Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. július 31. 15:07 Vállalat

Nem fejleszt többé benzines autókhoz alkatrészt a harmadik legnagyobb német beszállító

A nagy autógyárak kommunikációjából gyakran nem derül ki, hogy mekkora változások zajlanak a piacon, részben az elektromos hajtás terjedése, részben a koronavírus-járvány következményei miatt, a beszállítók mozgása viszont sokszor többet árul el a valóságról. Ahogy arról korábban írtunk, a német autógyártók harmadik legnagyobb beszállító cége, a ZF májusban 10 százalékos globális létszámcsökkentést jelentett be, most pedig azt, hogy felhagy a belső égésű (benzines és dízel) motorokkal hajtott autók alkatrészeinek fejlesztésével.

Az Egerben 1700 főt foglalkoztató ZF Hungária Kft. anyavállalata alaposan átszervezi magát, a Handelsblatt tudósítása szerint egy új egységbe helyezi az elektromos hajtással kapcsolatos összes tevékenységét. Ez várhatóan évi 10 milliárd eurós forgalmat kezel majd, vagyis a teljes csoport bevételének egynegyede rajta keresztül áramolhat majd a céghez. Ez pedig egyértelműen arra utal, hogy a megrendelők is nagy ütemben tolják el a gyártásukat az elektromos hajtás irányába.

Ahogy a Handelsblatt emlékeztet, a Bosch két éve már végrehajtott egy hasonló átszervezést, és annak is az volt az elsődleges célja, hogy az e-hajtással kapcsolatos megrendelői igényeket egy kézből, rugalmasabban tudja kiszolgálni.

A német lapnak egy anonimitást kérő, a cég belső ügyeit ismerő szakértő azt mondta, a koronavírus-járvány egyik következménye az elektromos hajtásra való áttérés felgyorsulása lesz. Az új egység vezetője a 46 éves Stephan von Schuckmann lesz, aki új lendületet adhat a cégnek, elődje, a 63 éves Michael Hankel nyugdíjba vonul.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMinden tizedik dolgozójától megválik az egyik legfontosabb magyar autóipari beszállító csoportNégy és fél év alatt 15 ezer embert kell elküldeni a ZF-nél, és ennek csak a fele lesz Németországban. A cég egyik fontos leányvállalata Egerben van.

Vállalat autó elektromos autó fejlesztés ZF ZF Hungária Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. október 23. 12:16 Adat, Vállalat

A külföldi tulajdonban lévő élelmiszeripari cégeink harmadannyi dolgozóval érnek el akkora profitot, mint a magyarok

A hazai élelmiszeriparban a méret meghatározó, a rengeteg kis magyar cég mellett kevés nagy külföldi van, de ezek jóval hatékonyabbak, és az exportképességük is sokkal jobb.

Torontáli Zoltán
2020. október 22. 14:55 Vállalat

A Procter&Gamble elkezdi kivezetni a samponos műanyag flakonokat

Helyette jön a sokkal kevesebb anyagból készült tasak, és az újrahasznosítható alumínium adagoló kombója.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. október 25. 16:09 Adat

Többen élnek rosszabbul a járvány miatt, mint azt az adatokból elsőre gondolnánk

Első ránézésre úgy tűnhet, mintha ugyanannyian dolgoznának, mint a járvány előtti időben. De a változatlan számok mögött rosszabb minőségű munkahelyek vannak.

Fabók Bálint
2020. október 24. 17:09 Adat

Aggódunk a környezetért, csak fizetni ne kelljen érte

A klímaváltozás nincs az ország legfontosabb problémái között a magyarok többsége szerint, és kevesebben fizetnék meg a környezetvédelem árát, mint a 90-es években.

Bucsky Péter
2020. október 23. 07:06 Közélet

Kevesebb a hajléktalan, de egyre reménytelenebb a helyzetük

Az utóbbi évek gazdasági fellendülése során viszonylag sokan törtek ki a hajléktalanságból, a hátramaradók viszont egyre idősebbek és rosszabbul képzettek.