Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. december 11. 16:11 Vállalat, Világ

Átadja a Tesco a cseh és szlovák házhoz szállítást egy olyan cégnek, amely jövőre Magyarországra is bejöhet

Feladja a saját élelmiszer házhoz szállítási rendszerét a Tesco Csehországban és Szlovákiában. A jövőben az online rendeléseket egy cseh futárcég, a DoDo fogja célba juttatni.

A Tesco a két országban 2012-ben indította el az online üzletét, Magyarországon 2013 óta elérhető a szolgáltatás. Az élelmiszer házhoz szállítása bonyolult, és ezért elég drága logisztikai feladat, ám a piacnak csak kis részét adja az online forgalom, ezért általában még a legnagyobb szereplők is csak veszteséggel tudják fenntartani. Az internet korszakban senki sem teheti meg, hogy lemarad a világhálós értékesítésről, ám ennek növekedése az élelmiszereknél az előrejelzések szerint a következő években is elég lassú lesz.

A cseh sajtó azt írja, hogy a Tesco online áruházának ottani szolgáltatási területén 5 millióan laknak. A DoDo-val már egy ideje tesztelte az együttműködését a Tesco, és annak sikerén felbuzdulva adja most át a teljes kontrollt.

A DoDo-t egyébként a Karel Komárek cseh milliárdoshoz tartozó KKCG csoport alapította, de 2017-ben átvette az Inveo nevű befektetési társaság, amelynek tulajdonosa Michal Mensik, egyben a DoDo ügyvezetője is. Mensik azt mondja, hogy a DoDo (nem Tescóra vonatkozó, hanem általában vett) szolgáltatási területét Csehországban folyamatosan növelni szeretnék, és 2020-ban Szlovákia mellett Lengyelországban és Magyarországon is megjelennének.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkFebruárra kivonulhat a Tesco Lengyelországból, megvannak a vevőjelöltekElkezdték fogadni a vételi ajánlatokat a 350 üzletre, a helyi sajtó szerint a Tesco elsősorban szakmai befektetőt keres, de nyitott a pénzügyiekre is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIndul Budapesten a Kifli.hu: a csehek ott támadják a Tescót és a társait, ahol a legjobban fáj nekikViccesen hangzó neve ellenére komoly cseh online élelmiszerbolt jelenik meg Budapesten. Mit kínálnak és hogyan lehetnek nyereségesek ott, ahol minden versenytársuk csak égeti a pénzét?

Vállalat Világ Csehország DoDo élelmiszer kiskereskedelem online bevásárlás Szlovákia Tesco Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. október 22. 14:55 Vállalat

A Procter&Gamble elkezdi kivezetni a samponos műanyag flakonokat

Helyette jön a sokkal kevesebb anyagból készült tasak, és az újrahasznosítható alumínium adagoló kombója.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Jandó Zoltán
2020. október 21. 10:09 Vállalat

Több mint százmilliárd forintért vette meg az állam a Telenor negyedét

Petr Kellner többségi tulajdonos, a leggazdagabb cseh üzletember valószínűleg forintmilliárdokat keresett az ügyleten.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. október 21. 16:43 Világ

Biden szinte már elnöknek érezheti magát, de pont így volt ezzel négy éve Clinton is

Hónapok óta stabil és nagy a demokrata előny, két hét múlva jön az elnökválasztás. Maradt még bizonytalanság?

Torontáli Zoltán
2020. október 21. 13:47 Élet

A magyar fiatalok gyors ütemben közelítenek Nyugat-Európához

A magyar fiatalok gondolkodása a tipikus élethelyzetekről már csak körülbelül 12 éves csúszásban van Nyugat-Európához képest.

Bucsky Péter
2020. október 21. 05:13 Közélet, Vállalat

Nem jönnek vissza az utasok, egyre jobban szenved a járványban a BKK

Ha nincs elég utas, akkor nincs elég jegy- és bérletbevétel, a kiadások nagy része viszont fix, a menetrend átszabása viszont mintha tabu lenne.