Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2019. április 2. 11:54 Vállalat

Harminc milliárd forintért fejleszt Bukarestben egy magyar ingatlanberuházó

Bukarest északi részén négy parcellát vásárolt a Futureal csoport, hogy 100 millió euró (32 milliárd forint) értékben építsen fel lakóépületeket – számolt be több román újság a napokban. A leggazdagabb magyarok közé tartozó Futó Péter és Futó Gábor tulajdonába tartozó Futureal a közép-európai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője.

Futó Gábor középen az Etele Plaza alapkő-letételi ünnepségén. Jobbra Hoffmann Tamás újbudai polgármester, balra Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A bukaresti beruházásért a cég lakásfejlesztő tagja, a Cordia felel. A nyolchektáros területen a következő években évi 500 közép- és felső-közép-kategóriás lakást terveznek megépíteni, de az pontosan nem derült ki a romániai hírekből, hogy összesen hány lakással terveznek. A Cordia megkeresésünkre azt közölte, hogy a romániai lapokban megjelent információkon kívül „nem tudnak további részleteket megosztani”.

A Cordiának nem ez lesz az első beruházása a román fővárosban. 2017-ben egy 1,5 hektáros területet vásároltak szintén Bukarest északi részén, amely várakozásaik szerint a város új üzleti központjává válik. A Parcului20 néven futó fejlesztés lakásainak értékesítését tavaly év végén kezdték el, közel 500 lakást építenek fel a projekt során.


A Cordia videója a Parcului20-ról

A Cordia Románia mellett Lengyelországban is fejleszt. Varsóban és Krakkóban eddig több mint 700 lakást értékesítettek, idén várhatóan további 300 lakást adnak el. Futó Gábor korábban azt mondta, hogy a Cordia a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé szeretne válni. A Futureal egy osztrák céggel közösen egy bevásárlóközpontot is fejlesztett Nagybányán, amelyet Északnyugat-Románia legjelentősebb kereskedelmi beruházásának neveztek.

A Cordia Magyarországon eddig több mint ötezer lakást épített fel, legismertebb beruházásuk a budapesti Corvin-sétány. Jelenleg is számos projektben érdekeltek Budapesten: a belvárosban, a Duna mentén és a kertvárosokban is vannak fejlesztéseik.

Vállalat Bukarest Cordia Futureal Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2019. június 19. 16:06 Közélet, Vállalat

Rendezvényszervezésben hasít a reklámpiac Mészáros Lőrince

Balásy Gyula októberben bevásárolta magát egy cégbe, amely egy évvel korábban 4 millió forint bevételt ért el. Májusban kivett belőle 90 milliót.

Váczi István
2019. június 19. 06:34 Vállalat

Nem akart vállalkozó lenni, mégis felépített egy 10 milliárdos céget

Multis karrierre készült, ehelyett az ország legnagyobb digitális nyomdáját építette fel Tomcsányi Péter, aki nemrég egy 150 éves osztrák vállalattal lépett szövetségre.

Torontáli Zoltán
2019. június 18. 12:21 Tech, Vállalat

Zuckerberg a világ bankára lenne, a Facebooknak tényleg saját pénze lesz

Jön a Libra nevű fizetőeszköz, és azt ígérik, hogy nem lesz belőle bitcoin. A kritikusok szerint most már tényleg darabokra kellene szabdalni a Facebookot.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. június 17. 06:50 Vállalat

Szinte munkások nélkül kaszálnak tízmilliárdokat a kormány kedvenc építői

Összeszedtünk néhány adatot, amelyek elég jól megmutatják, hogy lényegében „üzletszerzési jutalékot” szednek az állami tendereken rendszeresen arató cégek.

Hajdu Miklós
2019. június 16. 16:57 Adat

Most jön a neheze, ha Magyarország is tenni akar a klímakatasztrófa ellen

Bár az üvegházhatású gázok kibocsátását összességében sikerült visszafogni hazánkban és az EU-ban is, vannak olyan ágazatok, amelyek egyre jobban szennyezik a levegőt.

Fabók Bálint
2019. június 14. 06:41 Élet, Közélet

Visszaélések ellen hirdetett harcot a kormány, leszámolás lett belőle

Hiába ígérte a kormány, hogy a nem csaló színházak nem járnak rosszul a tao-rendszer megszüntetésével, durván bezuhant a legtöbb független színház állami támogatása.