Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. július 28. 10:35 Vállalat

Végső esetben a temetés költségeibe is beszáll egy légitársaság, ha valaki utazás közben lett koronavírusos

Kétségbeesetten próbálja visszacsábítani gépeire az embereket a dubaji székhelyű Emirates légitársaság: a jegyvásárlással valamennyi utasa egy elég széles körű biztosításhoz jut koronavírus-fertőzés esetére.

Mint a társaság közleményéből kiderül, a már hatályba is lépett, október végéig érvényes intézkedés mindenkire vonatkozik, akit az utazása során diagnosztizálnak koronavírussal. (A hazatérés utáni időszakra már nem vonatkozik.) Azaz senkinek sem kell bizonyítania, hogy a fedélzeten fertőződött meg, ami nyilván lehetetlen is lenne.

A biztosításnak köszönhetően, ha valaki karanténba kerül egy szállodában, akkor napi száz eurót kap az Emirates-től két hétig – amennyi ideig a karantén tartani szokott. Ha orvosi kezelésre van szükség, akkor azt a légitársaság 150 ezer euróig (52 millió forint) állja. Bár a vállalat a közleményébe érthető okokból nem írta bele, de a BBC cikkéből az is kiderül, hogy ha bekövetkezik a legrosszabb, akkor 1500 eurót fizet a cég a temetés költségeinek a fedezésére. Igaz, a holttest hazaszállításának akár több milliós költsége ebbe biztosan nem fér bele, az utasbiztosítások azonban erre szinte mindig kiterjednek.

Bár hasonló megoldás a fapadosok költségszintjére nem fér bele, de valószínűleg így is sok versenytárs figyeli, hogyan reagálnak az utasok. Ha a biztosítás érzékelhetően növelné az utasszámot az Emirates-nél, valószínűleg más hálózatos légitársaságok is kínálnak majd hasonlót.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVége a legnagyobb utasszállító repülőnek, az Airbus befejezi az A380-as gyártásátAz utolsó szöget az Emirates légitársaság ütötte az utasok által egyébként közkedvelt típus koporsójába.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint idén az ágazat bevétele megfeleződik tavalyhoz képest, így olyan veszteségek érik a légitársaságokat, mint soha korábban. Az Emirates elnöke pár hete arról beszélt, hogy a korábban 60 ezer fős állomány tizedét már elbocsátották, de valószínűleg meg kell válniuk további háromezer embertől is.

Ez az arány nem számít kiugrónak az ágazatban, így nem a különlegesen szorongatott helyzet, hanem inkább amiatt lépte meg az említett intézkedést az Emirates, mert tulajdonosának, Dubajnak nagyon fontos lenne gazdaságilag, hogy mielőbb újrainduljon a turizmus. A céges közleménynek is van olyan része, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Dubaj ismét nyitva áll a turisták és az üzletemberek előtt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA világ legnagyobb utasszállító repülője is járvány áldozataÉvek óta rossz idők járnak már az Airbus A380-as típusára, de a koronavírus-járvány tovább ritkítja a flottát.

Vállalat dubaj Emirates koronavírus repülőjegy Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. október 23. 12:16 Adat, Vállalat

A külföldi tulajdonban lévő élelmiszeripari cégeink harmadannyi dolgozóval érnek el akkora profitot, mint a magyarok

A hazai élelmiszeriparban a méret meghatározó, a rengeteg kis magyar cég mellett kevés nagy külföldi van, de ezek jóval hatékonyabbak, és az exportképességük is sokkal jobb.

Torontáli Zoltán
2020. október 22. 14:55 Vállalat

A Procter&Gamble elkezdi kivezetni a samponos műanyag flakonokat

Helyette jön a sokkal kevesebb anyagból készült tasak, és az újrahasznosítható alumínium adagoló kombója.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Fontos

Bucsky Péter
2020. október 23. 07:06 Közélet

Kevesebb a hajléktalan, de egyre reménytelenebb a helyzetük

Az utóbbi évek gazdasági fellendülése során viszonylag sokan törtek ki a hajléktalanságból, a hátramaradók viszont egyre idősebbek és rosszabbul képzettek.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 06:35 Adat

Hiába jól képzett sok magyar dolgozó, nincs elég színvonalas munkahely

A nagyobb jólléthez nemcsak minőségi oktatás és ellátás kell, hanem a dolgozni tudó és akaró lakosságban rejlő potenciál kiaknázására alkalmas állások is.

Kasnyik Márton
2020. október 21. 16:43 Világ

Biden szinte már elnöknek érezheti magát, de pont így volt ezzel négy éve Clinton is

Hónapok óta stabil és nagy a demokrata előny, két hét múlva jön az elnökválasztás. Maradt még bizonytalanság?