is bevonnak. Az amerikai, a francia és a norvég éttermekben hamarosan meg is kezdik a tesztelést.

Szerencsére várhatóan nemcsak a szívószál, hanem az összes többi egyszer használatos műanyag termék eltűnhet majd az üzletekből a jövőben, legalábbis az Európai Bizottság erre tett nemrég javaslatot, amiről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIdeje volt már, hogy közellenség legyen a műanyag szívószálbólTöbbnyire semmi értelme a használatának, és nagyon szennyezi a környezetet. Meg is indult a szívószálellenes mozgalom.

Világ környezetvédelem McDonald's műanyag szívószál Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2018. szeptember 19. 10:13 Piac, Világ

Most már akár le is csukhatják Elon Muskot, a Tesla vezérét

Komolyra fordult Elon Musk Tesla kivásárlási blöffje: nem volt jó ötlet felelőtlenül üzengetni a közösségi médiában.

Torontáli Zoltán
2018. szeptember 18. 19:21 Világ

Egy Angliában dolgozó EU-s munkás több adót fizet, mint egy átlagos angol

Az unióból érkező bevándorlók jóval többet fizetnek, mint az unión kívülről érkezők.

Torontáli Zoltán
2018. szeptember 18. 17:17 Élet, Világ

Elmaradó fizetés, 16 órás munkanap, palackba pisilés és félelem – így működik az Amazon házhoz szállítása

Az alvállalkozókon óriási a nyomás, a futárok sokszor embertelen körülmények között dolgoznak.

Fontos

2018. szeptember 19. 06:53 Állam

Ezermilliárdos kaland lehet a varsói gyorsvasút magyar szakasza

Új pályára lesz szükség, ha a varsói gyorsvasút magyar szakaszát 250 km/óránál nagyobb sebességre akarják építeni. A költség 1100 milliárd forint körül lehet.

Torontáli Zoltán
2018. szeptember 18. 06:53 Élet

A matematika megmondja, miért nem viheted fel a repülőre a kézipoggyászodat

Nincs elég tárolórekesz és nincs kényszerítő szabály sem. Viszont őrült jó üzletet lehet csinálni a kézipoggyászos felfordulásból.

Bucsky Péter
2018. szeptember 17. 06:45 Állam

Még többet költ az állam a Red Bull Air Race-re, valószínűleg szabálytalanul

Az eddig sejtettnél harmadával többe kerül a budapesti repülős PR-rendezvény, mivel a Hungaroring Zrt. külön a szervezéssel is megbíz egy céget évente félmilliárd forintért. A szerződés ráadásul szinte semmilyen számszerűsíthető konkrétumot nem tartalmaz, de azért azt kiköti, hogy a kormánymédiánál kell a hirdetési pénzeket elkölteni.