Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. október 4. 12:19 Vállalat

Repülés nélküli fedélzeti élményt kezd árulni egy légitársaság, akár házhoz szállítással

Üzleti szempontból az az ideális egy légitársaságnak, ha a repülői állandóan a levegőben vannak. A földön a gépek nem termelik, hanem – a repülőtéri és parkolási díjak miatt – éppenséggel égetik a pénzt, azaz minél többet áll egy repülő, annál nehezebb helyzetbe hozza a tulajdonosát vagy lízingelőjét.

A járvány miatt elég nagy bajban lévő Singapore Airlines korábban azzal az innovatív ötletével állt elő, hogy az Airbus A380-as szuperjumbót megpróbálja üzemeltetni Szingapúrból elutazó utasok nélkül is. A terv szerint az óriásgép felszállt volna az utasokkal, és egy idő után visszatért volna ugyanarra a repülőtérre. (Ugyanezzel próbálkoznak egyébként a luxushajó társaságok is, amelyek szintén azzal a nehézséggel küzdenek, hogy nincs hagyományos értelemben vett, két kikötő között utazó utasuk.)

A CNBC most azt írja, hogy a légitársaság elvetette a céltalan repülés tervét, amely egyébként különösen környezetvédelmi megfontolások miatt jó hír. A Singapore Airlines inkább egyfajta álló rendezvényrepülő koncepcióba kezd. Október 24-én és 25-én 11 ezer forintnak megfelelő szingapúri dollár befizetésével vacsorázhatnak az erre vágyók a földön álló A380-as fedélzetén.

A menü természetesen a hosszabb távú repülőutakon felszolgált főételekből és italokból áll majd, és közben mozifilmeket is nézhetnek majd a valóságban sehova sem utazó utasok. Természetesen el lehet majd tölteni az estét biznisz osztályon (67 ezer forintért), és a privát boxok egyikében is (135 ezer forintért).

Október 5-től a légitársaság elindítja házhoz szállítási szolgáltatását is, a fedélzeten felszolgált ételeket ettől kezdve rendelésre kiszállítja. Aki szeretné otthonában még jobban átélni a repülés (illetve a repülőgépen tartózkodás) kimaradt élményét, annak kérésre a fedélzeten használt étkészletben viszik ki az ételt, sőt a hosszú utakon alváshoz adott egyedi pizsamát is meg lehet rendelni, de még a fedélzeti zeneszolgáltatást is biztosítani tudják majd a vevő otthonában.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMajdnem teljes hotelszobát alakít ki a fedélzeten a Singapore AirlinesZuhanyozni még nem lehet, de a franciaágy megoldható, külön mosdóval és gardróbbal.

Vállalat étkezés fedélzet házhoz szállítás mozi repülés Singapore Airlines Szingapúr Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2022. május 27. 06:57 Pénz, Vállalat

Olcsóbban jött Magyarországra az orosz gáz márciusban

Márciusban jóval a tőzsdei jegyzések alatti áron érkezett Magyarországra az orosz gáz. A háború kirobbanását követően egész Európa látványosan többet vásárolt az oroszoktól.

Váczi István
2022. május 26. 10:16 Adat, Vállalat

Miért rengeteg a kényszervállalkozó, ha alig találni dolgozót?

Már nem a munkanélküliség, hanem a túlságosan kötött munkahelyi körülmények vesznek rá sokakat saját vállalkozás indítására - na meg persze a kedvezőbb adózás.

Bucsky Péter
2022. május 25. 04:00 Közélet, Vállalat

Annyi pénzt öntött az állam a magyar startup ökoszisztémára, hogy az megfulladt

160 milliárdot költött a kockázati tőkepiacra a magyar állam, amivel sikeresen szorította ki a külföldi befektetőket. Ezzel sikerült elérnie, hogy Magyarország a régió startup-sereghajtója legyen.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. május 27. 16:28 Élet

A járvány után idén az infláció tépázhatja meg az önfeledt nyaralást

A rendkívül erős utazási kedv és infláció ütközésén múlik a nyári szezon sikere.

Hajdu Miklós
2022. május 27. 13:37 Adat

Akad még néhány termék, amit egyelőre nem érint az infláció

Nem minden drágult, de kérdés, hogy meddig marad így.

Debreczeni Anna
2022. május 27. 09:09 Támogatói tartalom, Tech

Mit csinálnál, ha ezentúl csak hallgatni tudnád az Instát?

Alapvető szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a felhasználóbarát digitális világ tervezésekor gondoljunk a fogyatékossággal élő embertársainkra is.