Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. április 2. 11:54 Vállalat

Harminc milliárd forintért fejleszt Bukarestben egy magyar ingatlanberuházó

Bukarest északi részén négy parcellát vásárolt a Futureal csoport, hogy 100 millió euró (32 milliárd forint) értékben építsen fel lakóépületeket – számolt be több román újság a napokban. A leggazdagabb magyarok közé tartozó Futó Péter és Futó Gábor tulajdonába tartozó Futureal a közép-európai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője.

Futó Gábor középen az Etele Plaza alapkő-letételi ünnepségén. Jobbra Hoffmann Tamás újbudai polgármester, balra Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A bukaresti beruházásért a cég lakásfejlesztő tagja, a Cordia felel. A nyolchektáros területen a következő években évi 500 közép- és felső-közép-kategóriás lakást terveznek megépíteni, de az pontosan nem derült ki a romániai hírekből, hogy összesen hány lakással terveznek. A Cordia megkeresésünkre azt közölte, hogy a romániai lapokban megjelent információkon kívül „nem tudnak további részleteket megosztani”.

A Cordiának nem ez lesz az első beruházása a román fővárosban. 2017-ben egy 1,5 hektáros területet vásároltak szintén Bukarest északi részén, amely várakozásaik szerint a város új üzleti központjává válik. A Parcului20 néven futó fejlesztés lakásainak értékesítését tavaly év végén kezdték el, közel 500 lakást építenek fel a projekt során.


A Cordia videója a Parcului20-ról

A Cordia Románia mellett Lengyelországban is fejleszt. Varsóban és Krakkóban eddig több mint 700 lakást értékesítettek, idén várhatóan további 300 lakást adnak el. Futó Gábor korábban azt mondta, hogy a Cordia a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé szeretne válni. A Futureal egy osztrák céggel közösen egy bevásárlóközpontot is fejlesztett Nagybányán, amelyet Északnyugat-Románia legjelentősebb kereskedelmi beruházásának neveztek.

A Cordia Magyarországon eddig több mint ötezer lakást épített fel, legismertebb beruházásuk a budapesti Corvin-sétány. Jelenleg is számos projektben érdekeltek Budapesten: a belvárosban, a Duna mentén és a kertvárosokban is vannak fejlesztéseik.

Vállalat Bukarest Cordia Futureal Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Fabók Bálint
2020. március 28. 18:28 Vállalat

Hatvanhoz közel épített milliárdos üzletet a mákra egy magyar vállalkozó

Sotkó Gyula korábban a koronavírus elleni hatóanyaggal a hírekbe került Alkaloidánál dolgozott, majd egy drámai bejelentés után három év alatt felépítette az ország legnagyobb mákfeldolgozóját.

Torontáli Zoltán
2020. március 28. 07:41 Vállalat, Világ

A cég, amely húsz év várakozás után a koronavírusnak köszönheti a kiugrását

A német CureVac két évtizede égeti a pénzt, sokszor befektetőt is nehezen talált, most viszont egyike azoknak a cégeknek, amelyektől a világ a megváltást várja.

Fabók Bálint
2020. március 27. 06:50 Vállalat

Szakácsként 800 ezret keresett, most örül, hogy elmehetett futárnak minimálbérért

Még a 2008-as válság idején sem kerestek annyian munkát, mint most a legnagyobb magyar munkaerő-kölcsönzőnél. Mit látnak a munkaerőpiacon a válságból?

Fontos

Bucsky Péter
2020. március 29. 08:13 Közélet

Tízmilliárdos bukás fenyegeti a járvány miatt a budapesti közlekedést

Érdemi fővárosi közlekedésfejlesztés nem lesz a kormány támogatása nélkül, miközben a turisták eltűnése is jelentős érvágás - mondja a BKK vezérigazgatója.

Tóth István János Hajdu Miklós
2020. március 27. 19:44 Közélet

Két példa arra, hogy miért fontos a hálózatelemzés a koronavírus-járvány megfékezésében

Egyáltalán nem mindegy, hogy a kormányok kiknek biztosítanak elsősorban védőfelszerelést, a sokakkal személyesen érintkezők ugyanis szuperterjesztőkké válhatnak.

Kasnyik Márton
2020. március 27. 12:30 Élet

Teljes félreértés, hogy választani lehet a gazdaság megmentése és a járvány feltartóztatása között

Álomvilágban él, aki azt gondolja, hogy meg lehet menteni a gazdaságot, ha nem teszünk súlyos lépéseket a járvány megállításáért.