Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. augusztus 27. 09:55 Vállalat

Az OTP kivonulhat Szlovákiából

A szlovák Trend magazin meg nem nevezett helyi banki forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az OTP Bank eladásra kínálja az ottani leányvállalatát, vagyis kivonul az országból. A lap szerint az érdeklődők között lehet a cseh CSOB, a Tatra banka és a Penta befektetési csoport. Ezek egyike sem tagadta a vételi szándékot, de nem is kommentálta a hírt.

Az újság megszólaltatta az OTP helyi PR- és marketingvezetőjét is, Varsányi Róbert azonban csak annyit mondott, hogy ilyen piaci híreket sosem kommentál a bank (és ugyanezt mondta megkeresésünkre a magyar OTP is).

A Trend írását átvevő Aktuality az üggyel kapcsolatban megjegyzi, hogy az OTP az elmúlt években teret vesztett Szlovákiában, az ország uniós csatlakozásakor, azaz 15 évvel ezelőtt még 2,9 százalékos piaci részesedése volt, most azonban már csak 1,8 százalék. Bár az utóbbi években javult az üzleti teljesítménye, összesen 10,4 millió euró, azaz mai árfolyamon 3,4 milliárd forintnak megfelelő veszteséget hozott össze.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz OTP akkor ment nagyot külföldön, amikor a helyi OTP-t vette megErősen hullámzó szerencsével terjeszkedik az OTP a környező országokban. Most belépnek az egzotikus Albániába, de a fő cél a bolgár piac uralása lehetett.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat csob eladás kivonulás OTP penta Szlovákia tatra banka Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.