Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. november 4. 17:04 Vállalat

Elkerülte a legrosszabbat a Skoda, már ismét gyártják az autókat Csehországban

Bár korábban az a veszély fenyegetett, hogy akár az év végéig is állnak majd a Skoda gyártósorai, ezt sikerült elkerülni, kéthetes szünet után vasárnap újraindult a termelés a vállalat autógyáraiban. A cég vezetője bizakodó, szerinte el tudják kerülni az újabb leállásokat.

Thomas Schäfer a cseh sajtónak nyilatkozva arról beszélt, hogy idén már negyedmillió autó legyártását akadályozta meg a félvezetőhiány, és mivel ennek nagy része a harmadik negyedévre esett, nem csoda, hogy a vállalat veszteséggel zárta ezt az időszakot. Pedig a koronavírus-járvány kezdete óta végrehajtott programokkal összesen már félmilliárd eurót takarítottak meg.

A chiphiányról visszatekintve azt mondta, hogy rendkívül sok negatív hatás adódott össze, a félvezetők gyártóit Texasban hidegbetörés, Japánban egy gyártűz, Malajziában pedig a járvány fellángolása hátráltatta. Míg azonban több autógyártónál a raktárkészletek növelésében látják a biztonságosabb termelés zálogát, Schäfer nem gondolja, hogy el kellene felejteni a korábbi, alacsony készletszintű just in time rendszert. Szerinte ez a chipeknél már csak azért sem működőképes, mert ezek hamar elavulnak, ezért ők nem raktározással, hanem a beszerzések alaposabb megszervezésével igyekeznek elkerülni a jövőbeli problémákat.

A menedzser beszélt az autóipar jövőjéről is, szerinte a belsőégésű motor által hajtott autók el fognak tűnni a gyártósorokról az évtized második felében. A folyamatot visszafordíthatatlanná teszi, hogy az egyre szigorodó kibocsátási szabályok miatt a benzines és dízelautók folyamatosan drágulnak, így idővel az elektromos kocsik olcsóbbá válnak. A cseh kormánnyal pedig épp nemrég írtak alá egy megállapodást elektromos töltők telepítéséről, így a jövőben nem kell majd aggódni ezek elérhetősége miatt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVégigjártuk a szalonokat: a legnépszerűbb autókat idén már nem kapjuk megHa új autót akarunk venni, elő kell rendelni az ár 5-10 százalékáért, és várni, hogy a kocsink hónapok vagy akár másfél év múlva legördüljön a szalagról.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA világ pénze sem oldja meg a magyar autóipart fojtogató csiphiánytA kereslet túl nagy, a gyártás töredezett, a beruházások lassúak, és a gépek is elfogytak: bár világszerte súlyos gazdasági károkat okoz, a mikrocsip-hiányra nincs gyors megoldás.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMagyar gyárakat is megbénítanak a délkelet-ázsiai járványgócokA texasi fagy és egy tokiói tűz után a délkelet-ázsiai Covid-gócpontok okoznak fennakadásokat az autóiparban és az elektronikai gyártásban.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat autógyártás autóipar chiphiány Csehország Skoda Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Pálos Máté
2024. március 13. 17:06 Közélet, Vállalat

Végül az Európai Bíróság döntheti el, áthárították-e a boltok az árstopot

Máig vitatott, hogy a kormány intézkedései fékezték-e az élelmiszer-inflációt vagy rátettek egy lapáttal. A Spar uniós panasza nyomán a kérdés akár bíróság elé is kerülhet.

Torontáli Zoltán
2024. március 13. 13:02 Vállalat

A kecskeméti Mercedes figyelmeztető sztrájkja csak a jéghegy csúcsa

Még mindig viszonylag ritka a tényleges sztrájk Magyarországon, pedig amikor meglépik, annak jelentős hatásai vannak.

Fontos

Pálos Máté
2024. március 18. 04:34 Élet, Közélet

Több ezer oktató szólalt fel az egyre méltatlanabb bérek ellen három nagy állami egyetemen

Azonnali béremelést, az anyagi megbecsültség hiányának megszüntetését, továbbá a zavartalan és színvonalas oktatás biztosítását kérik a fenntartótól.

Lukács András
2024. március 17. 04:33 Élet

Gyermekeink egészségét veszélyezteti a műfű és a gumiburkolat

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a sportpályákon, játszótereken is használt műfüves, illetve gumiburkolatú felületeknek komoly környezeti és egészségi kockázatai vannak.

Hajdu Miklós
2024. március 16. 04:37 Adat, Élet

Kihajítaná az összes gázkazánt az EU a következő 15 évben

Elfogadta az Európai Parlament a gázfűtés kivezetésére irányuló szabályokat, a lépés erősen hat majd a magyar háztartásokra.