Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2018. február 26. 12:05 Világ

Mumbaiban lehet a legtöbbet keresni külföldiként

A világ egyik kifejezetten szegény országában lehet a legjobban keresni külföldi munkavállalóként, azaz expatként. A legnagyobb európai bank, a brit HSBC felmérése alapján India gazdasági központjában, Mumbaiban keresnek a legtöbbet a külföldi munkavállalók. Évi átlagos keresetük 217 ezer dollár (55 millió forint, azaz havi 4,6 millió forint).

Indiában az egy főre jutó GDP mindössze 1700 dollár körül van, ami Nigériában vagy Moldovában is magasabb. A külvárosaival több mint 20 milliós Mumbai egy főre jutó GDP-je is csak 3300 dollár, amellyel nagyjából Indonéziával és Egyiptommal van egy szinten. A Mumbaiban dolgozó expatek által megkeresett pénz amiatt is kimagasló, mert több mint kétszerese a globális átlagnak.

 

A felméréshez közel 28 ezer emberrel beszéltek a világ 159 országából. Azokat a városokat vették figyelembe, ahol legalább 90 embert meg tudtak kérdezni. Érdekes, hogy míg az élen ott van a szintén szegényebb Indonézia fővárosa, Jakarta, a lista végén csak európai városok vannak, mint például Barcelona, Lisszabon vagy Prága.

Azt is vizsgálták, hogy a megkérdezettek milyennek látják a lakóhelyüket. A válaszok alapján leginkább a San Franciscóban dolgozók voltak leginkább megelégedve a munkalehetőségekkel, őket követték sorrendben London, New York, Dublin és Birmingham külföldi lakói.

 

A kulturális lehetőségek alapján Berlinben a legjobb élni a megkérdezettek szerint, a német fővárost Buenos Aires és London követi.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ hsbc india Mumbai Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Schaffhauser Tibor
2024. április 1. 04:36 Világ

Villantania kell valamit az EU-nak, mielőtt más országokat is rávenne az erősebb klímavédelemre

Egyre fontosabb a zöld diplomácia szerepe, de elegendők lesznek-e az EU által tervezett intézkedések a globális klímavédelmi törekvések felfuttatására?

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.