Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. december 2. 10:44 Vállalat

A létéért küzd a legnagyobb német fodrászlánc, a magyar egységeit is felszámoló Klier

A koronavírus-járvány miatti szigorítások áldozata lett Németország legnagyobb fodrászszalon-hálózata, a Klier. A wolfsburgi székhelyű társaság már szeptember elején csődvédelemért folyamodott, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy a tartozásait átmenetileg nem kellett megfizetnie, amíg megpróbált talpra állni.

A jelek szerint azonban ez korántsem sikerült teljesen, a wolfsburgi kerületi bíróság ugyanis ma elrendelte a fizetésképtelenségi eljárást, és február 25-re összehívta a hitelezőket, hogy egyeztessenek a beragadt összegek kifizetéséről vagy a haladékokról.

Sok kisebb német magánfodrászat már a tavaszi teljes leálláskor tönkrement, az 1350 szalont fenntartó Klier azonban az állami mentőprogramok segítségével még átvészelte a nehéz hónapokat. A járvány második hullámát azonban már a Klier sem tudta kivédeni, most a legjobb forgatókönyvek szerint is be kell zárnia 450 fodrászatot és el kell bocsátania a 9200 alkalmazott 15-20 százalékát.

A társaság magyar leányvállalatát, a Frisör Klier Kft.-t 1998-ban alapították, 2019-es árbevétele 450 millió forint volt, ám már 2017 óta masszív, évi 7-17 milliós veszteséget termelt. A Kliernek a cégbírósági adatok szerint 11 telephelye (fodrász szalonja) van, ám idén már csak 29 alkalmazottat foglalkoztatott, és augusztus 19-én felszámolást kértek ellene. Az eljárás végén derül majd ki, hogy mi lesz a magyar egységek sorsa, de nagyon valószínű, hogy a fodrászatok egyhamar nem élednek újjá.

Ha a német hálózatot legalább részben sikerül megmenteni, a helyi sajtó szerint a tulajdonosok arra számítanak, hogy márciustól elkezdődhet visszaállni az élet a régi kerékvágásba, és nem kell további üzleteket bezárni.

Vállalat csőd felszámolás fodrászat Klier Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. január 15. 06:33 Közélet, Vállalat

Újabb százmilliókkal tömték ki a 2017-es vizes vb-t szervező, azóta csak botrányokat halmozó céget

Az évek óta botrányos körülmények között vergődő vállalatot a harmadik nekifutásra sem sikerült megszüntetni, újabb százmilliókat emésztett fel a működése.

Jandó Zoltán
2021. január 12. 16:43 Adat, Vállalat

Az óbudai vízilabda csapat Bugyiig megy uszodát építeni, hogy kaphasson rá 1,8 milliárdos támogatást

Ez lehet a felcsúti ifjúsági akadémia után a második legnagyobb beruházás az idén. A fejlesztés indokolt, csak az a furcsa, miért így kell megvalósulnia.

Jandó Zoltán
2021. január 12. 15:54 Vállalat

Évekre előre megelőlegezte a Fradinak a nemzetközi kupaszereplést az állami média

Az MTVA 300 millió forintnál is többet fizet, hogy műsorra tűzhesse azokat a meccseket, amelyekről a szerződés aláírásakor csak remélhette, hogy lesznek.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. január 14. 16:32 Adat

Csehország és Szlovákia harmadik hullámot kapott a nyakába, mert az ünnepek előtt lazított

Az óvintézkedések korai lazítása azonnal és drámaian érezteti a hatását a járványgörbéken.

Stubnya Bence
2021. január 14. 05:51 Közélet

Olyan lemaradást okoz az iskolákban a távoktatás, amit hosszú évek alatt lehet csak ledolgozni

Minél szegényebb és fiatalabb egy diák, annál komolyabb lemaradást okozhat neki a távoktatás.

Mészáros R. Tamás
2021. január 13. 17:39 Világ

Mit akarhat Kína valójában a híres Övezet és út kezdeményezésével?

Peking a Világbankot meghaladó értékben finanszírozott világszerte kikötőket, hidakat, erőműveket és vasutakat, ám hirtelen megtorpant a beruházások üteme.