Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. március 5. 12:07 Vállalat

Hiába a jó fizetés, nehezen talál német dolgozókat a Tesla

Korábban írtuk róla, hogy elég magas bér ígéretével toboroz a Tesla a Berlin közelében épülő gyárába, de a német sajtó szerint így sem megy könnyen a pozíciók betöltése. A grünheidei üzemben a tervek szerint júliusban kezdődik a termelés, és idővel évi akár félmillió autó is lehet majd a kibocsátás.

Jelenleg 350 nyitott németországi állás található a vállalat karrieroldalán, köztük mintegy száz menedzsment pozíció. Ez nem tűnik túl soknak a hétezres tervezett létszámhoz képest, a német újságírók figyelmét inkább az keltette fel, hogy az álláshirdetések közül néhányat több mint egy éve tettek közzé, 2020-ból pedig 190 származik.

A Tesla nem akarta kommentálni a Handelsblatt megállapításait, mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy azok a pozíciók, ahova több embert akarnak felvenni, csak egyszer szerepelnek a karrieroldalán. (Amiből az következik, hogy az adott pozícióba már vehettek fel embert, csak nem annyit, amennyit összesen akarnak.) Decemberben egyébként egy német lap arról írt, hogy a hétezerből egyelőre csak kétezer embert vettek fel.

Leginkább a menedzsmentpozíciókról képzelhető el, hogy nem lesz könnyű betölteni őket. Ahogy egy HR-szakértő a Handelsblattnak elmondta, a mostani, sok szempontból válságos gazdasági helyzetben a szóba jöhető emberek jobban meggondolnak egy váltást, nagyobbra értékelhetik a meglévő pozíciójuk biztonságát a váltás által megnyíló lehetőségekhez képest.

Emellett a riválisok közül a Volkswagen többféle módon is igyekszik gondoskodni arról, hogy a Tesla ne tudja levadászni a szakembereit. Például ebben a hónapban nyitották meg azt a lehetőséget, hogy ha valakinek beleegyezik a felettese, akkor három-hat hónapos távollétre mehet, miközben megkapja a fizetése háromnegyedét.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA német Tesla-gyárban 2700-3500 euró lesz a kezdő fizetésA Berlin mellett épülő új gyárban a hírek szerint még német viszonyok között is magasak lesznek a fizetések, de a munka is keménynek ígérkezik.

Vállalat autógyártás autóipar Berlin fizetés tesla Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán Stubnya Bence
2021. szeptember 17. 06:44 Vállalat

Kozmetikázhatják a tízmilliárdos veszteséget, amit Mészáros Lőrinctől vállalt át az állam

Hatalmasat fordult idén az energiaszektor, és ennek köszönhetően nyár végén elkezdhetett nyereséget termelni az évek óta veszteséges Mátrai Erőmű.

Torontáli Zoltán
2021. szeptember 15. 14:13 Vállalat

Bedobja a törölközőt a gyártó, amelynek oltásából félmilliót vett volna Magyarország

Nem kezdi el a gyártást a Curevac, de nem száll ki teljesen a piacból.

Jandó Zoltán
2021. szeptember 13. 13:42 Vállalat

Milliárdokat bukott egyetlen félidő alatt a Fradi

Az Európa Liga menetrendje és a jegyárak ismeretében már elég jól megbecsülhető, mennyi bevételtől esett el az FTC azzal, hogy a BL helyett az EL-ben indul.

Fontos

Pletser Tamás
2021. szeptember 21. 16:22 Világ

Az európai energiakrízis oka részben az erőltetett zöldpolitika

Azelőtt kezdtük megszüntetni a szenes forrásokat, hogy kitaláltuk volna, mi legyen helyette - véli szakértő szerzőnk.

Stubnya Bence
2021. szeptember 21. 06:05 Pénz

A járvány alatt beragadt SZÉP-kártyás pénzeket nyáron költötték el, ez is drágította a szállodákat és éttermeket

A lakosságnál jelentős "játékpénzek" ragadtak be a SZÉP-kártyákon, és ez már az inflációs adatokban is látszódhat.

Mészáros R. Tamás
2021. szeptember 20. 06:50 Világ

Ha demokrácia van, miért nyer majdnem mindig ugyanaz a párt?

Idén sem ígér sok izgalmat a japán választás, amiben az állami források pártcélra használása mellett a választási rendszer, a baloldal bénázása és a vallási mozgósítás is komoly szerepet játszik.