Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. december 6. 12:15 Vállalat, Világ

Száz százalékot nőtt a járványban, és tőzsdére megy a lengyel biciklibolt

Nagyot megy idén a lengyel Dadelo SA, és ez részben a szerencsének is köszönhető, mert pont két olyan jellemzője van az üzleti modelljének, amely a koronavírus-járványban hasít: online csatornán keresztül árul és pont bicikliket, illetve kerékpáros kiegészítőket, amelyek iránt idén különösen nagy a kereslet.

A cég még decemberben megjelenik a varsói tőzsdén, a társaság részvényeinek 40 százalékát vezetik be a nyilvános piacra, és az ehhez kiadott tájékoztatóból kiderül, hogy az év első kilenc hónapjában éves szinten 103 százalékkal nőtt a bevétele (amely 4,2 milliárd forintnak megfelelő zloty volt).

Ugyanezen időszak alatt az adózás előtti nyereség 15 millió zloty (1,2 milliárd forint) volt, amely 128 százalékos növekedésnek felel meg, az EBITDA szintű nyereség pedig 5,7 millió zlotyn (460 millió forinton) állt, ez 532 százalékos ugrás egy év alatt.

A céget 2005-ben egy 16 négyzetméteres lakásból indították, a mostani tervek viszont már 6 ezer négyzetméteres raktárról szólnak, a társaság 2500 megrendelést képes kezelni naponta és ezek több mint 90 százalékát 24 órán belül át is adja a vevőknek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ bicikli Dadelo Lengyelország online áruház tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. július 10. 13:31 Közélet, Vállalat

Hiába az állami tulajdon, a budapesti reptér zsúfoltságát még nagyon sokáig nem enyhíti új terminál

A nemrég kivásárolt üzemeltető korábbra tervezte a hármas terminál megvalósítását, de a friss bejelentés szerint erre legalább 2032-ig várni kell.

Stubnya Bence
2024. július 10. 05:02 Közélet, Vállalat

Komoly probléma vagy autóipari kamu, hogy nincs elég elektromos töltő?

A szigorúbb klímavédelmet követelők azzal vádolják az autóipart, hogy ürügyként használja az infrastruktúra hiányát, hogy késleltesse az elektromos átállást. De mit mutatnak a számok?

Torontáli Zoltán
2024. július 9. 16:54 Közélet, Vállalat

A kormány mint biztosítási ügynök: vásárlás után eladás Tiborcznak és az osztrákoknak

A tavalyi eladással messzebbre került a többségi magyar tulajdon a biztosítási szektorban, de most legalább Tiborcz István cégbirodalmát sikerül gyarapítani.

Fontos

Váczi István
2024. július 19. 14:47 Világ

Sokkal drágábban épülhet új atomerőmű Csehországban, mint Pakson

A dél-koreai KHNP építheti meg Csehország új atomerőművét a jelenleg is működő Dukovany atomerőmű telephelyén; 43 százalékkal lehet drágább, mint Paks 2.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.