Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. január 5. 16:32 Vállalat

Több tízmilliárdos befektetéssel terjeszkedhet tovább a Kifli.hu anyacége

A cseh sajtó értesülései szerint lényegében biztosra vehető, hogy korona milliárdokkal száll be az idehaza kifli.hu, Csehországban rohlik.cz néven futó online kiskereskedelmi szolgáltatás mögött álló cégbe egy francia kockázati tőkealap.

Az ezzel kapcsolatos spekulációk már hetek óta keringtek, és az utóbbi napokban több forrás is megerősítette ezeket. Az egyik ilyen a cseh versenyhivatal honlapjára felkerült tájékoztató, amely szerint a párizsi Partech Partners be kíván szállni a Tomas Cupr által létrehozott, élelmiszerek és egyéb termékek online értékesítésével, házhoz szállításával foglalkozó vállalatba.

A Velka Pecka nevű cég többségi tulajdonosa Cupr, aki korábban már beszélt arról, hogy befektetőt keres a társaság. A vállalkozásnak egyelőre csak a 2019-es eredményei ismertek, akkor több mint 60 százalékkal 4 milliárd korona (mostani árfolyamon nagyjából 55 milliárd forint) fölé növelte forgalmát; adózás, kamatfizetés és értékcsökkenés előtti nyereségét pedig több mint kétszeresére, 60 millió koronára hizlalta.

Tavaly a koronavírus-járvány nyomán minden bizonnyal még gyorsabban futott fel a forgalma, amit beruházásokkal is követni kellett, Prágában például megnyitotta a második raktárbázisát. A tőkebevonás a további fejlesztések és terjeszkedés finanszírozását szolgálja, ahogy decemberben írtuk, a társaság Bécsben és Münchenben is a startra készült.

A vállalatban jelenleg is kisebbségi tulajdonos egy tőkealap, emellett az elmúlt években 1,2 milliárd koronás kötvénykibocsátással finanszírozták a terjeszkedést. Most, ha minden jól megy, 2,6 milliárd korona (közel 36 milliárd forint) tőke érkezhet a francia befektetőtől, amivel tovább erősítheti a cég piaci jelenlétét otthon és a környező országokban is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIndul Budapesten a Kifli.hu: a csehek ott támadják a Tescót és a társait, ahol a legjobban fáj nekikViccesen hangzó neve ellenére komoly cseh online élelmiszerbolt jelenik meg Budapesten. Mit kínálnak és hogyan lehetnek nyereségesek ott, ahol minden versenytársuk csak égeti a pénzét?

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat házhoz szállítás Kifli.hu online áruház online bevásárlás online kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.