Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. október 5. 12:51 Vállalat

Új konkurenciát kaptak a nagy drogériák, a Kifli.hu után újabb cseh szereplő érkezett a magyar piacra

A magyar online kiskereskedelmi térben évek óta nagyon aktívak a cseh gyökerű cégek, elég csak a Mall.hu-ra vagy a Kifli.hu-ra gondolni, amely egyaránt a regionális terjeszkedés jegyében jelent meg nálunk és jelentős piaci szereplő lett.

Ebbe a sorba most a Pilulka is beállt. A cég márkaneve magyarul tablettát jelent, de meglepő módon nem fordítják magyarra, ahogy például a Rohlik tette a Kiflivel. A Pilulka.hu a magyar kiskereskedelmi viszonyok között leginkább egy drogéria áruválasztékát kínálja, a tabletta elnevezés arra utal, hogy az üzleti modellben a gyógyszertár is benne lehet, de pillanatnyilag Magyarprszágon online módon nem lehet gyógyszert értékesíteni (de például étrend-kiegészítőket igen).

A cég országos kiszállítással állapodott meg a GLS és a Packeta átvételi pontjaira, legfeljebb háromnapos szállítási határidőket vállal, és 15 ezer forintos kosárértéktől nem számít fel szállítási díjat.

Grósz Béla, a Pilulka magyar vezetője azt mondta nekünk, a legtöbb esetben reális, hogy másnapra kiszállítják a megrendelt termékeket.

Martin Kasa, a Pilulka vezetője a Seznam Zprávy cseh lapnak többek között azt mondta, hogy egy-egy új piacra való belépés több tízmillió cseh koronás költséggel jár, a nevet nem fordítják le a helyi nyelvre akkor, ha úgy látják, hogy a vásárlók jól fogadják az eredetit. Magyarország után pár héttel Ausztriában is megjelennek a szolgáltatással, és a terjeszkedéshez a már kiépített infrastruktúrát használják fel: a magyar rendeléseket a szlovákiai, az osztrák megrendeléseket pedig a csehországi raktárból szolgálják ki.

A cégcsoportot 2013-ban alapította a Kasa testvérpár, Martin és Petr. Az online kereskedelem mellett ma már 140 fizikailag is létező üzletük van, a céget 2020-ban bevezették a prágai tőzsdére, a nagy dobás pedig a tervek szerint a németországi megjelenés lesz.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat drogéria online kiskereskedelem Pilulka Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.