Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. október 4. 12:19 Vállalat

Repülés nélküli fedélzeti élményt kezd árulni egy légitársaság, akár házhoz szállítással

Üzleti szempontból az az ideális egy légitársaságnak, ha a repülői állandóan a levegőben vannak. A földön a gépek nem termelik, hanem – a repülőtéri és parkolási díjak miatt – éppenséggel égetik a pénzt, azaz minél többet áll egy repülő, annál nehezebb helyzetbe hozza a tulajdonosát vagy lízingelőjét.

A járvány miatt elég nagy bajban lévő Singapore Airlines korábban azzal az innovatív ötletével állt elő, hogy az Airbus A380-as szuperjumbót megpróbálja üzemeltetni Szingapúrból elutazó utasok nélkül is. A terv szerint az óriásgép felszállt volna az utasokkal, és egy idő után visszatért volna ugyanarra a repülőtérre. (Ugyanezzel próbálkoznak egyébként a luxushajó társaságok is, amelyek szintén azzal a nehézséggel küzdenek, hogy nincs hagyományos értelemben vett, két kikötő között utazó utasuk.)

A CNBC most azt írja, hogy a légitársaság elvetette a céltalan repülés tervét, amely egyébként különösen környezetvédelmi megfontolások miatt jó hír. A Singapore Airlines inkább egyfajta álló rendezvényrepülő koncepcióba kezd. Október 24-én és 25-én 11 ezer forintnak megfelelő szingapúri dollár befizetésével vacsorázhatnak az erre vágyók a földön álló A380-as fedélzetén.

A menü természetesen a hosszabb távú repülőutakon felszolgált főételekből és italokból áll majd, és közben mozifilmeket is nézhetnek majd a valóságban sehova sem utazó utasok. Természetesen el lehet majd tölteni az estét biznisz osztályon (67 ezer forintért), és a privát boxok egyikében is (135 ezer forintért).

Október 5-től a légitársaság elindítja házhoz szállítási szolgáltatását is, a fedélzeten felszolgált ételeket ettől kezdve rendelésre kiszállítja. Aki szeretné otthonában még jobban átélni a repülés (illetve a repülőgépen tartózkodás) kimaradt élményét, annak kérésre a fedélzeten használt étkészletben viszik ki az ételt, sőt a hosszú utakon alváshoz adott egyedi pizsamát is meg lehet rendelni, de még a fedélzeti zeneszolgáltatást is biztosítani tudják majd a vevő otthonában.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMajdnem teljes hotelszobát alakít ki a fedélzeten a Singapore AirlinesZuhanyozni még nem lehet, de a franciaágy megoldható, külön mosdóval és gardróbbal.

Vállalat étkezés fedélzet házhoz szállítás mozi repülés Singapore Airlines Szingapúr Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. december 7. 16:37 Pénz, Vállalat

Kiderült, kinek adta el az állam a volt Malév-székházat 3,8 milliárdért

Az a vállalkozó szerezte meg az államtól a Malév-székházat, aki a budapesti repülőteret épp az állammal közösen vásárolná meg. Nem ez volt az első hatalmas ügylet a felek között.

Váczi István
2021. december 7. 12:55 Vállalat

Saját konténereket gyártat az Amazon, hogy ne szívja be a logisztikai káosz

A cég már évek óta dolgozik azon, hogy a logisztikai és szállítási feladatok egy részét saját maga végezze el, de az idén nagyobb sebességre kapcsolta ezt a törekvést.

Bucsky Péter
2021. december 7. 10:09 Támogatói tartalom, Vállalat

Autómegosztásra váltanának a munkavállalók, amit adómentesen támogathatnak a cégek

Környezetkímélőbb, rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldás lehet az autómegosztás. A SHARE NOW és a HR Fest felméréséből az is kiderült, hogy a munkavállalók kifejezetten szeretik ezt a juttatást.

Fontos

Török Zoltán
2021. december 7. 17:46 Pénz

Mit tanulhatunk Harry Pottertől az inflációról?

A sorozat első kötetében elpusztították a bölcsek kövét, így a későbbiekben nem fenyegette infláció a szereplőket. A mi világunkban ez kicsit bonyolultabb.

Mészáros R. Tamás
2021. december 7. 06:51 Adat, Világ

Zakatol, de nem jut előre a Magyarország nevű összeszerelő üzem

A magyar gazdaságban megtermelt érték egyre nagyobb részét exportáljuk, de nem lépünk feljebb a nemzetközi termelési láncokban az OECD friss adatai szerint.

Pletser Tamás
2021. december 6. 17:04 Világ

Idehaza is drágulhat az áram az új német kormány zöldítő tervei miatt

Vágyálmai miatt Németország lényegesen magasabb áramárakkal szembesülhet, és mivel Magyarország ugyanennek az elektromos rendszernek a része, itt is hasonló tendenciák lesznek.