Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. december 11. 16:11 Vállalat, Világ

Átadja a Tesco a cseh és szlovák házhoz szállítást egy olyan cégnek, amely jövőre Magyarországra is bejöhet

Feladja a saját élelmiszer házhoz szállítási rendszerét a Tesco Csehországban és Szlovákiában. A jövőben az online rendeléseket egy cseh futárcég, a DoDo fogja célba juttatni.

A Tesco a két országban 2012-ben indította el az online üzletét, Magyarországon 2013 óta elérhető a szolgáltatás. Az élelmiszer házhoz szállítása bonyolult, és ezért elég drága logisztikai feladat, ám a piacnak csak kis részét adja az online forgalom, ezért általában még a legnagyobb szereplők is csak veszteséggel tudják fenntartani. Az internet korszakban senki sem teheti meg, hogy lemarad a világhálós értékesítésről, ám ennek növekedése az élelmiszereknél az előrejelzések szerint a következő években is elég lassú lesz.

A cseh sajtó azt írja, hogy a Tesco online áruházának ottani szolgáltatási területén 5 millióan laknak. A DoDo-val már egy ideje tesztelte az együttműködését a Tesco, és annak sikerén felbuzdulva adja most át a teljes kontrollt.

A DoDo-t egyébként a Karel Komárek cseh milliárdoshoz tartozó KKCG csoport alapította, de 2017-ben átvette az Inveo nevű befektetési társaság, amelynek tulajdonosa Michal Mensik, egyben a DoDo ügyvezetője is. Mensik azt mondja, hogy a DoDo (nem Tescóra vonatkozó, hanem általában vett) szolgáltatási területét Csehországban folyamatosan növelni szeretnék, és 2020-ban Szlovákia mellett Lengyelországban és Magyarországon is megjelennének.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkFebruárra kivonulhat a Tesco Lengyelországból, megvannak a vevőjelöltekElkezdték fogadni a vételi ajánlatokat a 350 üzletre, a helyi sajtó szerint a Tesco elsősorban szakmai befektetőt keres, de nyitott a pénzügyiekre is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIndul Budapesten a Kifli.hu: a csehek ott támadják a Tescót és a társait, ahol a legjobban fáj nekikViccesen hangzó neve ellenére komoly cseh online élelmiszerbolt jelenik meg Budapesten. Mit kínálnak és hogyan lehetnek nyereségesek ott, ahol minden versenytársuk csak égeti a pénzét?

Vállalat Világ Csehország DoDo élelmiszer kiskereskedelem online bevásárlás Szlovákia Tesco Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Stubnya Bence
2020. január 16. 17:10 Vállalat, Világ

Európai minimálbért akar az EU, de észak és kelet máris összevitatkozott rajta

Abban egyetértenek a keleti és északi tagállamok szakszervezetei, hogy közelíteni kéne a béreket, de az északiak nem akarnak uniós szinten kötelező minimálbért.

Váczi István
2020. január 15. 10:32 Vállalat

Történelmi vereséget szenvedett a Boeing az Airbustól

Elvesztette első helyét a világ repülőgépgyártói között a Boeing. Az amerikai vállalat tavaly 380 repülőgépet adott át, míg az Airbusnál 863 volt ugyanez a szám.

Jandó Zoltán
2020. január 14. 17:28 Közélet, Vállalat

Miután körözik a volt gazdasági igazgatót, meg is szűnik a vizes vb szervező cége

Egyszer már nekifutottak volna ennek, de kiderült, hogy kockázatos a dolog, mert a cégnek túl sok tartozása van. Egy másik állami vállalatot nem is fizettek ki.

Fontos

Torontáli Zoltán
2020. január 16. 06:57 Élet, Közélet

Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a kormányra hallgat a konyhában

A táplálkozás-egészségtani adatok alapján felesleges, a környezetvédelmi szempontok miatt nem jó irány, de még a nemzetközi trendeknek is ellene megy a húsfogyasztást ösztönző intenzív magyar kampányok sora.

Bucsky Péter
2020. január 15. 06:58 Közélet

Álzöld látszatintézkedésben ért egyet Orbán és Karácsony

A kormányfő elektromos buszos ötletét a főpolgármester is támogatja. Megmutatjuk, miért tévednek mindketten.

Jandó Zoltán
2020. január 13. 06:52 Közélet, Vállalat

Orbán Viktor megpróbálta megindokolni, miért vesszük meg Mészárosék erőművét, de nem sikerült

Orbán több részből álló magyarázata, ha szigorúak vagyunk vele, akkor szakmai szempontból szinte teljes egészében értelmetlen volt.