Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 6. 13:25 Vállalat, Világ

Ingyenes kölcsönzést indít egy francia boltlánc

A Monoprix francia üzletlánc két párizsi boltjában hamarosan elkezdi tesztelni az ingyenes kölcsönzést, mint új szolgáltatást. A helyi sajtóbeszámolók szerint mintegy 15 termék lesz a kölcsönözhető eszközök listáján, köztük olyanok, mint a teherbicikli vagy a sörcsap, amelyet jellemzően csak ritkán használnak a vásárlók, nem nagyon éri meg megvenni őket, de kölcsönözni sem olyan egyszerű.

A szolgáltatás 48 óráig fogja biztosítani az ingyenes visszavételt, a határidő túllépésekor kötbérezni kezdik az ügyfeleket. Az ötlettel a Monoprix egyértelműen azt szeretné elérni, hogy törzsvásárlókat faragjon a vevőiből. A kölcsönzést csak a cég saját mobilalkalmazásából lehet majd kezdeményezni, az eszközöket azon keresztül kell lefoglalni. Az alkalmazás használata pedig automatikusan regisztrált felhasználóvá teszi a vásárlót.

A várakozások szerint a Monoprix a havi előfizetési díjas konstrukciók felé próbálja majd terelni a fogyasztókat. Már most is van egy ilyen megoldása, amely havi 9,9 euróért minden vásárlásból 10 százalék kedvezményt ad, illetve díjtalan házhoz szállítást is biztosít.

Arra lehet számítani, hogy a boltlánc az ingyenes kölcsönzést és az ehhez hasonló, jövőbeni innovatív ötleteket is mind be fogja terelni a havidíjas konstrukció alá, és a különféle kedvezményeket sávos rendszerben fogja kínálni. Minél többet költ valaki, annál több szolgáltatásban és kedvezményben részesülhet. A cég arra koncentrál, hogy minden eszközzel magához kösse, megtartsa a vásárlóit, mert ahogy a francia sajtóban meg is jegyzik, a szimpla árversenyt nehezen bírja az ott is népszerű diszkontokkal.

Vállalat Világ bolt ingyenes kölcsönzés Monoprix üzlet Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Stubnya Bence
2022. augusztus 12. 10:11 Vállalat

Lítiumhiánytól szenvednek a nagy nyugati autógyártók, és más kulcsnyersanyagból is küszöbön a szűkösség

Masszív beruházási hullám zajlik az akkumulátorgyártásban, de a későn kapcsoló európai és amerikai cégek lemaradnak a kínai cégeknél koncentrálódó nyersanyagokról.

Bőgel György
2022. augusztus 11. 18:03 Vállalat

Rengeteg magyar köszönheti munkahelyét a kiszervezéseknek, de megtörőben a lendület

Számos csapás érte a közelmúltban a nemzetközi gazdasági integrációt, a sokszereplős nemzetközi ellátási láncokat, felhívva a figyelmet a rendszer sebezhetőségére.

Torontáli Zoltán
2022. augusztus 10. 14:54 Vállalat, Világ

Bezárnak a csemegepultok, mert nincs ember, aki kiszolgálná a vevőket Németországban

Újabb szektorban, a kiskereskedelemben lett égető a munkaerőhiány Németországban.

Fontos

Torontáli Zoltán
2022. augusztus 12. 04:34 Élet, Tech

Kapható a boltban, csökkenti a rezsit, de nem használhatod: káosz van az erkélynapelemek körül

Feltehetem? Mi van, ha feljelent a szomszéd? Miért nem engedik Magyarországon, ha máshol egy uniós rendeletre hivatkozva szabad használni?

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 14:24 Világ

Forradalmi az amerikai klímavédelmi csomag, de az 1,5 fokos célt bukjuk vele

Több amerikai elnök is nekifutott már, de ez az első alkalom, hogy egy klímacsomagot sikerült átnyomni a szenátuson. Ez nagy dolog, még ha sok baj is van a törvénnyel.

Avatar
2022. augusztus 11. 04:34 Világ

Őrültség rakétákkal lőni Európa legnagyobb atomerőművét, de lehet-e Csernobil Zaporizzsjából?

Példa nélküli, hogy egy működő atomerőmű körül harcok dúljanak, a felek egymást vádolják azzal, hogy nukleáris katasztrófát kockáztatnak.