Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. május 17. 14:38 Vállalat, Világ

Az online ruhaboltoknak elegük van abból, hogy kölcsönzőként használják őket

Az internetes ruhakereskedelem egy kiváló lehetőséggel gazdagította a szenvtelen vásárlók eszköztárát. Angolul „wardrobing” a szakkifejezés arra, amikor a vevő a sokszor ingyenes postázás és visszaküldés lehetőségével élve rendszeresen megrendel egy csomó új terméket, ez esetben ruhát, majd pár nap hordás után vissza is küldi, arra hivatkozva, hogy mégsem tetszik neki a darab, vagy nem jó a mérete.

Egy nemrég készült brit felmérés szerint az online ruhaboltoknak komoly üzleti kárt okoz, hogy a vevők egyre nagyobb része nem is vevő, csak a bolt által kifizetett postaköltség mellett a ruhák ingyenes használója. A válaszadó kereskedők 12 százaléka kénytelen volt megszüntetni az ingyenes visszaküldés lehetőségét, 20 százalék szigorította a szabályait, és további 19 százalék mondta azt, hogy biztosan megpróbál valahogy küzdeni a jelenség ellen.

A végső megoldás a vásárlók listázása és akár a regisztráció törlése, vagyis az üzletből való kitiltás lehet.

Mindez azért nehéz, mert a sorozatos ruhavisszaküldők jelentős része nem szórakozik a rendszerrel, ellenkezőleg: összességében a legjobb vásárlók közé számít. Tényleg sokan vannak, akik bizonyos okokból nem tudnak vagy nem akarnak sok időt tölteni azzal, hogy elmennek a ruhaboltokba, mégis nagy választékot akarnak felpróbálni, és rendszeresen vásárolnak is.

Másrészt a boltoknak óriási üzleti lehetőség, hogy az ilyen vásárlók ruhapróbálási szokásaiból adatbázisokat építenek. A regisztráció következtében sok adatot eleve tudnak az illetőről, és a folyamatos rendelési, illetve visszaküldési adatokból olyan gazdag személyes profilt építhetnek róla, amely idővel aranyat érhet a marketingeseknek.

Vállalat Világ e-kereskedelem ruha vásárló visszaküldés Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2019. május 20. 11:41 Tech, Vállalat

Gyakorlatilag kicsinálják a magyarok második kedvenc okostelefon-márkáját

A magyar okostelefon-piacot is felboríthatja a Huawei-botrány. Itthon az elmúlt hónapokban minden negyedik készüléket a kínai gyártó adta el.

Torontáli Zoltán
2019. május 18. 07:40 Élet, Vállalat

Kész a félig magyar önvezető kamion, már csak a világot kell hozzáigazítani

A technológia ma már nem kérdés, sokkal izgalmasabb, hogy megéri-e az embert leváltani egy gépre. A válasz ugyanis korántsem egyértelmű.

Torontáli Zoltán
2019. május 16. 10:05 Vállalat, Világ

Nem vagyunk versenyben az új Skoda-gyárért

Indulnak a konkrét tárgyalások, Szerbia, Törökország, Bulgária és talán Románia lehet a befutó.

Fontos

Váczi István
2019. május 20. 16:22 Világ

Jó időre meghatározza Európa sorsát a hétvégi választás

Hosszú időre lekerül a szorosabb integráció a napirendről, ha az euroszkeptikus pártok nagyon megerősödnek az Európai Parlamentben.

Bucsky Péter
2019. május 20. 06:54 Élet

Tételes lista a zöld rendszámos autókról – sokuk szennyezőbb egy hagyományos kocsinál

Sok tölthető hibridnél teljesen érthetetlen, miért támogatja az állam a vásárlásukat és a fenntartásukat.

Váczi István
2019. május 16. 06:53 Közélet, Vállalat

Az ország legnagyobb földesura lett Mészáros Lőrinc

Nem kell tovább számolgatni, Mészáros agrárholdingjának vezetője maga mondta el, hogy már mindenkinél nagyobb területen gazdálkodnak.