Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. december 6. 12:15 Vállalat, Világ

Száz százalékot nőtt a járványban, és tőzsdére megy a lengyel biciklibolt

Nagyot megy idén a lengyel Dadelo SA, és ez részben a szerencsének is köszönhető, mert pont két olyan jellemzője van az üzleti modelljének, amely a koronavírus-járványban hasít: online csatornán keresztül árul és pont bicikliket, illetve kerékpáros kiegészítőket, amelyek iránt idén különösen nagy a kereslet.

A cég még decemberben megjelenik a varsói tőzsdén, a társaság részvényeinek 40 százalékát vezetik be a nyilvános piacra, és az ehhez kiadott tájékoztatóból kiderül, hogy az év első kilenc hónapjában éves szinten 103 százalékkal nőtt a bevétele (amely 4,2 milliárd forintnak megfelelő zloty volt).

Ugyanezen időszak alatt az adózás előtti nyereség 15 millió zloty (1,2 milliárd forint) volt, amely 128 százalékos növekedésnek felel meg, az EBITDA szintű nyereség pedig 5,7 millió zlotyn (460 millió forinton) állt, ez 532 százalékos ugrás egy év alatt.

A céget 2005-ben egy 16 négyzetméteres lakásból indították, a mostani tervek viszont már 6 ezer négyzetméteres raktárról szólnak, a társaság 2500 megrendelést képes kezelni naponta és ezek több mint 90 százalékát 24 órán belül át is adja a vevőknek.

Vállalat Világ bicikli Dadelo Lengyelország online áruház tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2021. február 26. 09:13 Vállalat

A csehek nagyon közel kerültek a Malév-szindrómához

A patinás nemzeti légitársaság, a CSA már csak akkor szállhat le Prágában, ha előre fizet, a csőd valószínűnek tűnik.

Fabók Bálint
2021. február 26. 06:06 Vállalat

A legnagyobb csongrádi cég sztrájkolói azt mondják, megszakadnak a munkában

Lemaradó fizetések, autóipari lassulás, kizsigerelt dolgozók és megnyirbált jogosultságok is szerepet játszanak abban, hogy sztrájkolnak a Continental makói gyáránál.

Torontáli Zoltán
2021. február 25. 16:55 Vállalat

A műanyagmentes drogéria csak egy álom, de közelíthetünk hozzá

Melyik fontosabb, a profit vagy a környezetvédelem, és szappannal mosakodjunk vagy tusfürdővel? Válaszol a Procter&Gamble, a világ egyik legnagyobb fmcg cégének k+f kommunikációs vezetője.

Fontos

Avatar Avatar
2021. február 28. 12:17 Élet

Érdemes-e pénzt fektetni az ingyenes felsőoktatásba?

A Rajk Szakkollégium videóinterjú-sorozatában Joshua Angrist arra hozott példát, hogy milyen kutatási eredmény lehet érdekes a politikai döntéshozók számára is.

Kasnyik Márton
2021. február 28. 07:00 Pénz

Valamit mondani próbál nekünk a pénzügyi piac a járvány utáni világról

Gond van a világ pénzügyi rendszerének egyik legfontosabb alapkövével. Nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk a 2010-es évek világának, és ez sokakat elbizonytalanít.

Stubnya Bence
2021. február 27. 07:03 Podcast

Nem a rendszerváltás, hanem a 19. század óta nem tudunk felzárkózni Nyugat-Európához

G7 Podcast! Nincs kelet-európai ország, amely felzárkózott volna a világgazdaság centrumához. Vonyó Tamás, a Bocconi Egyetem docense szerint viszont siker, hogy vissza sem csúszott a régió.