Hírlevél feliratkozás
Nagy Zsolt
2023. február 20. 14:02 Vállalat

Magyarországon is elindítja olcsó autóbérlő szolgáltatását a horvát Carwiz

Új szereplő érkezik a hazai autóbérlős piacra, a néhány év alatt komoly nemzetközi jelenlétet elért Carwiz hamarosan a magyar közönség számára is elindítja a szolgáltatását – írják a cég honlapján.  

A cég franchise-rendszerben működik, itthon a Fábián Automotive-vel lép partnerségre, akik 1991 óta foglalkoznak autókereskedéssel, illetve bérbe is adnak gépjárműveket, mostantól pedig a Carwiz üzleti modelljét használják ehhez.

A horvát cég az elmúlt két évben több mint 20 új partneri megállapodást kötött, legutóbbit a múlt hónapban, Szlovéniában.

A cég honlapján azt írják, Magyarország azért vonzó terep, mert rengeteg a turista, a Fábián Automobile pedig régi, stabilan működő cég, és van akkora hálózatuk, hogy azzal stabilan ki tudják szolgálni az ügyfeleket.

A Carwizt 2017-ben alapította a horvát Krešimir Dobrilović, akinek 20 éves tapasztalata van az autóbérlési üzletágban. Az üzleti modell egyaránt épít a magánszereplők és a cégek megrendeléseire. Az autóflottájuk széles, a kis személyautóktól a luxusjárművekig és kisbuszokig bezárólag sok modell található a kínálatban.

A cég honlapján Magyarország még nem szerepel a válaszható országok között. Horvátországban a legolcsóbban bérelhető személyautó a Fiat 500-as, ami a választott időintervallumtől függően akár már napi 12 eurótól elérhető, a Mercedes-Benz V-osztályos, 7+1 fős buszlimuzinért ugyanerre az intervallumra napi 120 eurót kérnek.

Vállalat autóbérlés carwiz közlekedés Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2023. március 24. 12:20 Vállalat

Hónapokig üres volt egy hálátlan, de fontos pozíció a Silicon Valley Banknál a csőd előtt

Épp akkor nem ült senki a kockázatkezelésért felelős vezetői székben, amikor csúcsra jártak a Silicon Valley Bank működését fenyegető veszélyek.

Stubnya Bence
2023. március 23. 16:55 Vállalat

A járvány óta kikészít minket a munka

A járvány miatt is terjedő munkahelyi digitalizáció csökkenheti a munkavállaló önállóságot, miközben növelheti a munkahelyi kontrollt. A kettő együtt pedig szörnyű hatással van a mentális egészségre.

Váczi István
2023. március 21. 17:59 Vállalat

Heteken belül hozzájuthatnak pénzükhöz a Wizz Air pórul járt utasai

A légitársaság vezérigazgatója elismerte, hogy tavaly nyáron lényegében összeomlott a működésük, de szavai szerint hamarosan felszámolják ennek következményeit.

Fontos

Fabók Bálint
2023. március 27. 04:34 Élet

Balatoni nyaralás 2023: még húzósabbnak ígérkezik a lángos ára az idei szezonban

Minden büfés a szomszédját lesi, hogy mennyiért adja majd a terméket. Az idei nyár sokaknak lesz vízválasztó.

Hajdu Miklós
2023. március 26. 15:47 Tech

Azok a technikusok is aggódhatnak a ChatGPT miatt, akiket a robotok hoztak jó munkaerőpiaci helyzetbe

Sőt, a legújabb fejlesztések már nem csak a rutinszerű feladatok gépesítésére alkalmasak, hanem a kreativitást igénylő tevékenységek elvégzéséből is kivehetik a részüket.

Torontáli Zoltán
2023. március 26. 04:34 Adat, Világ

Tényleg kell nekünk ennyi élelmiszerbolt?

Európai összehasonlításban viszonylag sok dolgozóval érünk el viszonylag kis forgalmat, esélyes, hogy a magyar boltosok szétaprózzák a piacot.