Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. augusztus 24. 12:13 Vállalat

Felesleges leláncolni a bevásárlókocsikat, mert nem lopják el őket az emberek

A koronavírus-járvány korlátozásokkal teli időszaka alatt Hollandiában a higiéniát növelő intézkedések egyike volt, hogy átmenetileg be kellett szüntetni a bevásárlókocsik érmebetétes rendszerét. Amikor az egyik legnagyobb lánc, az Albert Heijn utólag kielemezte a számokat, rájött, hogy az időszak alatt semmivel sem tűnt el több bevásárlókocsi, mint azelőtt – írja a német Der Spiegel.

Szerencsére a vásárlóink annyira rendesek, hogy érme nélkül is visszatolják a kosarakat

– mondta a cég szóvivője. A pénzérmés letétes rendszert egyébként elsősorban nem azért találták ki a nyolcvanas években, hogy ne tűnjenek el a kocsik, hanem azért, hogy a vásárlók tolják őket vissza a bejáratnál kialakított tárolókba, azelőtt ugyanis a fő problémát a szanaszét hagyott nagy kosarak jelentették.

Úgy tűnik azonban, hogy közel 40 év alatt a visszavitel annyira természetessé vált, hogy ösztönző nélkül is megteszik a vásárlók.

Márpedig ennek elég komoly gazdasági vonzata is van. Az utóbbi időben ugyanis számos európai országban kísérleteznek már a pénzérmés megoldások modernizálásával, leginkább azzal, hogy a bevásárlókocsi mobilos applikációból legyen elérhető. Az Albert Heijn azonban néhány hét alatt egyszerűen megszünteti a teljes rendszert, vagyis nem kell tőkét és humánerőforrást áldoznia annak fejlesztésére és fenntartására.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükségAz Edeka élesben teszteli Németországban azt a megoldását, amellyel teljesen kiiktatja a kasszát a vásárlásból, és a kasszás munkáját a vevővel úgy végezteti el, hogy nem kell hozzá pakolni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkApplikációból is nyitható lesz a bevásárlókocsi, az érméket lassan elkezdhetik kivezetniSzámos nagy német láncnál tesztelik a megoldást, köztük van az Aldi és a Lidl is.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Albert Heijn bevásárlókocsi kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.