Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. szeptember 19. 12:32 Vállalat, Világ

Megvan a Nutella-prémium, októberben 750 ezer forinttal többet kapnak a dolgozók

Az olasz Ferrero édesipari óriás csaknem hatezer dolgozója alighanem elégedetten fog ránézni a bankszámlájára, amikor az októberi fizetése megérkezik. A társaság átlagosan bruttó 2100 euróval, azaz jelenlegi árfolyamon több mint 750 ezer forinttal többet utal át mindenkinek.

A döntést a cég vezetése és a szakszervezetek most hozták meg, a juttatás némileg eltérő lehet az egyes Ferrero-gyárak dolgozói között, a prémium legkisebb összege 2029 euró, a legjobban teljesítő egységekben pedig 2170 euró üti a dolgozók markát.

Ahogy az olasz sajtó írja, az idei prémium maximálisan elérhető összege egy főre vetítve 2200 euróra volt beállítva, vagyis a 2100 eurós tényleges kifizetés azt jelzi, hogy a vállalat majdnem teljesen a várakozások szerint teljesített.

Ez elég nagy eredmény a koronavírus-járvány évében, különösen a tavaszi első hullámban sokat szenvedő Olaszországban. A szakszervezet a közleményében úgy fogalmazott, hogy a pandémia alapvetően befolyásolta az olaszok fogyasztását, de a Ferrero-termékek iránti globális kereslet átlagosan nem csökkent.

Az augusztusban zárult pénzügyi évben a Ferrero 2,9 százalékkal növelte bevételét, a nyeresége pedig 222 millió euró volt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz Almdudlert és a Nutellát még Bud Spencernél is jobban szeretjükDavid Guetta és Vin Diesel a két legnépszerűbb külföldi nálunk a Facebook-oldalaik alapján, arányaiban viszont az Almdudlernek van a legtöbb magyar kedvelője.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ Ferrero fizetés Nutella prémium Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.