Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. október 4. 12:19 Vállalat

Repülés nélküli fedélzeti élményt kezd árulni egy légitársaság, akár házhoz szállítással

Üzleti szempontból az az ideális egy légitársaságnak, ha a repülői állandóan a levegőben vannak. A földön a gépek nem termelik, hanem – a repülőtéri és parkolási díjak miatt – éppenséggel égetik a pénzt, azaz minél többet áll egy repülő, annál nehezebb helyzetbe hozza a tulajdonosát vagy lízingelőjét.

A járvány miatt elég nagy bajban lévő Singapore Airlines korábban azzal az innovatív ötletével állt elő, hogy az Airbus A380-as szuperjumbót megpróbálja üzemeltetni Szingapúrból elutazó utasok nélkül is. A terv szerint az óriásgép felszállt volna az utasokkal, és egy idő után visszatért volna ugyanarra a repülőtérre. (Ugyanezzel próbálkoznak egyébként a luxushajó társaságok is, amelyek szintén azzal a nehézséggel küzdenek, hogy nincs hagyományos értelemben vett, két kikötő között utazó utasuk.)

A CNBC most azt írja, hogy a légitársaság elvetette a céltalan repülés tervét, amely egyébként különösen környezetvédelmi megfontolások miatt jó hír. A Singapore Airlines inkább egyfajta álló rendezvényrepülő koncepcióba kezd. Október 24-én és 25-én 11 ezer forintnak megfelelő szingapúri dollár befizetésével vacsorázhatnak az erre vágyók a földön álló A380-as fedélzetén.

A menü természetesen a hosszabb távú repülőutakon felszolgált főételekből és italokból áll majd, és közben mozifilmeket is nézhetnek majd a valóságban sehova sem utazó utasok. Természetesen el lehet majd tölteni az estét biznisz osztályon (67 ezer forintért), és a privát boxok egyikében is (135 ezer forintért).

Október 5-től a légitársaság elindítja házhoz szállítási szolgáltatását is, a fedélzeten felszolgált ételeket ettől kezdve rendelésre kiszállítja. Aki szeretné otthonában még jobban átélni a repülés (illetve a repülőgépen tartózkodás) kimaradt élményét, annak kérésre a fedélzeten használt étkészletben viszik ki az ételt, sőt a hosszú utakon alváshoz adott egyedi pizsamát is meg lehet rendelni, de még a fedélzeti zeneszolgáltatást is biztosítani tudják majd a vevő otthonában.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMajdnem teljes hotelszobát alakít ki a fedélzeten a Singapore AirlinesZuhanyozni még nem lehet, de a franciaágy megoldható, külön mosdóval és gardróbbal.

Vállalat étkezés fedélzet házhoz szállítás mozi repülés Singapore Airlines Szingapúr Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2020. október 29. 10:10 Vállalat

Rekordokat dönt a teherhajók új királya

Szerencsés időben állt szolgálatba a francia CMA CGM új zászlóshajója, a konténerhajós cégek alig bírják kapacitással a fuvarfeladatokat.

Hajdu Miklós
2020. október 28. 17:02 Vállalat

Meglepően jó negyedévet zárt a Fiat-Chrysler csoport

Kár volt aggódni tavasszal az autóiparért, a válság ellenére sem tűntek el az autóvásárlók.

Váczi István
2020. október 27. 14:41 Vállalat

Hasít idén Európa legnagyobb kamionos cége

A német és a brit közúti teherforgalom is meghaladja a járvány előtti szintet, a litván Girteka pedig idén 10 százalékos növekedéssel számol.

Fontos

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. október 29. 06:40 Közélet

Ismerőseinek és saját érdekeltségeinek játszott át közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

A Bp2017 kiperelt szerződéslistája betekintést enged abba, hogy az adófizetői pénzek hogyan gazdagítanak egy állami vezetőt és környezetét.

Bucsky Péter
2020. október 28. 06:45 Adat

Az autózás lett a koronavírus nyertese Magyarországon

Míg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.

Jandó Zoltán
2020. október 27. 12:11 Adat

Olyan megyékben terjed leggyorsabban a járvány, ahol tavasszal fertőzöttet sem láttak

Úgy tűnik, hogy jelenleg Nógrád és Vas megyékben a legrosszabb a helyzet, de biztosak nem lehetünk benne, mert továbbra is sok adatot visszatartanak.