Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. december 30. 10:46 Vállalat

Hiába esett óriásit a Tesla a tőzsdén, Musk szerint aggodalomra nincs ok

Az év eleje óta hetven százalékot veszítettek a Tesla-részvények az értékükből, Elon Musk szerdán mégis arra kérte a vállalat dolgozóit, hogy ne izgassák magukat a tőzsdepiaci „őrület” miatt.

Miért fontos ez? Az esést egyrészt Musk Twitterrel kapcsolatos zűrös lépései, másrészt az elektromos autók keresletének gyengülése okozta. Csökken az olajár és erősödik a verseny a Tesla piacán, így azok nehezebben értékesíthetők.

Számokban: az év eleji 400 dollárt közelítő szintről mostanra épphogy 100 dollár fölé esett a Tesla árfolyama. Az értékvesztés nagy részét decemberben szenvedték el a részvények.

Alulnézet: a Tesla-részvények egy része dolgozói tulajdonban vannak, így a gyári munkások is elszenvedik a piaci változások következményeit. A cég kompenzálja az alkalmazottait a veszteségek miatt.

Felülnézet: a közelmúltban az alig használt Teslákat akár újkori áruk felett is el lehetett adni. A villanyautózás korábbi státuszszimbóluma mára veszített piaci vonzerejéből, értékesítésük az átlagnál tovább tart.

Mi következik? Nem kecsegtet fényes kilátásokkal, hogy a Tesla részesedése egyre csökken az elektromos autók piacán az erősödő verseny miatt, miközben a Twitter körül egyre több botrányos döntést hoz Musk.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElon Musk hajnali fél hármas levelétől valószínűleg az összes Twitter-dolgozóban meghűlt a vérNemrég kirúgta a fél céget, aztán kiderült, hogy ez rossz ötlet volt, most sötét jövőképről tájékoztatta az alkalmazottait.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk"Elon magára hagyta a Teslát" - új CEO-t követel a vállalat harmadik legnagyobb részvényeseMusk egy fenékkel ül a Twitter, a Tesla és a SpaceX ügyvezetői székében. A Tesla egyik legnagyobb részvényese jobban örülne, ha valaki olyan vinné a vállalatot, aki tényleg csak ezzel foglalkozik.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat elektromos autó elon musk tesla Twitter Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. július 10. 13:31 Közélet, Vállalat

Hiába az állami tulajdon, a budapesti reptér zsúfoltságát még nagyon sokáig nem enyhíti új terminál

A nemrég kivásárolt üzemeltető korábbra tervezte a hármas terminál megvalósítását, de a friss bejelentés szerint erre legalább 2032-ig várni kell.

Stubnya Bence
2024. július 10. 05:02 Közélet, Vállalat

Komoly probléma vagy autóipari kamu, hogy nincs elég elektromos töltő?

A szigorúbb klímavédelmet követelők azzal vádolják az autóipart, hogy ürügyként használja az infrastruktúra hiányát, hogy késleltesse az elektromos átállást. De mit mutatnak a számok?

Torontáli Zoltán
2024. július 9. 16:54 Közélet, Vállalat

A kormány mint biztosítási ügynök: vásárlás után eladás Tiborcznak és az osztrákoknak

A tavalyi eladással messzebbre került a többségi magyar tulajdon a biztosítási szektorban, de most legalább Tiborcz István cégbirodalmát sikerül gyarapítani.

Fontos

Váczi István
2024. július 19. 14:47 Világ

Sokkal drágábban épülhet új atomerőmű Csehországban, mint Pakson

A dél-koreai KHNP építheti meg Csehország új atomerőművét a jelenleg is működő Dukovany atomerőmű telephelyén; 43 százalékkal lehet drágább, mint Paks 2.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.