Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. december 30. 10:46 Vállalat

Hiába esett óriásit a Tesla a tőzsdén, Musk szerint aggodalomra nincs ok

Az év eleje óta hetven százalékot veszítettek a Tesla-részvények az értékükből, Elon Musk szerdán mégis arra kérte a vállalat dolgozóit, hogy ne izgassák magukat a tőzsdepiaci „őrület” miatt.

Miért fontos ez? Az esést egyrészt Musk Twitterrel kapcsolatos zűrös lépései, másrészt az elektromos autók keresletének gyengülése okozta. Csökken az olajár és erősödik a verseny a Tesla piacán, így azok nehezebben értékesíthetők.

Számokban: az év eleji 400 dollárt közelítő szintről mostanra épphogy 100 dollár fölé esett a Tesla árfolyama. Az értékvesztés nagy részét decemberben szenvedték el a részvények.

Alulnézet: a Tesla-részvények egy része dolgozói tulajdonban vannak, így a gyári munkások is elszenvedik a piaci változások következményeit. A cég kompenzálja az alkalmazottait a veszteségek miatt.

Felülnézet: a közelmúltban az alig használt Teslákat akár újkori áruk felett is el lehetett adni. A villanyautózás korábbi státuszszimbóluma mára veszített piaci vonzerejéből, értékesítésük az átlagnál tovább tart.

Mi következik? Nem kecsegtet fényes kilátásokkal, hogy a Tesla részesedése egyre csökken az elektromos autók piacán az erősödő verseny miatt, miközben a Twitter körül egyre több botrányos döntést hoz Musk.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElon Musk hajnali fél hármas levelétől valószínűleg az összes Twitter-dolgozóban meghűlt a vérNemrég kirúgta a fél céget, aztán kiderült, hogy ez rossz ötlet volt, most sötét jövőképről tájékoztatta az alkalmazottait.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk"Elon magára hagyta a Teslát" - új CEO-t követel a vállalat harmadik legnagyobb részvényeseMusk egy fenékkel ül a Twitter, a Tesla és a SpaceX ügyvezetői székében. A Tesla egyik legnagyobb részvényese jobban örülne, ha valaki olyan vinné a vállalatot, aki tényleg csak ezzel foglalkozik.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat elektromos autó elon musk tesla Twitter Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.