Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 25. 09:19 Vállalat

Nagy változás az Instagramnál, lelépnek az alapítók

Távoznak az Instagram alapítói, miután Mark Zuckerberg, a képmegosztó oldalt 2012-ben felvásárló Facebook vezetője egyre jobban beleszólt a munkájukba – számolt be a Bloomberg bizalmas informátorai alapján. Kevin Systrom és Mike Krieger megerősítette távozását egy blogposztban, miután a New York Times már korábban beszámolt az elhatározásukról.

Az alapítók a hat évvel ezelőtti felvásárlás után is fontos szerepet töltöttek be az idehaza is népszerű Instagramnál, sikerrel őrizték a márka különállását, miközben támaszkodtak a Facebook erőforrásaira a növekedés érdekében. Az utóbbi időben azonban Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója egyre jobban beleszólt a kisebb fajsúlyú döntésekbe is, ebből pedig már nem kértek a továbbiakban. A Bloomberg által megszólaltatott bennfentesek arra számítanak, hogy ennek nyomán az Instagram különállása gyengülni fog.

Hat évvel ezelőtt a Facebook 715 millió dollárért vette meg az Instagramot, amelynek akkor még csak 30 millió felhasználója és 13 alkalmazottja volt. Ma már az előbbiek száma meghaladja az egymilliárdot és a Facebook-csoport egyik legfontosabb bevételszállítójának számít. A csoport növekedésében szintén kulcsszerepe van, maga a Facebook ugyanis egyre nehezebben bővíti 2,2 milliárdos felhasználói táborát. Végső soron ez állt a júniusi gigantikus tőzsdei zuhanása hátterében is.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA befektetők rájöttek, hogy a világ facebookozó népessége véges, és egy nap csak 24 órából állÜzleti értelemben a kifulladás jeleit mutatja a Facebook, vége lehet a csodálatos növekedésnek.

A Facebook tőzsdei árfolyama idén eddig 6 százalékkal esett, miközben a korábbi öt évben mindig növekedett.

Vállalat facebook Instagram Mark Zuckerberg Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2019. szeptember 20. 07:00 Vállalat

Startupok helyett saját magukat támogatják az MVM cégének vezetői

Kétszer akkora a veszteség, mint amit befektettek. És azt is olyan cégekbe, amelyeknél nem látni életképes üzleti modell nyomát sem.

Hajdu Miklós
2019. szeptember 18. 06:43 Vállalat

Budapesti garázscégként indultak, külföldön is terjeszkedő techvállalat lett belőlük

Négy fiatal az egyetem után úgy érezte, hogy jól tudnak együtt dolgozni, úgyhogy próbaképp vállalkozni kezdtek. Az első termékötletük ugyan elbukott, nyolc évvel később viszont már megvolt a milliárdos árbevétel. A Supercharge története.

Stubnya Bence
2019. szeptember 17. 07:02 Adat, Vállalat

Nem támogatja tovább a vendégmunkások állásait a kormány, de rejtély, hogy miért nem évekkel ezelőtt döntött így

Nem célja többé az egyedi kormánydöntéssel adott nagyvállalati támogatásoknak, hogy munkahelyeket hozzanak létre. A kérdés már csak az, hogy miért pont most döntöttek így.

Fontos

Fabók Bálint Kasnyik Márton
2019. szeptember 20. 16:47 Adat

A magyarok egy picit jobban szennyezik a bolygót, mint bárki más, de Áder János szerint mi nem számítunk

Több mint kétszer akkora a magyar széndioxid-kibocsátás, mint ami a fenntarthatósághoz kell. A "környezetvédő" köztársasági elnök szerint nem nekünk kell cselekednünk.

Tóth István János
2019. szeptember 19. 15:50 Közélet

Javítja a korrupció ellenőrzését az iskolázottság szintje?

Magyar adatok bizonyítják az összefüggést: ahol többen érettségiznek, ott aránylag kevesebbet lopnak.

Jandó Zoltán
2019. szeptember 19. 06:48 Közélet

Megkérdeztük a főpolgármester-jelölteket, hogy mit szólnának egy budapesti olimpiához

Karácsony Gergely és Puzsér Róbert sem támogatna egy budapesti olimpiai pályázatot. Közben a kormány erőből áttol minden olyan fejlesztést, ami az olimpia ellen szól, így fogynak az érvek az ötkarikás játékok ellen.