Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. június 21. 09:20 Vállalat

Harmadik szerbiai gyárát nyitja meg a Tisza Cipő

A vajdasági Nagykikindán nyitja meg harmadik szerbiai gyárát a Tisza Cipő Zrt. helyi leányvállalata, a Tisza Automotive – olvasható a szabadkai Pannon Tv és Rádió honlapján, amely a magyar közmédia vajdasági tudósítóközpontja. A gyárban augusztustól 320-an fognak dolgozni, és a tervek szerint a Tisza Automotive szerbiai dolgozóinak száma jövőre elérheti a 2500-at.

A Tisza Automotive autógyárak beszállítójaként dolgozik. A cégnek Óbecsén és Zentán is működik üzeme, utóbbi megnyitásán ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök 2015-ben.


A PTR beszámolója a bejelentésről.

A Tisza Automotive a Tisza Cipő Csoport tagja, a csoport igazgatóságának elnöke, Gladinetz András nyilatkozott is a médiumnak. A cégcsoport a cipőgyártás mellett diákmunka-szervezéssel, munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozik a autóalkatrész-gyártás mellett.

(Mivel a szerbiai Tisza Automotive – vagyis a magyar Tisza Cipő leánya – mellett tiszaújvárosi székhellyel is működik egy ugyanilyen elnevezésű és szintén autóipari beszállítóként foglalkozó társaság, a cikk eredeti verziójában azt írtuk, hogy a tiszaújvárosi cég a tulajdonos, amely a horvát AD Plastik birtokában van. A tévedésért elnézést kérünk.)

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat autóipari beszállító Szerbia Tisza Automotive Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.