Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. április 2. 11:54 Vállalat

Harminc milliárd forintért fejleszt Bukarestben egy magyar ingatlanberuházó

Bukarest északi részén négy parcellát vásárolt a Futureal csoport, hogy 100 millió euró (32 milliárd forint) értékben építsen fel lakóépületeket – számolt be több román újság a napokban. A leggazdagabb magyarok közé tartozó Futó Péter és Futó Gábor tulajdonába tartozó Futureal a közép-európai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője.

Futó Gábor középen az Etele Plaza alapkő-letételi ünnepségén. Jobbra Hoffmann Tamás újbudai polgármester, balra Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A bukaresti beruházásért a cég lakásfejlesztő tagja, a Cordia felel. A nyolchektáros területen a következő években évi 500 közép- és felső-közép-kategóriás lakást terveznek megépíteni, de az pontosan nem derült ki a romániai hírekből, hogy összesen hány lakással terveznek. A Cordia megkeresésünkre azt közölte, hogy a romániai lapokban megjelent információkon kívül „nem tudnak további részleteket megosztani”.

A Cordiának nem ez lesz az első beruházása a román fővárosban. 2017-ben egy 1,5 hektáros területet vásároltak szintén Bukarest északi részén, amely várakozásaik szerint a város új üzleti központjává válik. A Parcului20 néven futó fejlesztés lakásainak értékesítését tavaly év végén kezdték el, közel 500 lakást építenek fel a projekt során.


A Cordia videója a Parcului20-ról

A Cordia Románia mellett Lengyelországban is fejleszt. Varsóban és Krakkóban eddig több mint 700 lakást értékesítettek, idén várhatóan további 300 lakást adnak el. Futó Gábor korábban azt mondta, hogy a Cordia a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé szeretne válni. A Futureal egy osztrák céggel közösen egy bevásárlóközpontot is fejlesztett Nagybányán, amelyet Északnyugat-Románia legjelentősebb kereskedelmi beruházásának neveztek.

A Cordia Magyarországon eddig több mint ötezer lakást épített fel, legismertebb beruházásuk a budapesti Corvin-sétány. Jelenleg is számos projektben érdekeltek Budapesten: a belvárosban, a Duna mentén és a kertvárosokban is vannak fejlesztéseik.

Vállalat Bukarest Cordia Futureal Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2019. április 25. 06:44 Vállalat

Fegyelmezetten dolgozik a régió meghódításán egy magyar startup

Egy olyan magyar céget mutatunk be, ami a biztos háttér kialakítására használta fel az első néhány évet, méghozzá saját forrásokból. Csak akkor kezdett külső tőkét bevonni, amikor már egyértelmű piaci sikerek voltak mögöttük. Ráadásul az is érdekes, amivel a Neticle foglalkozik.

Bucsky Péter
2019. április 23. 06:57 Vállalat

Budapesten nyitott k+f központot a 3D nyomtatás unikornisa

Egyre több területen használnak 3D nyomtatókat, amelyek piacán a magyar kötődésű Formlabs a leggyorsabban növekvő szereplő. Pár hete ötfős csapattal indultak Budapesten, és a szoftverfejlesztés jelentős részét is ideköltöztetnék Amerikából.

Debreczeni Anna
2019. április 22. 16:10 Vállalat

Balogh Levente: Akkor megyek az akváriumba, ha én lehetek a cápa

A gyors növekedés miatt két év múlva ismét új üzemre lesz szüksége a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíznek - állítja a cég elnöke. Balogh Levente hitelundorról, robotokról, visszavonulásról és arról, milyen fröccsöt csinál az ásványvízből.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. április 24. 17:35 Közélet

A Fidesz lemodellezte a szocializmus legnagyobb hibáit a magyar fociban, és elbukott

A magyar foci nem a rengeteg állami támogatás ellenére rossz, hanem épp amiatt. A korlátlan forrás ugyanis az eredményességre való törekvést utolsó csíráit is kiírtja a labdarúgásból.

Fabók Bálint
2019. április 24. 11:35 Élet

Új korszak jöhet a hentesnél: a sertéshús drágább lehet, mint a marha

Már hónap alatt akár hatvan százalékkal is drágulhat a sertéshús ára Magyarországon a Kelet-Ázsiában egyre inkább terjedő sertéspestis miatt.

Torontáli Zoltán
2019. április 24. 06:47 Élet

Kinyomoztuk, hogy indulás előtt mennyi idővel legolcsóbb a repülőjegy

220 napon keresztül követtük egy tervezett londoni utazás legolcsóbb repülőjegyének árváltozását, és az eredmény sok szempontból elgondolkodtató lett.