Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. január 22. 17:15 Vállalat

Ötszáz európai boltját zárhatja be egy hazánkban is jelen lévő üzletlánc

A német sajtó szerint akár 500-at is bezárhat mintegy 2400 üzletéből a Douglas kozmetikai lánc a vásárlási szokások átalakulása miatt.

A vállalatot vezető Tina Müller már tavaly nyáron beszélt arról, hogy változnak a vásárlási szokások, kevesebben térnek be a hagyományos üzletekbe, miközben erősödik az online forgalom. Ehhez pedig a bolthálózatot is hozzá kell igazítani, nem fog megmaradni mind a 2400 üzlet.

A Manager Magazin szerint a bezárások elsősorban Olasz- és Spanyolországot érintik majd, mivel ott korábbi felvásárlások miatt sok kis alapterületű üzlete van a társaságnak. A németországi 430 üzletből körülbelül 50-re kerülhet lakat, de amikor a nordbayern.de a részletek iránt érdeklődött, akkor a cég szóvivője azzal hárította el a megkeresést, hogy még zajlik a döntés-előkészítés, egyebek mellett a számukra különösen fontos karácsonyi időszak forgalmát elemzik.

Honlapja szerint a Douglas 22 magyarországi üzlettel rendelkezik, amelyek közül tíz a fővárosban van, a vidéki városok közül Szegeden működik kettő, máshol egy-egy. Az egyik szegedit és egy budapestit leszámítva valamennyi bevásárlóközpontokban található.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkCsak bolyonganak az emberek a plázákban, még karácsonykor is 50 százalékkal kellett akciózni a boltoknakA plázák nem ürültek ki, de nagyon kevesen vásárolnak, sok kisebb üzlet bezárt, a nagyobbaknál gyakori, hogy már csak egy ember visz egy műszakot.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat bezárás boltok douglas online áruház plázák Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.