Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. augusztus 23. 10:03 Vállalat

Annyit ér Peppa malac, mint az OTP harmada

Megvásárolja az egyebek mellett a Peppa malac és a Pizsihősök rajzfilmsorozatokat jegyző brit vállalatot a világ egyik legnagyobb játékgyártó cége, az amerikai Hasbro. Az Enternainment One vételára nagyjából 3,3 milliárd font lesz, a részvényesek papíronként 5,6 fontot kapnak majd a teljesen készpénzes (részvénycserét nem tartalmazó) tranzakció keretében – írja a BBC.

A brit vállalat legnagyobb értékét a 2004-ben elindított Peppa malac adja, amelyet a vállalat szerint több mint 40 nyelvre fordítottak le, és több mint 180 országban sugároztak. Idehaza a Minimax, az M2, a Nickelodeon és a Nick Jr. műsorán is szerepelt. Mára természetesen a játékboltokat is meghódították a sorozat figurái.

A rajfilm nemzetközi hatására jellemző, hogy sok amerikai szülő amiatt panaszkodott, hogy gyerekei brit akcentussal kezdtek beszélni a sorozat hatására. (Arról nem is beszélve, hogy röfögni is elkezdtek, mint a szereplők.)

Kínában pedig olyan népszerű lett, hogy elkezdett mémesedni, és miután ellenzéki gondolatokkal társították, a cenzúra gyorsan töröltetett több tízezer peppás videót az egyik népszerű mobilalkalmazásból. Igaz, hivatalosan a szexuális újraértelmezés adott okot a tiltásra.

Ezek alapján nem csoda, hogy a Hasbro – amelynek portfóliójába tartozik egyebek mellett a Transformers, az Én kicsi Pónim vagy éppen a Monopoly franchise – meg akarta szerezni a brit céget. A vételár mai középárfolyamon 1195 milliárd forintnak felel meg, ami nagyjából harmada az OTP tőzsdei értékének.

(A cikk korábbi verziójában a dollárban és a fontban kifejezett vételár felcserélése miatt forintban a valóságosnál 240 milliárddal magasabb vételár szerepelt, amely a Richter, a Telekom és az Opus együttes kapitalizációjának felelt volna meg; ez szerepelt a címben is.)

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy balatoni faluban élő házaspár uralja a magyar YouTube-otDancsó Péter és PamKutya videóit összesen nem látták annyian, mint a KerekMeséit. Cégportrénkból az is kiderül, mennyi pénzt hoz a legnagyobb magyar Youtube oldal.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat felvásárlás hasbro peppa malac rajzfilm Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.