Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 25. 09:19 Vállalat

Nagy változás az Instagramnál, lelépnek az alapítók

Távoznak az Instagram alapítói, miután Mark Zuckerberg, a képmegosztó oldalt 2012-ben felvásárló Facebook vezetője egyre jobban beleszólt a munkájukba – számolt be a Bloomberg bizalmas informátorai alapján. Kevin Systrom és Mike Krieger megerősítette távozását egy blogposztban, miután a New York Times már korábban beszámolt az elhatározásukról.

Az alapítók a hat évvel ezelőtti felvásárlás után is fontos szerepet töltöttek be az idehaza is népszerű Instagramnál, sikerrel őrizték a márka különállását, miközben támaszkodtak a Facebook erőforrásaira a növekedés érdekében. Az utóbbi időben azonban Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója egyre jobban beleszólt a kisebb fajsúlyú döntésekbe is, ebből pedig már nem kértek a továbbiakban. A Bloomberg által megszólaltatott bennfentesek arra számítanak, hogy ennek nyomán az Instagram különállása gyengülni fog.

Hat évvel ezelőtt a Facebook 715 millió dollárért vette meg az Instagramot, amelynek akkor még csak 30 millió felhasználója és 13 alkalmazottja volt. Ma már az előbbiek száma meghaladja az egymilliárdot és a Facebook-csoport egyik legfontosabb bevételszállítójának számít. A csoport növekedésében szintén kulcsszerepe van, maga a Facebook ugyanis egyre nehezebben bővíti 2,2 milliárdos felhasználói táborát. Végső soron ez állt a júniusi gigantikus tőzsdei zuhanása hátterében is.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA befektetők rájöttek, hogy a világ facebookozó népessége véges, és egy nap csak 24 órából állÜzleti értelemben a kifulladás jeleit mutatja a Facebook, vége lehet a csodálatos növekedésnek.

A Facebook tőzsdei árfolyama idén eddig 6 százalékkal esett, miközben a korábbi öt évben mindig növekedett.

Vállalat facebook Instagram Mark Zuckerberg Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 14. 06:51 Vállalat

A kaviárkirály magyar birodalma, ahol 60 millió forintos halak zsúfolódnak az omladozó kendergyár medencéiben

A román határnál fekvő Komádinál, egy omladozó gyártelepnél állítják elő a világ kaviártermelésének egy százalékát. Cégportré a kaviárkirály magyar birodalmáról.

Váczi István
2019. február 13. 16:44 Vállalat

Dupla vagy semmit játszik a Suzuki a botrányos kirúgással

Jogi értelemben valószínűleg bukó helyzetbe hozta magát a Magyar Suzuki, de saját szempontjából ésszerű lépés lehetett: ha nincs szakszervezet, nem lesz sztrájk és „audis” béremelés.

Fontos

Wiedemann Tamás
2019. február 14. 11:01 Közélet

Titokzatos szoftver dönt a gyanús napelemes pályázatok nyerteseiről az állami tulajdonú MFB Banknál

A bank szerint ezzel a rendszerrel nem lehet visszaélni, mert a szoftver nem korrupt. De a furfangos jogi magyarázat szerint ellenőrizni sem lehet a programot. Így még gyanúsabb lett a tavalyi egynapos naperőmű-pályázat.

Kasnyik Márton
2019. február 13. 13:31 Közélet

A kormány szép csendben bevezeti a családi vagyonkezelő alapítványokat

"Felmerült az igény", de csak 600 milliós vagyon felett. A fejlett világban az elit egyik legnagyobb trükkje, most behozzák Magyarországra is.

Torontáli Zoltán
2019. február 12. 15:48 Közélet

Mi van akkor, ha felveszed Orbán kamatmentes 10 millióját, de nem szülsz gyereket?

Nehéz megmondani, hogy mi lesz, de elég könnyen elképzelhető olyan megoldás, hogy megéri egyszerűen nem megszülni a beígért gyereket.