Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 6. 13:25 Vállalat, Világ

Ingyenes kölcsönzést indít egy francia boltlánc

A Monoprix francia üzletlánc két párizsi boltjában hamarosan elkezdi tesztelni az ingyenes kölcsönzést, mint új szolgáltatást. A helyi sajtóbeszámolók szerint mintegy 15 termék lesz a kölcsönözhető eszközök listáján, köztük olyanok, mint a teherbicikli vagy a sörcsap, amelyet jellemzően csak ritkán használnak a vásárlók, nem nagyon éri meg megvenni őket, de kölcsönözni sem olyan egyszerű.

A szolgáltatás 48 óráig fogja biztosítani az ingyenes visszavételt, a határidő túllépésekor kötbérezni kezdik az ügyfeleket. Az ötlettel a Monoprix egyértelműen azt szeretné elérni, hogy törzsvásárlókat faragjon a vevőiből. A kölcsönzést csak a cég saját mobilalkalmazásából lehet majd kezdeményezni, az eszközöket azon keresztül kell lefoglalni. Az alkalmazás használata pedig automatikusan regisztrált felhasználóvá teszi a vásárlót.

A várakozások szerint a Monoprix a havi előfizetési díjas konstrukciók felé próbálja majd terelni a fogyasztókat. Már most is van egy ilyen megoldása, amely havi 9,9 euróért minden vásárlásból 10 százalék kedvezményt ad, illetve díjtalan házhoz szállítást is biztosít.

Arra lehet számítani, hogy a boltlánc az ingyenes kölcsönzést és az ehhez hasonló, jövőbeni innovatív ötleteket is mind be fogja terelni a havidíjas konstrukció alá, és a különféle kedvezményeket sávos rendszerben fogja kínálni. Minél többet költ valaki, annál több szolgáltatásban és kedvezményben részesülhet. A cég arra koncentrál, hogy minden eszközzel magához kösse, megtartsa a vásárlóit, mert ahogy a francia sajtóban meg is jegyzik, a szimpla árversenyt nehezen bírja az ott is népszerű diszkontokkal.

Vállalat Világ bolt ingyenes kölcsönzés Monoprix üzlet Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2023. január 26. 11:05 Támogatói tartalom, Vállalat

Vége a 30 békeévnek, alaposan átalakul a világkereskedelem

Az előttünk álló években lassabban nő majd a világgazdaságnál a nemzetközi kereskedelem, miközben jelentősen megváltoznak az áruforgalom uralkodó irányai – derül ki a Boston Consulting Group nemzetközi tanácsadó cég friss tanulmányából.

Forint Ferenc
2023. január 23. 08:29 Fizetett hirdetés, Vállalat

Ön tudja, melyik autómárka volt tavaly a magyarok kedvence?

2020 óta őrzi elsőségét a piacon a márka, 2022-ben azonban a teljes magyaroroszági személyautó- és kishaszongépjármű újautópiacon is az első helyen végzett.

Avatar
2023. január 21. 13:14 Közélet, Vállalat

„Parasztfelkelésre van szükség a gyár ellen” – tettlegességig fajult a közmeghallgatás a debreceni akkuüzemről

Feszült hangulat, nőt leütő férfi és telt ház volt a valaha volt legnagyobb magyarországi beruházás környezetvédelmi közmeghallgatásán.

Fontos

Jandó Zoltán
2023. január 26. 17:40 Közélet

Finomhangolja a kormány a napelemes tiltást, párhuzamosan működhet a két paksi erőmű

Elképzelhető, hogy újra épülhetnek szélerőművek is Magyarországon, legalábbis a kormány napirenden tartja a témát - rövid interjú Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkárral.

Stubnya Bence
2023. január 26. 12:40 Világ

A hideg miatt hétfőn és kedden is rezsikedvezmény járt Angliában a csúcsidős áramspórolásért

Egy hidegbetörés miatt három szénerőművet is készenlétbe állítottak, de végül nem volt rájuk szükség. 3 millió fontot osztanak ki a spórolásért a résztvevőknek.

Bucsky Péter
2023. január 26. 04:34 Közélet, Pénz

Az elmaradt tanári béremelés árához mérhető veszteséget okoz a NER-cégeket is segítő jegybanki program

Bárhogy is számolunk, a növekedési kötvényprogram költsége százmilliárdos nagyságrendű. A nyertesek közt sok a kormányközeli vállalat, a veszteséget jó eséllyel az adófizetőknek kell állniuk.