Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. június 30. 11:51 Vállalat

Csődvédelem alatt van a cég, amely többek között az Aldi mosószereit is gyártja

Nem bírta tovább a világjárvány kedvezőtlen hatásait, és csődöt jelentett a német Thurn GmbH, az egyik jelentős mosószer- és egyéb tisztítószer gyártó. A magyar vásárlók onnan ismerhetik a készítményeit, hogy ez a cég szállítja az Aldiban kapható egyes Tandil és Alio márkájú termékeket is. (A csőd természetesen nem jelenti ezeknek a márkáknak a megszűnését, de még a termékhiányt sem feltétlenül, hiszen a gyártást más cégek is át tudják venni, ha erre szükség lesz.)

A Thurn, amelynek Németországon kívül Hollandiában is van gyártóegysége, a koronavírus-járványba bukott bele. A korlátozások alatt nagyon lecsökkent a mosó- és tisztítószerek iránti kereslet, az emberek nem mentek edzőtermekbe, általában sportolni sem, és természetesen éttermekbe és szállodákba sem jártak, márpedig ezek jelentősen befolyásolják a mosószerek iránti igényeket.

Ehhez jött még az alapanyagok általános drágulása, amely már önmagában is nagy nehézségeket okozott volna. Az ügyvezető a német sajtónak azt nyilatkozta, hogy a járvány alatti állami segítség számukra használhatatlan volt, a cég nem illett bele a támogatásokba.

A Thurn rövid időn belül a szektorban a második német vállalat, amelyik belebukik a járványba, nemrég a Sopronem nevű cég húzta le a rolót, ez többek között a W5 márka gyártója is volt.

A csődeljárás nem jelenti automatikusan a Thurn végét, a csődbiztos vezetésével a céget megpróbálják átalakítani és életben tartani, összesen 200 alkalmazott sorsa lóg a levegőben.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat csőd mosószer Thurn Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.