Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. december 2. 10:44 Vállalat

A létéért küzd a legnagyobb német fodrászlánc, a magyar egységeit is felszámoló Klier

A koronavírus-járvány miatti szigorítások áldozata lett Németország legnagyobb fodrászszalon-hálózata, a Klier. A wolfsburgi székhelyű társaság már szeptember elején csődvédelemért folyamodott, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy a tartozásait átmenetileg nem kellett megfizetnie, amíg megpróbált talpra állni.

A jelek szerint azonban ez korántsem sikerült teljesen, a wolfsburgi kerületi bíróság ugyanis ma elrendelte a fizetésképtelenségi eljárást, és február 25-re összehívta a hitelezőket, hogy egyeztessenek a beragadt összegek kifizetéséről vagy a haladékokról.

Sok kisebb német magánfodrászat már a tavaszi teljes leálláskor tönkrement, az 1350 szalont fenntartó Klier azonban az állami mentőprogramok segítségével még átvészelte a nehéz hónapokat. A járvány második hullámát azonban már a Klier sem tudta kivédeni, most a legjobb forgatókönyvek szerint is be kell zárnia 450 fodrászatot és el kell bocsátania a 9200 alkalmazott 15-20 százalékát.

A társaság magyar leányvállalatát, a Frisör Klier Kft.-t 1998-ban alapították, 2019-es árbevétele 450 millió forint volt, ám már 2017 óta masszív, évi 7-17 milliós veszteséget termelt. A Kliernek a cégbírósági adatok szerint 11 telephelye (fodrász szalonja) van, ám idén már csak 29 alkalmazottat foglalkoztatott, és augusztus 19-én felszámolást kértek ellene. Az eljárás végén derül majd ki, hogy mi lesz a magyar egységek sorsa, de nagyon valószínű, hogy a fodrászatok egyhamar nem élednek újjá.

Ha a német hálózatot legalább részben sikerül megmenteni, a helyi sajtó szerint a tulajdonosok arra számítanak, hogy márciustól elkezdődhet visszaállni az élet a régi kerékvágásba, és nem kell további üzleteket bezárni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat csőd felszámolás fodrászat Klier Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2023. szeptember 21. 04:34 Vállalat

Darabokban árulják az egyik legnagyobb magyar céget

Garázsok, lakóház, külterületi raktárépületek, kultúrház sport- és ipartelep, céges részesedések. Így zajlik a végkiárusítás a Dunaferrnél.

Torontáli Zoltán
2023. szeptember 20. 19:41 Közélet, Vállalat

Nem emelheti kedve szerint az új autó árát a kereskedő, amíg a vevő vár a szállításra

Sok esetben tisztességtelen volt az autókereskedők eddigi szerződési gyakorlata, amellyel a nehéz gazdasági helyzet ellen próbáltak védekezni.

Torontáli Zoltán
2023. szeptember 20. 09:53 Vállalat, Világ

Kis e-autók gyártásával is méltányos profit mellett tudna versenyezni Kínával az európai járműipar

Európai gyártók is készíthetnének olyan olcsó e-autókat, mint a kínaiak, de egyelőre nem akarnak, és ez végzetes hiba lehet.

Fontos

Fabók Bálint
2023. szeptember 26. 09:48 Adat

Bő száz év alatt nyertünk egy második életet

1900-ben nagyjából 37 év volt a várható élettartam Magyarországon.

Hajdu Miklós
2023. szeptember 25. 17:55 Élet

A halálozási adatokon is jól látszanak tikkasztó nyár következményei

Dél-Európa bizonyos részein 20-60 százalékos többlethalálozás adódott a kivételesen meleg idei július során.

Kolozsi Ádám
2023. szeptember 25. 17:02 Közélet

Magyarországról jövő migránsok és álhírek is szítják a feszültséget a választásra készülő Szlovákiában

Szombaton választást tartanak Szlovákiában, a közbeszédet a Magyarország felől érkező migránsok uralják.