Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. január 19. 14:13 Vállalat

Elárasztják dél-koreai filmekkel a Netflixet

Idén átlagosan minden második héten újabb dél-koreai film jelenik majd meg a Netflixen (vagy legalábbis annak amerikai IP címekről elérhető kínálatában), mert amint a társaság helyi elnökhelyettese bejelentette, 2022-ben több mint 25 koreai premiert terveznek.

Tavaly óriásit ment a Squid Game (magyar címmel: Nyerd meg az életed) disztópikus sorozat, volt olyan időszak, amikor 94 országban ez volt a legnézettebb film a teljes netflixes tartalmon belül. A Squid Game sikere aztán magával húzta a Hellbound című sorozatot is, ennek csak a premierje alatt több mint 43 millió órányi nézettséget értek el.

Ahogy a Bloomberg írja, a Netflixnek jó oka van arra, hogy megpróbálja meglovagolni a Squid Game sikerének hullámait, 2016 óta ugyanis több mint 1 millió dollárt ruházott be koreai filmek készítésébe, és mivel az ázsiai régióban a koreai tartalmak hagyományosan jól mennek, ezek hátán megpróbálhatja növelni a nézőbázisát – amely potenciálisan 4,3 milliárd lakost jelent. 2016 és 2021 között a Netflix összesen 130 koreai filmet vagy sorozatot mutatott be, igazi nemzetközi áttörést azonban csak a Squid Game-mel tudott elérni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNyerd meg az életed: a brutális sikerfilm mögött a brutális valóság állA dél-koreai gazdasági fellendülés szélsőséges egyenlőtlenséghez vezetett, a társadalom szétszakadása olyan mértékű, hogy már egy ilyen filmsorozat egészen döbbenetes alapsztorija sem meglepetés.

Vállalat bemutató dél-korea film netflix Squid Game Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Pálos Máté
2022. május 19. 04:34 Pénz, Vállalat

„Akkor közölték az árat, amikor elindították a kamiont” – jelentős drágulás jön a könyveknél

Évtizedek óta nem volt ekkora káosz a nyomdai megrendelések és a könyvek árképzése körül; előfordul, hogy már gyártás közben kell változtatni egy könyv árán.

Jandó Zoltán
2022. május 18. 04:34 Pénz, Vállalat

Háromszor annyiért vesszük az orosz gázt, mint a románok, és negyedével drágábban, mint az EU-átlag

Egyetlen olyan uniós tagállam volt februárban, amely drágábban vásárolta az orosz gázt, mint Magyarország: a főbb európai útvonalaktól valóban eléggé elzárt Litvánia.

Váczi István
2022. május 17. 12:02 Vállalat

Újra tömött sorokban hagyják el Oroszországot a nagy nyugati cégek

Az oroszországi tevékenység felfüggesztésének vagy feladásának első nagy hulláma közvetlenül Ukrajna lerohanása után következett be, de mostanra több olyan szereplőnek is elfogyott a türelme, amely eddig kivárt.

Fontos

Trippon Mariann
2022. május 18. 18:01 Adat, Pénz

Erős volt az első negyedéves növekedés, de fenntartható-e?

Az utóbbi években a magyar gazdaság tartósan az uniós és régiós átlag felett tudott növekedni, az egyensúlytalanságok miatt azonban elkerülhetetlen a gazdaságpolitikai fordulat.

Tóth István János
2022. május 17. 14:31 Világ

Korrupció, bizalmatlanság és harci morál az orosz hadseregben

Az Ukrajna elleni orosz agresszió mutatja, hogy milyen nagy szerepe van annak, ha egy hadsereg mélyen átitatódott a korrupcióval.

Avatar
2022. május 17. 04:34 Közélet

A felével hízott 12 év alatt a kormány, pedig a magyar közjogi hagyomány szerint fix minisztériumok voltak

Az új kormánynak nemcsak az összetétele, hanem a szerkezete is jelentősen megváltozott, ennél csak a kormányzati struktúra 2010-es, nagyon radikális átalakítása volt alapvetőbb.