Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. november 15. 12:58 Vállalat, Világ

Betétdíjas poharakat kezdett adni a McDonald’s

Szinte észre se vettük, de miután betiltották a használatukat, a műanyag szívószálak úgy eltűntek az éttermekből, mintha sosem lettek volna ott – és egyelőre az sem látszik, hogy a papírszívószál alkalmazása bármilyen gazdasági-logisztikai nehézséghez vezetett volna. Ma már a gyorskiszolgáló éttermekben sincs műanyag szívószál, a McDonald’s azonban már egy következő szabályváltozásra készül: egyes német éttermeiben betétdíjas poharakkal kísérletezik.

Ahogy a Berliner Kurier írja, egyelőre tíz, Berlin és München környéki egységben tették elérhetővé a visszavihető poharakat, de ott sem kötelező jelleggel. A betétdíjat egy euróban (jelenleg 370 forintban) határozták meg, és a vendégek egyelőre kérhetik, hogy ilyenbe tegyék az italukat. A poharat egyelőre csak ezekbe a kijelölt éttermekbe lehet visszavinni, de ott a teljes egy eurót újra le lehet vásárolni.

A teszt az év végig tart, a vendégek értékelhetik a rendszer működését, és az eredményeket felhasználják az általános kiterjesztésnél. A tervek szerint Németországban 2022 végétől már mindenhol elérhetővé válik a betétdíjas pohár, ami annak fényében egyébként nem meglepő, hogy 2023-tól ezt a lehetőséget már kötelező lesz felajánlani mindenkinek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ betétdíj McDonald's németország pohár Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Stubnya Bence
2023. június 8. 18:15 Vállalat, Világ

Magyarország bejelentkezett a Közel-Kelet legújabb gigaprojektjébe

17 milliárd dollárból fejlesztenék az iraki közlekedési infrastruktúrát, a magyar nagykövet felajánlotta a magyar cégek közreműködését.

Torontáli Zoltán
2023. június 7. 11:51 Adat, Vállalat

Csak az autóipar megy Magyarországon

Egészen egyoldalú iparszerkezeti folymatokra utal a statisztikai hivatal friss jelentése.

Pletser Tamás
2023. június 2. 17:01 Vállalat, Világ

Nem egyértelműen jó hír Magyarországnak a gázár összeomlása, mi lesz a legfontosabb vezetékünkkel?

Újra szerződés szerint jön az orosz gáz Európába, de az árcsökkenéshez hozzájárult az európai ipar recessziója is.

Fontos

Habár nem úgy tűnik, de végül mindenkinek jobb lesz a szigorú költségvetés

Matolcsy György fél éve még kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját. Aztán belenézett a jövő évi költségvetési tervezetbe, és pozitív hangot ütött meg.

Hajdu Miklós
2023. június 9. 11:59 Világ

Áradás elől menekülők haltak meg a gátszakadás utáni támadásokban

Az elárasztott herszoni régióban az evakuálás mellett lövöldözések is zajlanak, az ukránok szerint az oroszok, az oroszok szerint az ukránok zavarják a mentést az ágyúkkal.

Debreczeni Anna
2023. június 9. 09:47 Élet, Tech

Bécs szeretné, hogy megnyissuk azt a rég tervezett cukrászdát

Az osztrák főváros részletes adatokkal segíti azokat, akik vállalkozni szeretnének. Mert egy okos városnak ez is a része.