Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2022. január 11. 13:09 Vállalat

Túlélheti a csődöt az idehaza is értékesített dél-koreai autómárka

Felcsillant a remény, hogy megmenekülhet a megszűnéstől a tavaly tavasz óta csődvédelem alatt álló SsangYong, amelynek autóival a magyar utakon is találkozhatunk. A dél-koreai hírügynökség és sajtó szerint az illetékes szöuli bíróság jóváhagyta, hogy az Edison Motors által vezetett konzorcium megvásárolja a vállalatot, aláírják az erről szóló megállapodást.

Eszerint a vevők közel 305 milliárd vont (jelenlegi árfolyamon nagyjából 11,5 milliárd forint) fizetnek a SsangYong eszközeiért, amely teljes egészében a vállalat hitelezőit illeti. Emellett az Edison kötelezettséget vállalt arra, hogy 50 milliárd vonos (közel kétmilliárd forint) tőkeinjekciót ad a SsangYongnak a működőképessége megőrzése érdekében.

A vállalat ugyanakkor bírósági felügyelet alatt marad, amíg maga a bíróság, valamint a társaság hitelezői jóvá nem hagyják az átszervezési tervet, amelyet március 1-jéig kell benyújtani. A hírek szerint a legnagyobb hitelezőt, a Koreai Fejlesztési Bankot nem lesz könnyű meggyőzni.

Ahogy korábban írtuk, a SsangYong 75 százalékos tulajdonosa, az indiai Mahindra & Mahindra már jó ideje szeretett volna megválni a tulajdonrészétől, vevőt azonban nem talált. Ezt követte a csődeljárás a súlyosan eladósodott cég életben tartása érdekében.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkCsődvédelem alá került a SsangYongÚjabb átalakítási program készül, de ha nem fogadják el, akkor legrosszabb esetben meg is szűnhet a márka.

Vállalat Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2022. november 28. 18:28 Vállalat

Egyre több jel utal arra, hogy a kínai CATL akkumulátorgyár és a BMW együttműködik Debrecenben

A BMW nyáron letette debreceni gyárának alapkövét, majd kisvártatva a kínai CATL hatalmas beruházást jelentett be. A napokban ismét a BMW lépett, a bajor vállalat ugyanis akkumulátorok összeszerelésére alkalmas üzemmel egészíti ki debreceni beruházását.

Stubnya Bence
2022. november 28. 14:28 Támogatói tartalom, Vállalat

Ígéretes eredményekkel zárult a négynapos munkahét eddigi legnagyobb magyarországi kísérlete

Javult a hatékonysága és a munka-magánélet egyensúllyal való elégedettsége a Telekom dolgozóinak, akik négynapos munkahétre álltak át. Februártól a résztvevők számát duplázva folytatódik a tesztidőszak.

Bucsky Péter
2022. november 28. 04:34 Vállalat

Legóból épített százmilliós céget egy magyar vállalkozó

Több száz millió forintos üzlet az egyedi tervek alapján készült legók tervezése és összeállítása.

Fontos

Stubnya Bence
2022. november 30. 06:51 Pénz

Az osztrákok megmutatták, mire képes egy jól szervezett vasutassztrájk, amit a magyar vasutasok több próbálkozásra sem tudtak összehozni

A vasutasokat képviselő szakszervezet szeretné elérni, hogy a rosszabbul keresőknek ne csökkenjen a reálbére, az állami vállalat vezetője szerint viszont más iparágban nem adnak ilyen jó bérajánlatot.

Bőgel György
2022. november 29. 16:29 Tech

Úgy tűnik, nem egy újabb dotkomlufi durran a techszektorban, de attól még fájni fog

Két évtizeddel ezelőtt alapjaiban remegett meg a tech-szektor. A mostani válság újult erővel esik neki, de a visszaesés okai korántsem azok, mint a dotkomlufi idején.

Kolozsi Ádám
2022. november 29. 06:56 Pénz, Világ

Egy tradicionális iparág szép csendben rommá keresi magát az energiaválságon

A fűtéskimaradás és az áramellátás bizonytalanságának rémképe jól meglökte az eladási statisztikákat.