Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. június 21. 09:20 Vállalat

Harmadik szerbiai gyárát nyitja meg a Tisza Cipő

A vajdasági Nagykikindán nyitja meg harmadik szerbiai gyárát a Tisza Cipő Zrt. helyi leányvállalata, a Tisza Automotive – olvasható a szabadkai Pannon Tv és Rádió honlapján, amely a magyar közmédia vajdasági tudósítóközpontja. A gyárban augusztustól 320-an fognak dolgozni, és a tervek szerint a Tisza Automotive szerbiai dolgozóinak száma jövőre elérheti a 2500-at.

A Tisza Automotive autógyárak beszállítójaként dolgozik. A cégnek Óbecsén és Zentán is működik üzeme, utóbbi megnyitásán ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök 2015-ben.


A PTR beszámolója a bejelentésről.

A Tisza Automotive a Tisza Cipő Csoport tagja, a csoport igazgatóságának elnöke, Gladinetz András nyilatkozott is a médiumnak. A cégcsoport a cipőgyártás mellett diákmunka-szervezéssel, munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozik a autóalkatrész-gyártás mellett.

(Mivel a szerbiai Tisza Automotive – vagyis a magyar Tisza Cipő leánya – mellett tiszaújvárosi székhellyel is működik egy ugyanilyen elnevezésű és szintén autóipari beszállítóként foglalkozó társaság, a cikk eredeti verziójában azt írtuk, hogy a tiszaújvárosi cég a tulajdonos, amely a horvát AD Plastik birtokában van. A tévedésért elnézést kérünk.)

Vállalat autóipari beszállító Szerbia Tisza Automotive Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2020. augusztus 10. 10:18 Vállalat, Világ

Beragadtak a járvány miatt bevezetett részmunkaidőbe a németek

Bár összességében csökken a részmunkaidősök száma, az ütem nem elég gyors, és egyes szektorokban továbbra is állnak a gépek. A cégek ennek ellenére sem akarják elbocsátani a dolgozókat, további állami támogatást kérnek.

Torontáli Zoltán
2020. augusztus 8. 07:03 Élet, Vállalat

Időutazás a közelmúltba: a golyórágó diadalútja Magyarországon

Kicsit kemény volt és kicsit hamar elment az íze, de igazi szocialista slágertermék lett Magyarországon az amerikai életérzést imitáló golyórágó. Elbeszélgettünk a termék akkori honosítóival.

Jandó Zoltán
2020. augusztus 7. 15:32 Vállalat

Az Orbán-család szállítmányozó cégét nem viselte meg a koronavírus

A cég referenciái között szerepel az első Orbán-kormány idején hasító Vegyépszer, Simicska Lajos Közgépje, és a Közgépet váltó Duna Aszfalt is.

Fontos

Avatar
2020. augusztus 10. 15:33 Adat

Most akkor mekkora a valódi munkanélküliség Magyarországon?

Egymásnak sokszor homlokegyenest ellentmondó kommentárokat lehet olvasni arról, hogy pontosan mekkora munkanélküliség alakult ki, és látható-e már javulás.

Jandó Zoltán
2020. augusztus 7. 12:42 Adat

Ezt a szezont már a Balatonnál sem lesz könnyű visszahozni

A júniusi turisztikai számok még mindig nagyon rosszak. Július-augusztusban az ország egyes régióiban nagyon felpörgött a forgalom, de a kiesést ez már nem hozza vissza.

Avatar
2020. augusztus 6. 16:03 Pénz

Prés alatt az olajipar: szennyeznek, de még nyereséget sem termelnek

Nem bűnbakot kell csinálni a szektorból, hiszen ők lehetnek alkalmasak arra, hogy megvalósítsák technológiai átmenetet.