Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. november 15. 12:58 Vállalat, Világ

Betétdíjas poharakat kezdett adni a McDonald’s

Szinte észre se vettük, de miután betiltották a használatukat, a műanyag szívószálak úgy eltűntek az éttermekből, mintha sosem lettek volna ott – és egyelőre az sem látszik, hogy a papírszívószál alkalmazása bármilyen gazdasági-logisztikai nehézséghez vezetett volna. Ma már a gyorskiszolgáló éttermekben sincs műanyag szívószál, a McDonald’s azonban már egy következő szabályváltozásra készül: egyes német éttermeiben betétdíjas poharakkal kísérletezik.

Ahogy a Berliner Kurier írja, egyelőre tíz, Berlin és München környéki egységben tették elérhetővé a visszavihető poharakat, de ott sem kötelező jelleggel. A betétdíjat egy euróban (jelenleg 370 forintban) határozták meg, és a vendégek egyelőre kérhetik, hogy ilyenbe tegyék az italukat. A poharat egyelőre csak ezekbe a kijelölt éttermekbe lehet visszavinni, de ott a teljes egy eurót újra le lehet vásárolni.

A teszt az év végig tart, a vendégek értékelhetik a rendszer működését, és az eredményeket felhasználják az általános kiterjesztésnél. A tervek szerint Németországban 2022 végétől már mindenhol elérhetővé válik a betétdíjas pohár, ami annak fényében egyébként nem meglepő, hogy 2023-tól ezt a lehetőséget már kötelező lesz felajánlani mindenkinek.

Vállalat Világ betétdíj McDonald's németország pohár Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2022. május 27. 06:57 Pénz, Vállalat

Olcsóbban jött Magyarországra az orosz gáz márciusban

Márciusban jóval a tőzsdei jegyzések alatti áron érkezett Magyarországra az orosz gáz. A háború kirobbanását követően egész Európa látványosan többet vásárolt az oroszoktól.

Váczi István
2022. május 26. 10:16 Adat, Vállalat

Miért rengeteg a kényszervállalkozó, ha alig találni dolgozót?

Már nem a munkanélküliség, hanem a túlságosan kötött munkahelyi körülmények vesznek rá sokakat saját vállalkozás indítására - na meg persze a kedvezőbb adózás.

Bucsky Péter
2022. május 25. 04:00 Közélet, Vállalat

Annyi pénzt öntött az állam a magyar startup ökoszisztémára, hogy az megfulladt

160 milliárdot költött a kockázati tőkepiacra a magyar állam, amivel sikeresen szorította ki a külföldi befektetőket. Ezzel sikerült elérnie, hogy Magyarország a régió startup-sereghajtója legyen.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. május 27. 16:28 Élet

A járvány után idén az infláció tépázhatja meg az önfeledt nyaralást

A rendkívül erős utazási kedv és infláció ütközésén múlik a nyári szezon sikere.

Hajdu Miklós
2022. május 27. 13:37 Adat

Akad még néhány termék, amit egyelőre nem érint az infláció

Nem minden drágult, de kérdés, hogy meddig marad így.

Debreczeni Anna
2022. május 27. 09:09 Támogatói tartalom, Tech

Mit csinálnál, ha ezentúl csak hallgatni tudnád az Instát?

Alapvető szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a felhasználóbarát digitális világ tervezésekor gondoljunk a fogyatékossággal élő embertársainkra is.