Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. július 28. 10:35 Vállalat

Végső esetben a temetés költségeibe is beszáll egy légitársaság, ha valaki utazás közben lett koronavírusos

Kétségbeesetten próbálja visszacsábítani gépeire az embereket a dubaji székhelyű Emirates légitársaság: a jegyvásárlással valamennyi utasa egy elég széles körű biztosításhoz jut koronavírus-fertőzés esetére.

Mint a társaság közleményéből kiderül, a már hatályba is lépett, október végéig érvényes intézkedés mindenkire vonatkozik, akit az utazása során diagnosztizálnak koronavírussal. (A hazatérés utáni időszakra már nem vonatkozik.) Azaz senkinek sem kell bizonyítania, hogy a fedélzeten fertőződött meg, ami nyilván lehetetlen is lenne.

A biztosításnak köszönhetően, ha valaki karanténba kerül egy szállodában, akkor napi száz eurót kap az Emirates-től két hétig – amennyi ideig a karantén tartani szokott. Ha orvosi kezelésre van szükség, akkor azt a légitársaság 150 ezer euróig (52 millió forint) állja. Bár a vállalat a közleményébe érthető okokból nem írta bele, de a BBC cikkéből az is kiderül, hogy ha bekövetkezik a legrosszabb, akkor 1500 eurót fizet a cég a temetés költségeinek a fedezésére. Igaz, a holttest hazaszállításának akár több milliós költsége ebbe biztosan nem fér bele, az utasbiztosítások azonban erre szinte mindig kiterjednek.

Bár hasonló megoldás a fapadosok költségszintjére nem fér bele, de valószínűleg így is sok versenytárs figyeli, hogyan reagálnak az utasok. Ha a biztosítás érzékelhetően növelné az utasszámot az Emirates-nél, valószínűleg más hálózatos légitársaságok is kínálnak majd hasonlót.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVége a legnagyobb utasszállító repülőnek, az Airbus befejezi az A380-as gyártásátAz utolsó szöget az Emirates légitársaság ütötte az utasok által egyébként közkedvelt típus koporsójába.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint idén az ágazat bevétele megfeleződik tavalyhoz képest, így olyan veszteségek érik a légitársaságokat, mint soha korábban. Az Emirates elnöke pár hete arról beszélt, hogy a korábban 60 ezer fős állomány tizedét már elbocsátották, de valószínűleg meg kell válniuk további háromezer embertől is.

Ez az arány nem számít kiugrónak az ágazatban, így nem a különlegesen szorongatott helyzet, hanem inkább amiatt lépte meg az említett intézkedést az Emirates, mert tulajdonosának, Dubajnak nagyon fontos lenne gazdaságilag, hogy mielőbb újrainduljon a turizmus. A céges közleménynek is van olyan része, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Dubaj ismét nyitva áll a turisták és az üzletemberek előtt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA világ legnagyobb utasszállító repülője is járvány áldozataÉvek óta rossz idők járnak már az Airbus A380-as típusára, de a koronavírus-járvány tovább ritkítja a flottát.

Vállalat dubaj Emirates koronavírus repülőjegy Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. július 31. 17:06 Élet, Vállalat

Egy éve csak az OTP pénze parkol a József Nádor téri mélygarázsban

A felújított tér tele van autókkal, a háromszintes, 525 férőhelyes mélygarázs rejtélyes okokból zárva.

Torontáli Zoltán
2020. július 31. 15:07 Vállalat

Nem fejleszt többé benzines autókhoz alkatrészt a harmadik legnagyobb német beszállító

A Magyarországon is fontos szerepet játszó ZF átszervezi magát, és csak az elektromos hajtásra koncentrál.

Váczi István
2020. július 30. 13:03 Vállalat

Megötszörözi termelését egy Magyarországon is jelen lévő akkumulátorgyártó

A magyar gazdaság szempontjából is érdekes információkat ismertetett a második negyedéves jelentése közzétételekor az SK Innovation.

Fontos

Fabók Bálint
2020. augusztus 3. 06:50 Közélet

Szédületes tempóban cserélődtek a szupergazdagok a füredi kikötő körül, miközben az ötmilliárd közpénzt kapott

Jellinek Dániel üzemeltette a kikötőt, amikor decemberben pályáztak, pár nappal később Tiborcz és Mészáros érdekeltségébe került, de már ők is túladtak rajta.

Fabók Bálint
2020. augusztus 1. 07:42 Élet

Így szabadulhatunk meg ingyen a szemetünk harmadától Budapesten

Minimális energiabefektetéssel sokat tehetünk a környezetünkért a komposztálással. Összegyűjtöttük, milyen támogatást kaphatunk ehhez a budapesti önkormányzatoktól.

Stubnya Bence
2020. július 31. 06:52 Pénz

Erős versenytársa lett az aranynak a járvány alatt

Úgy menekültek a társadalmilag tudatos befektetési eszközökbe a járvány alatt, mint ahogy az aranyba szoktak, és sokan ezek további fellendülésére számítanak.