Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. június 21. 09:20 Vállalat

Harmadik szerbiai gyárát nyitja meg a Tisza Cipő

A vajdasági Nagykikindán nyitja meg harmadik szerbiai gyárát a Tisza Cipő Zrt. helyi leányvállalata, a Tisza Automotive – olvasható a szabadkai Pannon Tv és Rádió honlapján, amely a magyar közmédia vajdasági tudósítóközpontja. A gyárban augusztustól 320-an fognak dolgozni, és a tervek szerint a Tisza Automotive szerbiai dolgozóinak száma jövőre elérheti a 2500-at.

A Tisza Automotive autógyárak beszállítójaként dolgozik. A cégnek Óbecsén és Zentán is működik üzeme, utóbbi megnyitásán ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök 2015-ben.


A PTR beszámolója a bejelentésről.

A Tisza Automotive a Tisza Cipő Csoport tagja, a csoport igazgatóságának elnöke, Gladinetz András nyilatkozott is a médiumnak. A cégcsoport a cipőgyártás mellett diákmunka-szervezéssel, munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozik a autóalkatrész-gyártás mellett.

(Mivel a szerbiai Tisza Automotive – vagyis a magyar Tisza Cipő leánya – mellett tiszaújvárosi székhellyel is működik egy ugyanilyen elnevezésű és szintén autóipari beszállítóként foglalkozó társaság, a cikk eredeti verziójában azt írtuk, hogy a tiszaújvárosi cég a tulajdonos, amely a horvát AD Plastik birtokában van. A tévedésért elnézést kérünk.)

Vállalat autóipari beszállító Szerbia Tisza Automotive Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2019. november 18. 06:47 Közélet, Vállalat

Mészároséknak már 410 milliárdnyi cégvagyonról van papírjuk, de ennél is többet halmoztak fel

Kétszázmilliárd forintra értékelték fel Orbán Viktor barátjának családi cégét. A felcsúti gázszerelő nagyjából az 1200. leggazdagabb ember lehet a világon.

Stubnya Bence
2019. november 17. 12:28 Vállalat

Már amerikai óriáshonlapokon dolgoztak, amikor itthon még nem vették őket komolyan

Egy műszaki egyetemi kollégiumi szobából indult a Stylers Group. Mára félmilliárdos bevételük van. A munkaerőhiányra olyan megoldásuk van, amit itthon csak nagyvállalatok engedhetnek meg maguknak.

Váczi István
2019. november 15. 06:52 Adat, Vállalat

Lejtőre került az autóipari foglalkoztatás a legfontosabb megyében

Dübörög a járműipar termelése Győr-Moson-Sopron megyében, a legnagyobb cégek létszáma viszont fogyni kezdett. Országosan a rendelésállomány is apad.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. november 15. 15:46 Közélet

Rejtőzködő harcostárs szállt be Mészárosék családi cégébe

A második legismertebb tiszakécskei milliárdos, Varga Károly, akinek korábban is volt üzleti kapcsolata Mészáros Lőrinccel, egy követelésért cserébe 2 százalékos részesedést kapott a Talentis Zrt-ben.

Torontáli Zoltán Jandó Zoltán
2019. november 14. 16:44 Vállalat

Van értelme, hogy több évnyi bérre elég pénzt ad a kormány a munkahelyteremtőknek?

Rengeteg pénzt, 13,3 millió forintot adunk minden egyes új munkahelyért, miközben évek óta munkaerőhiánnyal küzd a gazdaság. Nem tűnik logikusnak a rendszer.

Jandó Zoltán
2019. november 14. 06:54 Vállalat

Hogyan lehet ennyire olcsó minden Fekete Pénteken, ha egyszer törvény tiltja?

Jogszabály szerint nem lehet beszerzési ár alatt értékesíteni, de az év többi részében nem 50 százalékos árréssel működnek a cégek. Akkor hogy van ez?