Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. december 17. 10:44 Támogatói tartalom, Vállalat

Tízszeresére nőtt egy év alatt a Záhonyon keresztül Magyarországra érkező kínai konténervonatok száma

Kiugró mértében, 2019-hez képest csaknem tízszeresére növekedett az idén a Záhonyi Átrakó Körzeten keresztül Magyarországra érkező kínai konténervonatok száma. A Rail Cargo Operátor augusztus óta tapasztalja a távol-keleti vasúti intermodális forgalom erősödő tendenciáját. A koronavírus negatív hatásait követő időszakban beindult kínai termelés és ehhez kötődő szállítás látványos növekedést mutat a Rail Cargo Group ázsiai intermodális forgalmainak bázisszintjéhez képest.

Míg tavaly összesen 4 Kínából érkező intermodális szerelvény lépte át Magyarország és ezzel együtt az Európai Unió határát Záhonynál, és az idei év első felében is csak elvétve közlekedett erre néhány, a harmadik és a negyedik negyedévben havonta már 6-8 vonat érkezett az átrakó körzetbe 45-50 darab 40 lábas konténerekkel rakva. A Rail Cargo Operátor (RCO) kezelésében érkező távol-keleti árukkal rakott szerelvények egyre gyakrabban választják a Selyemút déli vasúti útvonalát az EU irányába záhonyi belépéssel, mivel itt rugalmasan rendelkezésre állnak az átrakáshoz, illetve a nyomtávváltáshoz szükséges kapacitások. Ebben az évben az RCO eddig több mint 1400 kínai konténert fuvarozását irányította Záhony irányába. Bár az alapos és összetett uniós vámeljárások némileg lassítják egyes küldemények továbbhaladását, az RCO arra számít, hogy egyre több szerelvény érkezik ide a rövidebb útvonal és a kedvező nyomtávváltási körülmények miatt.

A magyarországi címzettek számára bonyolított forgalom egyébként az északi Selyemúton, lengyelországi határátlépéssel is igen élénk, azonban az ottani kapacitások – különösen a csúcsidőszakokban – egyre kevésbé felelnek meg az igényeknek, ami az arányokat Záhony javára változtatja meg.

A kínai ipari termelés felfutása nyomon követhető a Magyarország és Kína közötti szárazföldi vasúti áruforgalom élénkülésén és az ezzel együtt születő új vasúti összeköttetéseken is. Októberben Hszian és Csinan mellett újabb kínai ipari központtal, Sencsennel létesült ilyen menetrendszerű kapcsolat. Az onnan érkező vonatok Kazahsztánon, Oroszországon és Ukrajnán keresztül érkeznek Eperjeskére. A konténerszerelvények elsősorban a magyar piacra hoznak termékeket, de a budapesti Rail Cargo Terminal – BILK-ről sok konténer folytatja útját vasúton Olaszországba, Romániába, Törökországba, Németországba és Ausztriába.

Az eltérő nyomtávú vasúti rendszerek találkozásánál kiépített záhonyi átrakókörzet Magyarország legnagyobb árumennyiséget átbocsátó vasúti komplexuma, amely évente mintegy 4-5 millió árutonna kapacitásra képes. A jelenleg a Záhony-Port Zrt. által üzemeltetett 84 négyzetkilométer kiterjedésű létesítmény Európa egyik legnagyobb terminálja. Mellette több vállalkozás is működik a térségben, amelyek szintén végeznek az RCH megrendelése alapján átrakási tevékenységet.

A forgalom túlnyomó részét az ömlesztett áruk (acél, vasérc, szén, koksz, építőipari és vegyipari termékek) teszik ki, de ezek mennyisége a járvány következtében visszaesett gazdasági teljesítmények miatt 2020-ban nem éri el a létesítmények névleges kapacitását. Eperjeskén és Záhonyban összesen alig 3 millió tonna áru fordult meg, ami valamivel több mint 100 ezer vasúti kocsi átrakását, illetve nyomtávváltását követelte meg. A beérkező volumenek több mint 90 százalékát a Rail Cargo Hungaria fuvarozza, az export mennyisége az importhoz képest elenyésző.

A záhonyi térségben tervezett jelentős fejlesztésekre alapozva a Rail Cargo Hungaria az itt bonyolított forgalom jelentős növekedésével számol a következő években.

A cikk megjelenését a Rail Cargo Hungaria támogatta.

Támogatói tartalom Vállalat rail cargo hungaria vasút vasúti áruszállítás Olvasson tovább a kategóriában

Támogatói tartalom

Debreczeni Anna
2021. január 12. 11:07 Élet, Támogatói tartalom

A szerelmi házasságot még tiltották Magyarországon, amikor először lett női bankigazgató

Az I. világháború alatti férfihiány miatt több nő tudott magasabb képzettséget igénylő munkát végezni a bankoknál is, ahol erősen beleszóltak a magánéletbe.

Debreczeni Anna
2021. január 1. 12:17 Élet, Támogatói tartalom

A bankárzseni, aki bekötötte Magyarországot a globális pénzügyi vérkeringésbe

A Rothschild bankház küldte Bécsből Budapestre Kornfeld Zsigmondot, pár évtized múlva az osztrákok komoly versenytársai lettek a feltőkésített magyar iparvállalatok.

Bucsky Péter
2020. december 31. 11:06 Podcast, Támogatói tartalom, Tech

Az üzleti digitalizáció nagy lehetőség a magyar technológiai startupoknak

A koronavírus járvány kétségtelen legnagyobb nyertese a technológiai szektor. Legalábbis azok az ismert tech-cégek, amelyeknek  részvényeivel tőzsdén kereskednek. Nem olyan egyértelmű azonban a helyzet, ha összességében a technológiai cégek, különösen a startupok helyzetét vizsgáljuk.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. január 18. 06:32 Közélet

A beoltások felpörgetését tényleg nem a magyar ellátórendszer kapacitásai nehezítik

Ha a számokat nézzük, az ellátórendszer korlátai nem látszanak, a szűk keresztmetszet egyelőre az, hogy nincs elég oltás, és sokan nem is akarják felvenni.

Avatar
2021. január 17. 16:25 Élet

Nemcsak anyagiakban, de boldogságérzetben is egyre jobban szétszakad a társadalom

A jövedelem természetesen befolyásolja a boldogságérzetet, de összességében inkább az számít, hogy milyen az ember társadalmi státusza, és ez is szétszakadóban van.

Kasnyik Márton
2021. január 17. 06:29 Világ

Öt dolog, amit a Trump-korszakból tanultam

Őrült Királyként, saját hazugságaiba gabalyodva fejezi be elnökségét, de már korábban is kemény tanulságokkal szolgált Donald Trump politikai pályafutása.