Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. március 5. 12:07 Vállalat

Hiába a jó fizetés, nehezen talál német dolgozókat a Tesla

Korábban írtuk róla, hogy elég magas bér ígéretével toboroz a Tesla a Berlin közelében épülő gyárába, de a német sajtó szerint így sem megy könnyen a pozíciók betöltése. A grünheidei üzemben a tervek szerint júliusban kezdődik a termelés, és idővel évi akár félmillió autó is lehet majd a kibocsátás.

Jelenleg 350 nyitott németországi állás található a vállalat karrieroldalán, köztük mintegy száz menedzsment pozíció. Ez nem tűnik túl soknak a hétezres tervezett létszámhoz képest, a német újságírók figyelmét inkább az keltette fel, hogy az álláshirdetések közül néhányat több mint egy éve tettek közzé, 2020-ból pedig 190 származik.

A Tesla nem akarta kommentálni a Handelsblatt megállapításait, mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy azok a pozíciók, ahova több embert akarnak felvenni, csak egyszer szerepelnek a karrieroldalán. (Amiből az következik, hogy az adott pozícióba már vehettek fel embert, csak nem annyit, amennyit összesen akarnak.) Decemberben egyébként egy német lap arról írt, hogy a hétezerből egyelőre csak kétezer embert vettek fel.

Leginkább a menedzsmentpozíciókról képzelhető el, hogy nem lesz könnyű betölteni őket. Ahogy egy HR-szakértő a Handelsblattnak elmondta, a mostani, sok szempontból válságos gazdasági helyzetben a szóba jöhető emberek jobban meggondolnak egy váltást, nagyobbra értékelhetik a meglévő pozíciójuk biztonságát a váltás által megnyíló lehetőségekhez képest.

Emellett a riválisok közül a Volkswagen többféle módon is igyekszik gondoskodni arról, hogy a Tesla ne tudja levadászni a szakembereit. Például ebben a hónapban nyitották meg azt a lehetőséget, hogy ha valakinek beleegyezik a felettese, akkor három-hat hónapos távollétre mehet, miközben megkapja a fizetése háromnegyedét.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA német Tesla-gyárban 2700-3500 euró lesz a kezdő fizetésA Berlin mellett épülő új gyárban a hírek szerint még német viszonyok között is magasak lesznek a fizetések, de a munka is keménynek ígérkezik.

Vállalat autógyártás autóipar Berlin fizetés tesla Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2022. augusztus 10. 14:54 Vállalat, Világ

Bezárnak a csemegepultok, mert nincs ember, aki kiszolgálná a vevőket Németországban

Újabb szektorban, a kiskereskedelemben lett égető a munkaerőhiány Németországban.

Avatar
2022. augusztus 10. 13:04 Közélet, Vállalat

Több ügyet vonhattak össze a Ryanair ellen, mert az áremelésért önmagában nem lenne büntethető

A légitársaságra kiszabott 300 millió forint nem számít túl nagy fogyasztóvédelmi bírságnak, de érdekes lesz látni, hogy pontosan miért kapta a cég.

Váczi István
2022. augusztus 9. 13:38 Vállalat

Leállították a Barátság kőolajvezeték Magyarországot kiszolgáló ágát

Leállították múlt héten a kőolajszállítást Ukrajnán keresztül a Barátság kőolajvezeték déli ágán, amely Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát szolgálja ki.

Fontos

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 14:24 Világ

Forradalmi az amerikai klímavédelmi csomag, de az 1,5 fokos célt bukjuk vele

Több amerikai elnök is nekifutott már, de ez az első alkalom, hogy egy klímacsomagot sikerült átnyomni a szenátuson. Ez nagy dolog, még ha sok baj is van a törvénnyel.

Avatar
2022. augusztus 11. 04:34 Világ

Őrültség rakétákkal lőni Európa legnagyobb atomerőművét, de lehet-e Csernobil Zaporizzsjából?

Példa nélküli, hogy egy működő atomerőmű körül harcok dúljanak, a felek egymást vádolják azzal, hogy nukleáris katasztrófát kockáztatnak.

Bucsky Péter
2022. augusztus 10. 04:34 Közélet

Ha fel kell adni a 480-as üzemanyagárat, kétszeresen is az EU-ra mutogathat a kormány

Áfából a magyar autósok fizetik a legtöbbet az üzemanyagok után, a kormány mégis a jövedéki adót csökkentette, amely már a kötelező uniós minimumot sem éri el.