Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. december 11. 16:11 Vállalat, Világ

Átadja a Tesco a cseh és szlovák házhoz szállítást egy olyan cégnek, amely jövőre Magyarországra is bejöhet

Feladja a saját élelmiszer házhoz szállítási rendszerét a Tesco Csehországban és Szlovákiában. A jövőben az online rendeléseket egy cseh futárcég, a DoDo fogja célba juttatni.

A Tesco a két országban 2012-ben indította el az online üzletét, Magyarországon 2013 óta elérhető a szolgáltatás. Az élelmiszer házhoz szállítása bonyolult, és ezért elég drága logisztikai feladat, ám a piacnak csak kis részét adja az online forgalom, ezért általában még a legnagyobb szereplők is csak veszteséggel tudják fenntartani. Az internet korszakban senki sem teheti meg, hogy lemarad a világhálós értékesítésről, ám ennek növekedése az élelmiszereknél az előrejelzések szerint a következő években is elég lassú lesz.

A cseh sajtó azt írja, hogy a Tesco online áruházának ottani szolgáltatási területén 5 millióan laknak. A DoDo-val már egy ideje tesztelte az együttműködését a Tesco, és annak sikerén felbuzdulva adja most át a teljes kontrollt.

A DoDo-t egyébként a Karel Komárek cseh milliárdoshoz tartozó KKCG csoport alapította, de 2017-ben átvette az Inveo nevű befektetési társaság, amelynek tulajdonosa Michal Mensik, egyben a DoDo ügyvezetője is. Mensik azt mondja, hogy a DoDo (nem Tescóra vonatkozó, hanem általában vett) szolgáltatási területét Csehországban folyamatosan növelni szeretnék, és 2020-ban Szlovákia mellett Lengyelországban és Magyarországon is megjelennének.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkFebruárra kivonulhat a Tesco Lengyelországból, megvannak a vevőjelöltekElkezdték fogadni a vételi ajánlatokat a 350 üzletre, a helyi sajtó szerint a Tesco elsősorban szakmai befektetőt keres, de nyitott a pénzügyiekre is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIndul Budapesten a Kifli.hu: a csehek ott támadják a Tescót és a társait, ahol a legjobban fáj nekikViccesen hangzó neve ellenére komoly cseh online élelmiszerbolt jelenik meg Budapesten. Mit kínálnak és hogyan lehetnek nyereségesek ott, ahol minden versenytársuk csak égeti a pénzét?

Vállalat Világ Csehország DoDo élelmiszer kiskereskedelem online bevásárlás Szlovákia Tesco Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Tóth István János
2020. augusztus 6. 06:29 Vállalat

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodája: a Mészáros és Mészáros kft., második rész

Vajon mi magyarázza, hogy választások előtt mindig készpénzben úszik a Mészáros és Mészáros, és hogy legnagyobb vevőik - közöttük a magyar állam - előre utalják a tízmilliárdokat?

Jandó Zoltán
2020. augusztus 4. 18:28 Vállalat

A járványt kihasználva hárommilliárdért vesz hálókocsikat a MÁV

A régi kocsik cseréje mellett új éjszakai járatokat is tervez a MÁV-Start. A hárommilliárdos beszerzés azonban mostanában aprópénznek számít náluk.

Torontáli Zoltán
2020. augusztus 4. 16:12 Vállalat, Világ

Lakókocsi-hajó hibridet kezdett árulni a Tchibo, a németek megőrülnek érte

Két legyet egy csapásra, a karavánhajó egy trélerre felrakva hirtelen sima lakókocsivá változtatható.

Fontos

Avatar
2020. augusztus 6. 16:03 Pénz

Prés alatt az olajipar: szennyeznek, de még nyereséget sem termelnek

Nem bűnbakot kell csinálni a szektorból, hiszen ők lehetnek alkalmasak arra, hogy megvalósítsák technológiai átmenetet.

G7.hu
2020. augusztus 5. 07:55 Élet

Nem kell rosszra gondolni: főszerkesztőváltás a G7-nél

Kasnyik Mártont Váczi István váltja a főszerkesztői pozícióban, de egyébként semmi nem változik.

Tóth István János
2020. augusztus 4. 06:30 Vállalat

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodája: a Mészáros és Mészáros kft., első rész

Ganz öntöde, Láng gépgyár, Weiss konzervgyár, Richter gyógyszergyár? Külföldön sikeresek voltak, mégis elbújhatnak Mészáros Lőrinc cégének exponenciális, gazdaságtörténeti jelentőségű növekedése mellett.