Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. április 2. 11:54 Vállalat

Harminc milliárd forintért fejleszt Bukarestben egy magyar ingatlanberuházó

Bukarest északi részén négy parcellát vásárolt a Futureal csoport, hogy 100 millió euró (32 milliárd forint) értékben építsen fel lakóépületeket – számolt be több román újság a napokban. A leggazdagabb magyarok közé tartozó Futó Péter és Futó Gábor tulajdonába tartozó Futureal a közép-európai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője.

Futó Gábor középen az Etele Plaza alapkő-letételi ünnepségén. Jobbra Hoffmann Tamás újbudai polgármester, balra Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A bukaresti beruházásért a cég lakásfejlesztő tagja, a Cordia felel. A nyolchektáros területen a következő években évi 500 közép- és felső-közép-kategóriás lakást terveznek megépíteni, de az pontosan nem derült ki a romániai hírekből, hogy összesen hány lakással terveznek. A Cordia megkeresésünkre azt közölte, hogy a romániai lapokban megjelent információkon kívül „nem tudnak további részleteket megosztani”.

A Cordiának nem ez lesz az első beruházása a román fővárosban. 2017-ben egy 1,5 hektáros területet vásároltak szintén Bukarest északi részén, amely várakozásaik szerint a város új üzleti központjává válik. A Parcului20 néven futó fejlesztés lakásainak értékesítését tavaly év végén kezdték el, közel 500 lakást építenek fel a projekt során.


A Cordia videója a Parcului20-ról

A Cordia Románia mellett Lengyelországban is fejleszt. Varsóban és Krakkóban eddig több mint 700 lakást értékesítettek, idén várhatóan további 300 lakást adnak el. Futó Gábor korábban azt mondta, hogy a Cordia a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé szeretne válni. A Futureal egy osztrák céggel közösen egy bevásárlóközpontot is fejlesztett Nagybányán, amelyet Északnyugat-Románia legjelentősebb kereskedelmi beruházásának neveztek.

A Cordia Magyarországon eddig több mint ötezer lakást épített fel, legismertebb beruházásuk a budapesti Corvin-sétány. Jelenleg is számos projektben érdekeltek Budapesten: a belvárosban, a Duna mentén és a kertvárosokban is vannak fejlesztéseik.

Vállalat Bukarest Cordia Futureal Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2019. szeptember 14. 08:08 Vállalat

Az állam és a mobilhasználók is milliárdokat bukhatnak a tegnapi döntés miatt

Mindenki arra számított, hogy a Digi frekvenciát szerez magának és szétrobbantja a magyar mobilpiacot, erre egyszerűen kivágták őket a frekvenciatenderről.

Bucsky Péter
2019. szeptember 13. 06:57 Vállalat

Panellakásból indult magyar cég robotizálja a legnagyobb multikat

Hárommilliárdos vállalkozássá nőtt három fiatal magyar mérnök robotos cége. A munkaerőhiány érezhetően pörgeti a robotok iránti keresletet nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban.

Váczi István
2019. szeptember 12. 16:20 Vállalat

Tényleg baj van a világgazdasággal, alig vesznek új repülőket

Nemcsak a repülési tilalommal sújtott Boeing szenved, az Airbustól is alig rendeltek új repülőgépeket az idén.

Fontos

Stubnya Bence
2019. szeptember 15. 07:53 Adat

A devizahitelek gerjeszthették a nagy magyar kivándorlási hullámot

A szegényebb háztartások részesülnek nagyobb részben a külföldön dolgozó magyarok hazautalásaiból. Fontos motiváció volt a külföldön munkát keresőknek, hogy a család fizetni tudja a törlesztőt.

Kasnyik Márton
2019. szeptember 13. 15:11 Pénz

Ha a béremelkedést akarják eltüntetni, jöhet a 444 forintos euró

Ha a jegybank célja a gyenge forinttal a versenyképesség javítása, akkor nem kell megállniuk 333 forintnál.

Stubnya Bence
2019. szeptember 12. 06:51 Élet, Világ

Alig használják több ezer tudós klímaváltozás elleni kedvenc fegyverét

A világ károsanyag-kibocsátásának 15 százalékát adóztatják jelenleg, és csak az országok töredékében olyan mértékben, amivel el lehetne érni a párizsi klímacélokat. A közgazdászok imádják a szén-dioxid-adót, a világ nem annyira. De miért?