Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. május 17. 14:38 Vállalat, Világ

Az online ruhaboltoknak elegük van abból, hogy kölcsönzőként használják őket

Az internetes ruhakereskedelem egy kiváló lehetőséggel gazdagította a szenvtelen vásárlók eszköztárát. Angolul „wardrobing” a szakkifejezés arra, amikor a vevő a sokszor ingyenes postázás és visszaküldés lehetőségével élve rendszeresen megrendel egy csomó új terméket, ez esetben ruhát, majd pár nap hordás után vissza is küldi, arra hivatkozva, hogy mégsem tetszik neki a darab, vagy nem jó a mérete.

Egy nemrég készült brit felmérés szerint az online ruhaboltoknak komoly üzleti kárt okoz, hogy a vevők egyre nagyobb része nem is vevő, csak a bolt által kifizetett postaköltség mellett a ruhák ingyenes használója. A válaszadó kereskedők 12 százaléka kénytelen volt megszüntetni az ingyenes visszaküldés lehetőségét, 20 százalék szigorította a szabályait, és további 19 százalék mondta azt, hogy biztosan megpróbál valahogy küzdeni a jelenség ellen.

A végső megoldás a vásárlók listázása és akár a regisztráció törlése, vagyis az üzletből való kitiltás lehet.

Mindez azért nehéz, mert a sorozatos ruhavisszaküldők jelentős része nem szórakozik a rendszerrel, ellenkezőleg: összességében a legjobb vásárlók közé számít. Tényleg sokan vannak, akik bizonyos okokból nem tudnak vagy nem akarnak sok időt tölteni azzal, hogy elmennek a ruhaboltokba, mégis nagy választékot akarnak felpróbálni, és rendszeresen vásárolnak is.

Másrészt a boltoknak óriási üzleti lehetőség, hogy az ilyen vásárlók ruhapróbálási szokásaiból adatbázisokat építenek. A regisztráció következtében sok adatot eleve tudnak az illetőről, és a folyamatos rendelési, illetve visszaküldési adatokból olyan gazdag személyes profilt építhetnek róla, amely idővel aranyat érhet a marketingeseknek.

Vállalat Világ e-kereskedelem ruha vásárló visszaküldés Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2019. november 18. 06:47 Közélet, Vállalat

Mészároséknak már 410 milliárdnyi cégvagyonról van papírjuk, de ennél is többet halmoztak fel

Kétszázmilliárd forintra értékelték fel Orbán Viktor barátjának családi cégét. A felcsúti gázszerelő nagyjából az 1200. leggazdagabb ember lehet a világon.

Stubnya Bence
2019. november 17. 12:28 Vállalat

Már amerikai óriáshonlapokon dolgoztak, amikor itthon még nem vették őket komolyan

Egy műszaki egyetemi kollégiumi szobából indult a Stylers Group. Mára félmilliárdos bevételük van. A munkaerőhiányra olyan megoldásuk van, amit itthon csak nagyvállalatok engedhetnek meg maguknak.

Váczi István
2019. november 15. 06:52 Adat, Vállalat

Lejtőre került az autóipari foglalkoztatás a legfontosabb megyében

Dübörög a járműipar termelése Győr-Moson-Sopron megyében, a legnagyobb cégek létszáma viszont fogyni kezdett. Országosan a rendelésállomány is apad.

Fontos

Bucsky Péter
2019. november 19. 06:59 Közélet

Hatmilliárdos gödörből kell kihúzni Tarlósék elfuserált projektjét

Még a tesztkapukat is leszerelik a bedőlt e-jegyrendszer után, 8,6 milliárdért cserébe két szervere és pár kétséges hasznú szoftvere marad a BKK-nak.

Jandó Zoltán
2019. november 15. 15:46 Közélet

Rejtőzködő harcostárs szállt be Mészárosék családi cégébe

A második legismertebb tiszakécskei milliárdos, Varga Károly, akinek korábban is volt üzleti kapcsolata Mészáros Lőrinccel, egy követelésért cserébe 2 százalékos részesedést kapott a Talentis Zrt-ben.

Torontáli Zoltán Jandó Zoltán
2019. november 14. 16:44 Vállalat

Van értelme, hogy több évnyi bérre elég pénzt ad a kormány a munkahelyteremtőknek?

Rengeteg pénzt, 13,3 millió forintot adunk minden egyes új munkahelyért, miközben évek óta munkaerőhiánnyal küzd a gazdaság. Nem tűnik logikusnak a rendszer.