Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 6. 13:25 Vállalat, Világ

Ingyenes kölcsönzést indít egy francia boltlánc

A Monoprix francia üzletlánc két párizsi boltjában hamarosan elkezdi tesztelni az ingyenes kölcsönzést, mint új szolgáltatást. A helyi sajtóbeszámolók szerint mintegy 15 termék lesz a kölcsönözhető eszközök listáján, köztük olyanok, mint a teherbicikli vagy a sörcsap, amelyet jellemzően csak ritkán használnak a vásárlók, nem nagyon éri meg megvenni őket, de kölcsönözni sem olyan egyszerű.

A szolgáltatás 48 óráig fogja biztosítani az ingyenes visszavételt, a határidő túllépésekor kötbérezni kezdik az ügyfeleket. Az ötlettel a Monoprix egyértelműen azt szeretné elérni, hogy törzsvásárlókat faragjon a vevőiből. A kölcsönzést csak a cég saját mobilalkalmazásából lehet majd kezdeményezni, az eszközöket azon keresztül kell lefoglalni. Az alkalmazás használata pedig automatikusan regisztrált felhasználóvá teszi a vásárlót.

A várakozások szerint a Monoprix a havi előfizetési díjas konstrukciók felé próbálja majd terelni a fogyasztókat. Már most is van egy ilyen megoldása, amely havi 9,9 euróért minden vásárlásból 10 százalék kedvezményt ad, illetve díjtalan házhoz szállítást is biztosít.

Arra lehet számítani, hogy a boltlánc az ingyenes kölcsönzést és az ehhez hasonló, jövőbeni innovatív ötleteket is mind be fogja terelni a havidíjas konstrukció alá, és a különféle kedvezményeket sávos rendszerben fogja kínálni. Minél többet költ valaki, annál több szolgáltatásban és kedvezményben részesülhet. A cég arra koncentrál, hogy minden eszközzel magához kösse, megtartsa a vásárlóit, mert ahogy a francia sajtóban meg is jegyzik, a szimpla árversenyt nehezen bírja az ott is népszerű diszkontokkal.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ bolt ingyenes kölcsönzés Monoprix üzlet Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Pletser Tamás
2023. június 2. 17:01 Vállalat, Világ

Nem egyértelműen jó hír Magyarországnak a gázár összeomlása, mi lesz a legfontosabb vezetékünkkel?

Újra szerződés szerint jön az orosz gáz Európába, de az árcsökkenéshez hozzájárult az európai ipar recessziója is.

Jandó Zoltán
2023. június 2. 14:19 Vállalat

Jobban látni, miből urizál Matolcsy György fia, miközben százmilliókat bukott a cége

Több mint húszmilliárdnyi vagyon és ugyanennyi hitel jelent meg a jegybankelnök fiának cégében 2022-ben, egy érdekes ügylet végeredményeként.

Hajdu Miklós
2023. június 2. 12:41 Vállalat

Akkor is drágulhat a benzin a magyar kutakon, ha az olajár nem változik és a forint se gyengül

Nincs jó alkupozícióban a Mol, amikor a tranzitdíjakról kell megállapodnia azzal a két országgal, ahonnan az olajvezetékek jönnek.

Fontos

Fabók Bálint
2023. június 3. 17:33 Világ

„15-szörös áron adták a benzint, de meg kellett vennem, mert az életemről van szó” – menekülés a szudáni polgárháborúból

Aki nem menekült el, lényegében hat hete be van zárkózva Szudán fővárosában, az akár 40 fokos melegben azonban rendszeresen előfordul, hogy nincs áram és víz.

Kolozsi Ádám
2023. június 3. 13:15 Közélet, Világ

Orbán a jobboldali internacionálé áttörését várja a spanyol radikálisoktól

A magyar kormányfő a spanyol radikálisoktól várja az európai jobboldali fordulatot, a centristák ellenben Spanyolország „melonizációjától” tartanak a Vox előretörése miatt.

Bucsky Péter
2023. június 3. 04:34 Podcast

Sok ezer milliárdos bevételhez jut a legnagyobb magyar cég a monopolizált hulladékpiacon

A koncessziós eljárás lezárása után módosított szabályokkal az addig veszteségesnek látszó üzletet valószínűleg aranybányává tette a kormány a Molnak.