Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. április 2. 11:54 Vállalat

Harminc milliárd forintért fejleszt Bukarestben egy magyar ingatlanberuházó

Bukarest északi részén négy parcellát vásárolt a Futureal csoport, hogy 100 millió euró (32 milliárd forint) értékben építsen fel lakóépületeket – számolt be több román újság a napokban. A leggazdagabb magyarok közé tartozó Futó Péter és Futó Gábor tulajdonába tartozó Futureal a közép-európai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője.

Futó Gábor középen az Etele Plaza alapkő-letételi ünnepségén. Jobbra Hoffmann Tamás újbudai polgármester, balra Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A bukaresti beruházásért a cég lakásfejlesztő tagja, a Cordia felel. A nyolchektáros területen a következő években évi 500 közép- és felső-közép-kategóriás lakást terveznek megépíteni, de az pontosan nem derült ki a romániai hírekből, hogy összesen hány lakással terveznek. A Cordia megkeresésünkre azt közölte, hogy a romániai lapokban megjelent információkon kívül „nem tudnak további részleteket megosztani”.

A Cordiának nem ez lesz az első beruházása a román fővárosban. 2017-ben egy 1,5 hektáros területet vásároltak szintén Bukarest északi részén, amely várakozásaik szerint a város új üzleti központjává válik. A Parcului20 néven futó fejlesztés lakásainak értékesítését tavaly év végén kezdték el, közel 500 lakást építenek fel a projekt során.


A Cordia videója a Parcului20-ról

A Cordia Románia mellett Lengyelországban is fejleszt. Varsóban és Krakkóban eddig több mint 700 lakást értékesítettek, idén várhatóan további 300 lakást adnak el. Futó Gábor korábban azt mondta, hogy a Cordia a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé szeretne válni. A Futureal egy osztrák céggel közösen egy bevásárlóközpontot is fejlesztett Nagybányán, amelyet Északnyugat-Románia legjelentősebb kereskedelmi beruházásának neveztek.

A Cordia Magyarországon eddig több mint ötezer lakást épített fel, legismertebb beruházásuk a budapesti Corvin-sétány. Jelenleg is számos projektben érdekeltek Budapesten: a belvárosban, a Duna mentén és a kertvárosokban is vannak fejlesztéseik.

Vállalat Bukarest Cordia Futureal Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2020. augusztus 7. 15:32 Vállalat

Az Orbán-család szállítmányozó cégét nem viselte meg a koronavírus

A cég referenciái között szerepel az első Orbán-kormány idején hasító Vegyépszer, Simicska Lajos Közgépje, és a Közgépet váltó Duna Aszfalt is.

Tóth István János
2020. augusztus 6. 06:29 Vállalat

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodája: a Mészáros és Mészáros kft., második rész

Vajon mi magyarázza, hogy választások előtt mindig készpénzben úszik a Mészáros és Mészáros, és hogy legnagyobb vevőik - közöttük a magyar állam - előre utalják a tízmilliárdokat?

Jandó Zoltán
2020. augusztus 4. 18:28 Vállalat

A járványt kihasználva hárommilliárdért vesz hálókocsikat a MÁV

A régi kocsik cseréje mellett új éjszakai járatokat is tervez a MÁV-Start. A hárommilliárdos beszerzés azonban mostanában aprópénznek számít náluk.

Fontos

Jandó Zoltán
2020. augusztus 7. 12:42 Adat

Ezt a szezont már a Balatonnál sem lesz könnyű visszahozni

A júniusi turisztikai számok még mindig nagyon rosszak. Július-augusztusban az ország egyes régióiban nagyon felpörgött a forgalom, de a kiesést ez már nem hozza vissza.

Avatar
2020. augusztus 6. 16:03 Pénz

Prés alatt az olajipar: szennyeznek, de még nyereséget sem termelnek

Nem bűnbakot kell csinálni a szektorból, hiszen ők lehetnek alkalmasak arra, hogy megvalósítsák technológiai átmenetet.

G7.hu
2020. augusztus 5. 07:55 Élet

Nem kell rosszra gondolni: főszerkesztőváltás a G7-nél

Kasnyik Mártont Váczi István váltja a főszerkesztői pozícióban, de egyébként semmi nem változik.