Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 6. 13:25 Vállalat, Világ

Ingyenes kölcsönzést indít egy francia boltlánc

A Monoprix francia üzletlánc két párizsi boltjában hamarosan elkezdi tesztelni az ingyenes kölcsönzést, mint új szolgáltatást. A helyi sajtóbeszámolók szerint mintegy 15 termék lesz a kölcsönözhető eszközök listáján, köztük olyanok, mint a teherbicikli vagy a sörcsap, amelyet jellemzően csak ritkán használnak a vásárlók, nem nagyon éri meg megvenni őket, de kölcsönözni sem olyan egyszerű.

A szolgáltatás 48 óráig fogja biztosítani az ingyenes visszavételt, a határidő túllépésekor kötbérezni kezdik az ügyfeleket. Az ötlettel a Monoprix egyértelműen azt szeretné elérni, hogy törzsvásárlókat faragjon a vevőiből. A kölcsönzést csak a cég saját mobilalkalmazásából lehet majd kezdeményezni, az eszközöket azon keresztül kell lefoglalni. Az alkalmazás használata pedig automatikusan regisztrált felhasználóvá teszi a vásárlót.

A várakozások szerint a Monoprix a havi előfizetési díjas konstrukciók felé próbálja majd terelni a fogyasztókat. Már most is van egy ilyen megoldása, amely havi 9,9 euróért minden vásárlásból 10 százalék kedvezményt ad, illetve díjtalan házhoz szállítást is biztosít.

Arra lehet számítani, hogy a boltlánc az ingyenes kölcsönzést és az ehhez hasonló, jövőbeni innovatív ötleteket is mind be fogja terelni a havidíjas konstrukció alá, és a különféle kedvezményeket sávos rendszerben fogja kínálni. Minél többet költ valaki, annál több szolgáltatásban és kedvezményben részesülhet. A cég arra koncentrál, hogy minden eszközzel magához kösse, megtartsa a vásárlóit, mert ahogy a francia sajtóban meg is jegyzik, a szimpla árversenyt nehezen bírja az ott is népszerű diszkontokkal.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ bolt ingyenes kölcsönzés Monoprix üzlet Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2023. december 1. 04:34 Élet, Vállalat

Már nem igaz, hogy a munkaerőhiány miatt könnyű állást találni

Elég furcsa helyzet alakult ki a magyar munkaerőpiacon, mert a magas infláció miatt elkezdtek tömegével új állást keresni azok, akiknek egyébként van munkájuk.

Jandó Zoltán
2023. november 30. 04:34 Pénz, Vállalat

Magyar csúcsgazdag példája mutatja, hogyan falja fel a gazdaságot a NER

A magyar gazdaság szereplői elkezdték elhinni, hogy ez a dolgok normál működése, így lehet érvényesülni. Egyfajta túlélési reflexé vált a betagozódás a NER-be.

Stubnya Bence
2023. november 27. 04:34 Közélet, Vállalat

Kell-e félteni a magyar dolgozókat a vendégmunkásoktól?

Az ellenzék szerint káros a vendégmunkásokat hazai jelenléte, a kormány szerint a magyar munkahelyeket védik. De mi történik eközben a munkahelyeken?

Fontos

Stubnya Bence
2023. november 30. 19:06 Közélet

Kamatstop-hosszabbítás, mini-Dubaj, reptérvásárlás – a kormányinfó legfontosabb bejelentései

Heteken belül megvenné az állam a ferihegyi repteret, konzultálnának a rákosrendezői beruházásról.

Avatar Fazekas Dóra
2023. november 30. 16:11 Világ

A COP28 megrendezésével Dubaj kihívja maga ellen a sorsot

A fosszilis energiahordozók nagyobb hangsúlyt kaphatnak, mint bármelyik korábbi klímakonferencián.

Stubnya Bence
2023. november 30. 13:23 Közélet

Zuhanórepülésbe kezdtek a kormánynak kedves demográfiai mutatók

Harmadik hónapja csökkent a születések száma, miközben az év első 9 hónapjában a házasságok száma is zuhant.