Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. április 20. 10:57 Vállalat

Elhagyja a YouTube-ot a legnagyobb magyar csatorna

Előreláthatólag a következő hétvégén lényegében az összes videóját törli a YouTube legnagyobb magyarországi szereplője, a KerekMese – közölte a G7-tel a csatornát a feleségével közösen megalapító Tavaszi László. A pár perces rajzfilmeket gyártó házaspár csatornájának mintegy 780 ezer követője van a YouTube-on, és az összes megtekintés alapján a legnagyobb magyarországi szereplő a platformon.

 

Tavaszi László korábban informatikusként dolgozott, felesége, Vass Mónika pedig szabadúszó illusztrátorként. Amikor Tavaszi 2012-ben elvesztette a munkáját, nehéz helyzetbe kerültek, és ekkor döntöttek úgy, hogy saját rajzfilmekkel próbálkoznak. Videóik elképesztő nézettségeket pródukálnak, a Számoló dal például 35 millió megtekintésnél tart. A vállalkozás történetéről tavaly jelent meg cégportrénk.


A Számoló dal

Tavaszi László a mostani döntésük hátteréről azt mondta nekem, hogy hosszú ideje gondolkoznak azon, hogy saját lábra állnak. „Régi tervünk volt, hogy próbáljuk függetleníteni magunkat minden platformtól. Bár nehezebb út lesz, bízunk benne, hogy a KerekMese van olyan ismert és olyan minőségű, hogy meg fog állni saját lábán” – mondta.

A változás időzítésében leginkább az játszott szerepet, hogy január 1-jétől számos változást vezettek be a YouTube-on, amelyek főleg a gyerektartalmakat érintették. Tavaszi szerint nem lehet például hozzászólni, lájkolni az ilyen videóknál, és lejátszási listára sem lehet tenni őket. „Nem voltak ezek drasztikus változások, de előrevetítik, hogy senkinek sem életbiztosítás csak erre alapozni” – mondta.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy balatoni faluban élő házaspár uralja a magyar YouTube-otDancsó Péter és PamKutya videóit összesen nem látták annyian, mint a KerekMeséit. Cégportrénkból az is kiderül, mennyi pénzt hoz a legnagyobb magyar Youtube oldal.

Emiatt január 1-jétől új videóikból csak egy részletet tettek fel, majd a nézőket átirányították saját oldalukra, ahol tovább lehetett nézni a videókat. Tavaszi szerint ez elég jól működött, sok embert át tudtak terelni. A YouTube-on nagyjából havi 10-15 millió megtekintésük volt mintegy egymillió különböző nézőtől, a saját oldalukon pedig most havi 100 ezer egyedi látogatójuk van. Várhatóan a hétvégétől videóik 99 százaléka már csak a kerekmese.hu-n érhető el.

A videókat továbbra is ingyenesen lehet majd nézni, a bevételük pedig továbbra is a videók alatt menő hirdetésekből fog származni. Tavaszi szerint az önállósodásuk hatására az elmúlt hónapokban háromszoros sebességgel haladtak. Mivel „sokkal inspirálóbb” így dolgozni, három hónap alatt 8-9 videót készítettek, míg korábban jellemzően egy hónap alatt készült el egy videó.

 

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat KerekMese közösségi média YouTube Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.