Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. március 5. 12:07 Vállalat

Hiába a jó fizetés, nehezen talál német dolgozókat a Tesla

Korábban írtuk róla, hogy elég magas bér ígéretével toboroz a Tesla a Berlin közelében épülő gyárába, de a német sajtó szerint így sem megy könnyen a pozíciók betöltése. A grünheidei üzemben a tervek szerint júliusban kezdődik a termelés, és idővel évi akár félmillió autó is lehet majd a kibocsátás.

Jelenleg 350 nyitott németországi állás található a vállalat karrieroldalán, köztük mintegy száz menedzsment pozíció. Ez nem tűnik túl soknak a hétezres tervezett létszámhoz képest, a német újságírók figyelmét inkább az keltette fel, hogy az álláshirdetések közül néhányat több mint egy éve tettek közzé, 2020-ból pedig 190 származik.

A Tesla nem akarta kommentálni a Handelsblatt megállapításait, mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy azok a pozíciók, ahova több embert akarnak felvenni, csak egyszer szerepelnek a karrieroldalán. (Amiből az következik, hogy az adott pozícióba már vehettek fel embert, csak nem annyit, amennyit összesen akarnak.) Decemberben egyébként egy német lap arról írt, hogy a hétezerből egyelőre csak kétezer embert vettek fel.

Leginkább a menedzsmentpozíciókról képzelhető el, hogy nem lesz könnyű betölteni őket. Ahogy egy HR-szakértő a Handelsblattnak elmondta, a mostani, sok szempontból válságos gazdasági helyzetben a szóba jöhető emberek jobban meggondolnak egy váltást, nagyobbra értékelhetik a meglévő pozíciójuk biztonságát a váltás által megnyíló lehetőségekhez képest.

Emellett a riválisok közül a Volkswagen többféle módon is igyekszik gondoskodni arról, hogy a Tesla ne tudja levadászni a szakembereit. Például ebben a hónapban nyitották meg azt a lehetőséget, hogy ha valakinek beleegyezik a felettese, akkor három-hat hónapos távollétre mehet, miközben megkapja a fizetése háromnegyedét.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA német Tesla-gyárban 2700-3500 euró lesz a kezdő fizetésA Berlin mellett épülő új gyárban a hírek szerint még német viszonyok között is magasak lesznek a fizetések, de a munka is keménynek ígérkezik.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat autógyártás autóipar Berlin fizetés tesla Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.