Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. január 18. 12:14 Vállalat

Kellogg’s és Unilever: két nagy gyártó is engedi, hogy csomagolás nélkül árulják a termékeit

A csomagolás nélküli élelmiszer-értékesítéssel egyre több áruházlánc kísérletezik világszerte, ebből a szempontból semmi meglepő nincs abban a hírben, hogy a brit Asda is elkezdi a tesztet Leedsben egy boltjában. Az viszont elég fontos újdonság, hogy a lépésre nem csak saját magát sikerült rávennie, azaz nem csak a saját márkás termékeit kínálja újratölthető automatákból. Ezúttal már a napi fogyasztási cikkek két óriása, az Unilever és a Kellogg’s is beadta a derekát.

Az Asda teákat, kávékat, tésztákat, rizst és reggeli gabonapelyheket fog májustól úgy árulni, hogy a vevők maguk tölthetik meg a saját hordozóikat. A Kellogg’s jól ismert pehelymárkái mellett az Unilever a PG Tips márkájú teák automatákba töltéséhez járult hozzá. Ez azért fontos lépés, mert a csomagolás a gyártóknak nagyon fontos marketingeszköz, a nagy mennyiségű szállítással azonban elvész az az előny, amit egy-egy színes-szagos, közkedvelt kiszereléssel el lehet érni.

Úgy tűnik, hogy Angliában már nagyobb marketingértéke van a műanyagmentes, környezetbarátabb megoldásnak, mint a szokásos csomagolásnak és polcon való elhelyezésnek.

Bár a közösségi médiában a vevők többsége pozitívan fogadta a hírt, a csomagolásmentesség életképességéről valójában a forgalmi adatok fognak dönteni, a májusban induló tesztet három hónap után felülvizsgálják, és csak siker esetén terjesztik ki.

A potenciális vásárlók egy része a közösségi médiában azonnal elkezdte feszegetni a megoldás érzékeny pontjait. Vannak, akik elutasítják az ilyen automatákat, mert nem bíznak a higiéniában, mások azt kérdezik, hogy vajon nagy tételben hogyan szállítják az árut, és mennyi csomagolóanyag-hulladék keletkezik.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nagy drogériák is elkezdték csomagolás nélkül árulni a sampont és a tusfürdőt CsehországbanA dm hasonló tesztje után a másik nagy lánc is lépett, a vásárlóknak csak egyszer kell megvenniük a flakont, amit újratölthetnek egy automatából.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat asda csomagolás kellogg's unilever Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.