Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. július 31. 15:07 Vállalat

Nem fejleszt többé benzines autókhoz alkatrészt a harmadik legnagyobb német beszállító

A nagy autógyárak kommunikációjából gyakran nem derül ki, hogy mekkora változások zajlanak a piacon, részben az elektromos hajtás terjedése, részben a koronavírus-járvány következményei miatt, a beszállítók mozgása viszont sokszor többet árul el a valóságról. Ahogy arról korábban írtunk, a német autógyártók harmadik legnagyobb beszállító cége, a ZF májusban 10 százalékos globális létszámcsökkentést jelentett be, most pedig azt, hogy felhagy a belső égésű (benzines és dízel) motorokkal hajtott autók alkatrészeinek fejlesztésével.

Az Egerben 1700 főt foglalkoztató ZF Hungária Kft. anyavállalata alaposan átszervezi magát, a Handelsblatt tudósítása szerint egy új egységbe helyezi az elektromos hajtással kapcsolatos összes tevékenységét. Ez várhatóan évi 10 milliárd eurós forgalmat kezel majd, vagyis a teljes csoport bevételének egynegyede rajta keresztül áramolhat majd a céghez. Ez pedig egyértelműen arra utal, hogy a megrendelők is nagy ütemben tolják el a gyártásukat az elektromos hajtás irányába.

Ahogy a Handelsblatt emlékeztet, a Bosch két éve már végrehajtott egy hasonló átszervezést, és annak is az volt az elsődleges célja, hogy az e-hajtással kapcsolatos megrendelői igényeket egy kézből, rugalmasabban tudja kiszolgálni.

A német lapnak egy anonimitást kérő, a cég belső ügyeit ismerő szakértő azt mondta, a koronavírus-járvány egyik következménye az elektromos hajtásra való áttérés felgyorsulása lesz. Az új egység vezetője a 46 éves Stephan von Schuckmann lesz, aki új lendületet adhat a cégnek, elődje, a 63 éves Michael Hankel nyugdíjba vonul.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMinden tizedik dolgozójától megválik az egyik legfontosabb magyar autóipari beszállító csoportNégy és fél év alatt 15 ezer embert kell elküldeni a ZF-nél, és ennek csak a fele lesz Németországban. A cég egyik fontos leányvállalata Egerben van.

Vállalat autó elektromos autó fejlesztés ZF ZF Hungária Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. július 31. 17:06 Élet, Vállalat

Egy éve csak az OTP pénze parkol a József Nádor téri mélygarázsban

A felújított tér tele van autókkal, a háromszintes, 525 férőhelyes mélygarázs rejtélyes okokból zárva.

Váczi István
2020. július 30. 13:03 Vállalat

Megötszörözi termelését egy Magyarországon is jelen lévő akkumulátorgyártó

A magyar gazdaság szempontjából is érdekes információkat ismertetett a második negyedéves jelentése közzétételekor az SK Innovation.

Hajdu Miklós
2020. július 29. 18:15 Vállalat

Úgy beütött a válság, hogy egyre egyszerűbbek a hirdetések az Egyesült Államokban

A vállalatok kevesebb pénzt és hatékonyabban szeretnének elkölteni a reklámügynökségeknél.

Fontos

Fabók Bálint
2020. augusztus 3. 06:50 Közélet

Szédületes tempóban cserélődtek a szupergazdagok a füredi kikötő körül, miközben az ötmilliárd közpénzt kapott

Jellinek Dániel üzemeltette a kikötőt, amikor decemberben pályáztak, pár nappal később Tiborcz és Mészáros érdekeltségébe került, de már ők is túladtak rajta.

Fabók Bálint
2020. augusztus 1. 07:42 Élet

Így szabadulhatunk meg ingyen a szemetünk harmadától Budapesten

Minimális energiabefektetéssel sokat tehetünk a környezetünkért a komposztálással. Összegyűjtöttük, milyen támogatást kaphatunk ehhez a budapesti önkormányzatoktól.

Stubnya Bence
2020. július 31. 06:52 Pénz

Erős versenytársa lett az aranynak a járvány alatt

Úgy menekültek a társadalmilag tudatos befektetési eszközökbe a járvány alatt, mint ahogy az aranyba szoktak, és sokan ezek további fellendülésére számítanak.