Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. június 30. 11:51 Vállalat

Csődvédelem alatt van a cég, amely többek között az Aldi mosószereit is gyártja

Nem bírta tovább a világjárvány kedvezőtlen hatásait, és csődöt jelentett a német Thurn GmbH, az egyik jelentős mosószer- és egyéb tisztítószer gyártó. A magyar vásárlók onnan ismerhetik a készítményeit, hogy ez a cég szállítja az Aldiban kapható egyes Tandil és Alio márkájú termékeket is. (A csőd természetesen nem jelenti ezeknek a márkáknak a megszűnését, de még a termékhiányt sem feltétlenül, hiszen a gyártást más cégek is át tudják venni, ha erre szükség lesz.)

A Thurn, amelynek Németországon kívül Hollandiában is van gyártóegysége, a koronavírus-járványba bukott bele. A korlátozások alatt nagyon lecsökkent a mosó- és tisztítószerek iránti kereslet, az emberek nem mentek edzőtermekbe, általában sportolni sem, és természetesen éttermekbe és szállodákba sem jártak, márpedig ezek jelentősen befolyásolják a mosószerek iránti igényeket.

Ehhez jött még az alapanyagok általános drágulása, amely már önmagában is nagy nehézségeket okozott volna. Az ügyvezető a német sajtónak azt nyilatkozta, hogy a járvány alatti állami segítség számukra használhatatlan volt, a cég nem illett bele a támogatásokba.

A Thurn rövid időn belül a szektorban a második német vállalat, amelyik belebukik a járványba, nemrég a Sopronem nevű cég húzta le a rolót, ez többek között a W5 márka gyártója is volt.

A csődeljárás nem jelenti automatikusan a Thurn végét, a csődbiztos vezetésével a céget megpróbálják átalakítani és életben tartani, összesen 200 alkalmazott sorsa lóg a levegőben.

Vállalat csőd mosószer Thurn Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2021. augusztus 4. 10:05 Közélet, Vállalat

Jó dolog a keleti nyitás, csak nem árulják el, hogy kinek

Nem közérdekű adat, a minisztérium nem is adja ki annak az öt cégnek a nevét, amely a külügy segítségével megy Üzbegisztánba beruházni.

Bucsky Péter
2021. augusztus 4. 06:52 Közélet, Vállalat

Fejetlenség és késlekedés után 735 millióért kell kipofozni a budapesti jegyautomatákat

A BKK berendezéseit érdemes életben tartani, de a magyar vállalkozók hiába készültek, a munkát a visszavont tenderek után az eredeti szállító, a T-Systems kapja meg.

Váczi István
2021. augusztus 2. 11:15 Vállalat

Kevesebb alkalmazottra lesz szüksége a Mercedesnek a jövőben

Nem újdonság, hogy az elektromos autók összeszereléséhez kevesebb ember is elég, de most a Daimler vezérigazgatója nyíltan is beszélt erről.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. augusztus 4. 17:01 Adat

Fáj a rekord drága benzin? Volt már sokkal rosszabb is a helyzet

Az üzemanyagárak mellett a keresetek is nőttek, bosszantó tehát a 450 forintnál drágább benzin, mégis többet tankolhatunk belőle, mint tíz éve.

Karsai Gábor
2021. augusztus 3. 17:06 Közélet

Ha nem fogja magát vissza a kormány, nem lehet letörni az inflációt

Az infláció leszorítása nem lehetséges a túlpörgetett növekedés lassítása nélkül, ha az állam tovább költekezik, akkor hiába emeli az alapkamatot a jegybank.

Mészáros R. Tamás
2021. augusztus 3. 06:50 Világ

A tízmilliós nagyváros, ahol nem bolondult meg a lakáspiac

Tokióban nő a gazdaság, a bérek és a lakosságszám is, de a lakásárak és bérleti díjak stagnálnak, amihez az ingatlanpiaci szabadrablás és a bérlői jogok erős védelme egyaránt hozzájárul.