Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. január 19. 14:13 Vállalat

Elárasztják dél-koreai filmekkel a Netflixet

Idén átlagosan minden második héten újabb dél-koreai film jelenik majd meg a Netflixen (vagy legalábbis annak amerikai IP címekről elérhető kínálatában), mert amint a társaság helyi elnökhelyettese bejelentette, 2022-ben több mint 25 koreai premiert terveznek.

Tavaly óriásit ment a Squid Game (magyar címmel: Nyerd meg az életed) disztópikus sorozat, volt olyan időszak, amikor 94 országban ez volt a legnézettebb film a teljes netflixes tartalmon belül. A Squid Game sikere aztán magával húzta a Hellbound című sorozatot is, ennek csak a premierje alatt több mint 43 millió órányi nézettséget értek el.

Ahogy a Bloomberg írja, a Netflixnek jó oka van arra, hogy megpróbálja meglovagolni a Squid Game sikerének hullámait, 2016 óta ugyanis több mint 1 millió dollárt ruházott be koreai filmek készítésébe, és mivel az ázsiai régióban a koreai tartalmak hagyományosan jól mennek, ezek hátán megpróbálhatja növelni a nézőbázisát – amely potenciálisan 4,3 milliárd lakost jelent. 2016 és 2021 között a Netflix összesen 130 koreai filmet vagy sorozatot mutatott be, igazi nemzetközi áttörést azonban csak a Squid Game-mel tudott elérni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNyerd meg az életed: a brutális sikerfilm mögött a brutális valóság állA dél-koreai gazdasági fellendülés szélsőséges egyenlőtlenséghez vezetett, a társadalom szétszakadása olyan mértékű, hogy már egy ilyen filmsorozat egészen döbbenetes alapsztorija sem meglepetés.

Vállalat bemutató dél-korea film netflix Squid Game Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2022. szeptember 23. 12:55 Vállalat

A Volkswagen kivonulhat Kelet-Európából a gázárak miatt

A drága és bizonytalan energiaellátás kedvezőtlen feltételeket teremt a feldolgozóiparnak Európában.

Jandó Zoltán Stubnya Bence
2022. szeptember 23. 04:34 Vállalat

Lehet, hogy nincs, de legalább olcsó: nem nagyon volt realitása a hatósági ár eltörlésének

A legnehezebb időszakot túlélte az árstop. A Mol nyeresége alacsonyabb, de még mindig magas lehet, a kisebb kutak üzleti helyzete tovább romlik, az áruhiány pedig marad.

Pálos Máté
2022. szeptember 20. 15:54 Vállalat, Világ

A bepörgő infláció és az elhúzódó háború mellett is egyre több a dollármilliomos a világon

Az elmúlt 10 évben a világ dollármilliárdosainak vagyona 90 százalékkal nőtt, vagyonuk a világ összesített GDP-jének közel 12 százalékának megfelelő összeg.

Fontos

Pálos Máté Hajdu Miklós
2022. szeptember 26. 04:24 Adat

Az abortusz egyre inkább a 24 év alattiak tapasztalata Magyarországon

Bár a sajtóban csak szívhangtörvény néven elhíresült rendelet több mint egy hete hatályos, mégsem egyértelmű, pontosan mi lenne az orvosok jogszabályi kötelessége, ahogy az sem, mire számíthatnak a várandós nők.

Kiss Péter
2022. szeptember 25. 16:44 Közélet, Pénz

Alaposan betárazva indul harcba az MNB az infláció ellen

De vajon elegendő lesz-e a muníció a forint árfolyamának stabiliziálásra, és a pénzromlás megfékezésére?

Bucsky Péter
2022. szeptember 25. 04:34 Adat, Közélet

Rogán 446 milliót, a legszegényebb államtitkár 4 milliót keresett tavaly

A miniszterek és az államtitkárok vagyoni helyzete között óriási a különbség. Orbán Viktornál 27-en is többet keresnek. A szja-kedvezményekkel százmilliót spórolnak a miniszterek, de Rogán Antal nem él a kedvezménnyel.

Ne hagyd ki