Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. december 30. 10:46 Vállalat

Hiába esett óriásit a Tesla a tőzsdén, Musk szerint aggodalomra nincs ok

Az év eleje óta hetven százalékot veszítettek a Tesla-részvények az értékükből, Elon Musk szerdán mégis arra kérte a vállalat dolgozóit, hogy ne izgassák magukat a tőzsdepiaci „őrület” miatt.

Miért fontos ez? Az esést egyrészt Musk Twitterrel kapcsolatos zűrös lépései, másrészt az elektromos autók keresletének gyengülése okozta. Csökken az olajár és erősödik a verseny a Tesla piacán, így azok nehezebben értékesíthetők.

Számokban: az év eleji 400 dollárt közelítő szintről mostanra épphogy 100 dollár fölé esett a Tesla árfolyama. Az értékvesztés nagy részét decemberben szenvedték el a részvények.

Alulnézet: a Tesla-részvények egy része dolgozói tulajdonban vannak, így a gyári munkások is elszenvedik a piaci változások következményeit. A cég kompenzálja az alkalmazottait a veszteségek miatt.

Felülnézet: a közelmúltban az alig használt Teslákat akár újkori áruk felett is el lehetett adni. A villanyautózás korábbi státuszszimbóluma mára veszített piaci vonzerejéből, értékesítésük az átlagnál tovább tart.

Mi következik? Nem kecsegtet fényes kilátásokkal, hogy a Tesla részesedése egyre csökken az elektromos autók piacán az erősödő verseny miatt, miközben a Twitter körül egyre több botrányos döntést hoz Musk.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElon Musk hajnali fél hármas levelétől valószínűleg az összes Twitter-dolgozóban meghűlt a vérNemrég kirúgta a fél céget, aztán kiderült, hogy ez rossz ötlet volt, most sötét jövőképről tájékoztatta az alkalmazottait.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk"Elon magára hagyta a Teslát" - új CEO-t követel a vállalat harmadik legnagyobb részvényeseMusk egy fenékkel ül a Twitter, a Tesla és a SpaceX ügyvezetői székében. A Tesla egyik legnagyobb részvényese jobban örülne, ha valaki olyan vinné a vállalatot, aki tényleg csak ezzel foglalkozik.

Vállalat elektromos autó elon musk tesla Twitter Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2023. március 24. 12:20 Vállalat

Hónapokig üres volt egy hálátlan, de fontos pozíció a Silicon Valley Banknál a csőd előtt

Épp akkor nem ült senki a kockázatkezelésért felelős vezetői székben, amikor csúcsra jártak a Silicon Valley Bank működését fenyegető veszélyek.

Stubnya Bence
2023. március 23. 16:55 Vállalat

A járvány óta kikészít minket a munka

A járvány miatt is terjedő munkahelyi digitalizáció csökkenheti a munkavállaló önállóságot, miközben növelheti a munkahelyi kontrollt. A kettő együtt pedig szörnyű hatással van a mentális egészségre.

Váczi István
2023. március 21. 17:59 Vállalat

Heteken belül hozzájuthatnak pénzükhöz a Wizz Air pórul járt utasai

A légitársaság vezérigazgatója elismerte, hogy tavaly nyáron lényegében összeomlott a működésük, de szavai szerint hamarosan felszámolják ennek következményeit.

Fontos

dr. Hettyey András
2023. március 24. 17:30 Világ

Tévedés racionális érvekkel magyarázni a sajátos magyar külpolitikát

Ami a magyar Európa-politika látszólag érthetetlen, különutas epizódjai mögött áll, az egy harag-szégyen körforgás. Orbán-diplomácia – a politikai pszichológia értelmezésében.

Hajdu Miklós
2023. március 24. 16:34 Világ

Putyin inváziója alaposan átrendezte a lengyel munkarőpiacot, minden második cégnél dolgozik már ukrán alkalmazott

Miközben egyre több ukrán vállal munkát Lengyelországban, jócskán át is alakult demográfiai szempontból az összetételük.

Kolozsi Ádám
2023. március 23. 15:55 Világ

Ha nem vigyáz, az orosz függés után egy másik nagyhatalom karjaiba rohan Európa az energiaválság miatt

Az orosz gáz kiváltása majdnem mindenhol prioritás. De ki lesz ennek a nagy nyertese?