Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. július 15. 12:29 Vállalat

Egyre több cég segíti üzemanyag-utalványokkal a dolgozóit Németországban

Egyre gyakoribb, hogy tankolásra jogosító utalványokat kapnak a német dolgozók a munkahelyeiken a t-online cikke szerint. A támogatás leginkább az ingázók helyzetén hivatott javítani, akiket különösen rosszul érintenek az Ukrajna elleni orosz támadás óta még inkább elszállt benzinárak. Az Ifo konjunktúrakutató intézet felmérése szerint az egyébként szokatlan hozzájárulást most már szinte minden harmadik vállalkozás biztosítja, elsősorban a kis és közepes méretű ipari és kereskedelmi cégeknél elterjedt.

Julia Freuding, az Ifo szakértője hozzátette, hogy a cégek mintegy ötöde egyszeri, akár kifejezetten az útiköltségekhez kötődő kifizetésekkel is igyekszik csillapítani a munkába járás anyagi terhein, és hasonló arányban vannak a tömegközlekedés igénybevételét támogató vállalkozások. Mindezeken felül a munkáltatók döntő része a korábban tervezett fizetésemeléseket és jutalmakat is várhatóan megadja idén az alkalmazottainak.

Igaz, az emeléseket a minimálbér növelése is kikényszerítheti, és tovább árnyalja a képet, hogy a cégek nagyságrendileg tíz százalékánál gondot okoz a fizetések megemelése, illetve a prémiumok kifizetése. Kérdéses, hogy ez az arány változik-e a későbbiekben, az Ifo vállalatvezetői várakozásokon alapuló konjunktúramutatója a múlt hónapban ugyanis romló üzleti klímát jelzett, elsősorban a gázellátással kapcsolatos aggodalmak miatt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz olcsó orosz olaj menti meg Orbánék benzinárstopjátA nagykereskedelmi piacon az árstop miatt tízmilliárdokat bukó Mol az orosz olajra épülő finomítói tevékenység megugró hasznából fedezheti ezt a veszteséget.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem a gáznál a legfájdalmasabb a szakítás OroszországgalVéget ér a szabad energiakereskedelem korszaka, de az Oroszországgal való szakítást nehezíti, hogy akad a földgáznál nehezebben beszerezhető energiahordozó is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk5 hónap alatt 42 milliárdot bukott az állam azon, hogy hatósági árassá tette az üzemanyagotA korábban Európában relatív drágának számító magyar üzemanyagárak harmadával maradnak el az uniós átlagtól, ezzel ösztönözve a többletfogyasztást és így az áfabevételeket.

Vállalat benzinár infláció munkáltató németország üzemanyagár Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2022. augusztus 12. 18:37 Vállalat

Az egyik leggazdagabb kínai üzletember cége igyekszik Magyarországon keresztül a német autógyárak közelébe férkőzni

A Debrecenbe települő CATL alapítója előbb a hordozható készülékek, majd pedig a villanyautók terjedésével kialakult akkumulátorkeresletből kovácsolt sikert.

Jandó Zoltán
2022. augusztus 12. 17:43 Közélet, Vállalat

A magyar benzinkutak harmada-negyede zár be jövő pénteken

Augusztus 19-én és 20-án nem szolgálnak ki üzemanyagot a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak. A szövetséghez 500-600 töltőállomás tartozik.

Stubnya Bence
2022. augusztus 12. 10:11 Vállalat

Lítiumhiánytól szenvednek a nagy nyugati autógyártók, és más kulcsnyersanyagból is küszöbön a szűkösség

Masszív beruházási hullám zajlik az akkumulátorgyártásban, de a későn kapcsoló európai és amerikai cégek lemaradnak a kínai cégeknél koncentrálódó nyersanyagokról.

Fontos

Avatar
2022. augusztus 15. 09:53 Tech

Ukrajnában építene gyártóüzemet a Bayraktar, sorban állnak az országok a harci drónjukért

Három évre lekötöttek a kapacitások, miközben Törökország folyamatos hintapolitikával egyszerre próbál kedvezni az ukránoknak és az oroszoknak.

Hajdu Miklós
2022. augusztus 14. 18:42 Közélet

Csak tűzoltás, de segíti a magasabb rezsi kifizetését, ha újra munkába állnak nyugdíjas tanárok

Régi szakmai követelésnek tett eleget a kormány, amikor július végén átmenetileg lehetővé tette a pedagógusok nyugdíj melletti foglalkoztatását.

Avatar
2022. augusztus 14. 04:34 Világ

Hivatalosan is előbújt Putyin árnyékhadserege, már plakátokon toboroznak Oroszországban

Egyre fájóbbak az orosz veszteségek Ukrajnában, a rejtélyes Wagner-csoport is kénytelen a hagyományos toborzóeszközökhöz nyúlni.