Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. június 21. 09:20 Vállalat

Harmadik szerbiai gyárát nyitja meg a Tisza Cipő

A vajdasági Nagykikindán nyitja meg harmadik szerbiai gyárát a Tisza Cipő Zrt. helyi leányvállalata, a Tisza Automotive – olvasható a szabadkai Pannon Tv és Rádió honlapján, amely a magyar közmédia vajdasági tudósítóközpontja. A gyárban augusztustól 320-an fognak dolgozni, és a tervek szerint a Tisza Automotive szerbiai dolgozóinak száma jövőre elérheti a 2500-at.

A Tisza Automotive autógyárak beszállítójaként dolgozik. A cégnek Óbecsén és Zentán is működik üzeme, utóbbi megnyitásán ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök 2015-ben.


A PTR beszámolója a bejelentésről.

A Tisza Automotive a Tisza Cipő Csoport tagja, a csoport igazgatóságának elnöke, Gladinetz András nyilatkozott is a médiumnak. A cégcsoport a cipőgyártás mellett diákmunka-szervezéssel, munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozik a autóalkatrész-gyártás mellett.

(Mivel a szerbiai Tisza Automotive – vagyis a magyar Tisza Cipő leánya – mellett tiszaújvárosi székhellyel is működik egy ugyanilyen elnevezésű és szintén autóipari beszállítóként foglalkozó társaság, a cikk eredeti verziójában azt írtuk, hogy a tiszaújvárosi cég a tulajdonos, amely a horvát AD Plastik birtokában van. A tévedésért elnézést kérünk.)

Vállalat autóipari beszállító Szerbia Tisza Automotive Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. február 28. 12:03 Vállalat, Világ

Gigantikus hidrogénüzemet építenek a hollandok, még a németek is tőlük vásárolhatnak

Eemshavenben, a német határ közelében 800 ezer tonna hidrogént szeretnének előállítani évente, csak megújuló energiaforrásból.

Stubnya Bence
2020. február 27. 18:08 Élet, Vállalat

Érdekes gazdasági kísérlet indulhat, ha Magyarországon is megjelenik a koronavírus

Azok nem szeretik a home office-t, akiknek nincs vele tapasztalatuk. Most elővigyázatosságból egyre több cég vezeti be, így olyanok is kipróbálhatják, akik eddig csípőből kritizálták a távmunkát.

Jandó Zoltán
2020. február 27. 09:47 Vállalat

Több mint 12 milliárd forinttal tolja meg a fideszes médiát a Szerencsejáték Zrt.

A következő öt évben is milliárdokat fizet a korábban Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc kezén is megfordult Hung-Isternek a Szerencsejáték Zrt.

Fontos

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2020. február 27. 06:56 Vállalat

Nagyon nem lenne jó, ha pánikszerűen megrohannánk a boltokat

Nem igazán tudja kezelni a hirtelen kiugró keresletet a hazai élelmiszeripar, illetve kiskereskedelem, így nagyon szeretnék elkerülni a koronavírus miatti pánikvásárlásokat.

Avatar
2020. február 26. 15:27 Közélet

A nyugdíjrendszer szinte összes elemét újra ki kellene találni

Bárhová nyúlunk, problémába ütközünk.

Hajdu Miklós
2020. február 26. 11:46 Pénz

Gyorsan nőnek a magyar keresetek, és velük együtt a kételyek is

Tavaly is mutatós béremelkedés történt az országban, azonban nem osztozik minden dolgozó egyenlő részben az örömből.