Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2022. január 11. 13:09 Vállalat

Túlélheti a csődöt az idehaza is értékesített dél-koreai autómárka

Felcsillant a remény, hogy megmenekülhet a megszűnéstől a tavaly tavasz óta csődvédelem alatt álló SsangYong, amelynek autóival a magyar utakon is találkozhatunk. A dél-koreai hírügynökség és sajtó szerint az illetékes szöuli bíróság jóváhagyta, hogy az Edison Motors által vezetett konzorcium megvásárolja a vállalatot, aláírják az erről szóló megállapodást.

Eszerint a vevők közel 305 milliárd vont (jelenlegi árfolyamon nagyjából 11,5 milliárd forint) fizetnek a SsangYong eszközeiért, amely teljes egészében a vállalat hitelezőit illeti. Emellett az Edison kötelezettséget vállalt arra, hogy 50 milliárd vonos (közel kétmilliárd forint) tőkeinjekciót ad a SsangYongnak a működőképessége megőrzése érdekében.

A vállalat ugyanakkor bírósági felügyelet alatt marad, amíg maga a bíróság, valamint a társaság hitelezői jóvá nem hagyják az átszervezési tervet, amelyet március 1-jéig kell benyújtani. A hírek szerint a legnagyobb hitelezőt, a Koreai Fejlesztési Bankot nem lesz könnyű meggyőzni.

Ahogy korábban írtuk, a SsangYong 75 százalékos tulajdonosa, az indiai Mahindra & Mahindra már jó ideje szeretett volna megválni a tulajdonrészétől, vevőt azonban nem talált. Ezt követte a csődeljárás a súlyosan eladósodott cég életben tartása érdekében.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkCsődvédelem alá került a SsangYongÚjabb átalakítási program készül, de ha nem fogadják el, akkor legrosszabb esetben meg is szűnhet a márka.

Vállalat Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2022. január 19. 14:13 Vállalat

Elárasztják dél-koreai filmekkel a Netflixet

Több mint 25 koreai filmet vagy sorozatot mutat be idén a csatorna.

Váczi István
2022. január 14. 13:18 Tech, Vállalat

Több mint 13 milliárd forintért vásárolnak fel egy magyar informatikai céget

Az indiai HCL Technologies felvásárolja a magyar Starschemát, amely különféle adatfeldolgozási szolgáltatásokat nyújt, és partnerei között több is megtalálható a világ legnagyobb forgalmú cégei közül.

Stubnya Bence
2022. január 14. 06:56 Közélet, Vállalat

A legszegényebb kétmillió magyart célozza a kormány a bolti árstoppal

A magyar beszállítókat és a kiskereskedelem magyar szereplőit nehéz helyzetbe hozhatja a kormány új intézkedése, amely egy átlagos bevásárlókosár tartalmának apró részére lesz csak hatással.

Fontos

Hobot Péter
2022. január 22. 12:58 Élet, Pénz

G7 inflációs kvíz: mennyibe került a banán két éve? És a liszt?

Tudtad követni, hogy mely termékek drágulása járul hozzá a legerősebben az inflációhoz, és hogy melyik társadalmi csoportokat érintette leginkább?

Hajdu Miklós
2022. január 21. 15:59 Adat

Rekordszinten a fertőzöttek száma több visegrádi országban

A járvány ötödik hulláma minden visegrádi országban érzékelhető, kiváltképp Csehországban és Magyarországon, ahol rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak.

Mészáros R. Tamás
2022. január 21. 05:54 Világ

A német gazdaság olyan válságálló gerincre épül, ami nálunk alig van

Az ipari termelés gyengélkedik, de a német ipar gerincét adó kkv-k pénzügyileg stabilak és nyereségesek maradtak a járvány alatt.