Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 25. 09:19 Vállalat

Nagy változás az Instagramnál, lelépnek az alapítók

Távoznak az Instagram alapítói, miután Mark Zuckerberg, a képmegosztó oldalt 2012-ben felvásárló Facebook vezetője egyre jobban beleszólt a munkájukba – számolt be a Bloomberg bizalmas informátorai alapján. Kevin Systrom és Mike Krieger megerősítette távozását egy blogposztban, miután a New York Times már korábban beszámolt az elhatározásukról.

Az alapítók a hat évvel ezelőtti felvásárlás után is fontos szerepet töltöttek be az idehaza is népszerű Instagramnál, sikerrel őrizték a márka különállását, miközben támaszkodtak a Facebook erőforrásaira a növekedés érdekében. Az utóbbi időben azonban Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója egyre jobban beleszólt a kisebb fajsúlyú döntésekbe is, ebből pedig már nem kértek a továbbiakban. A Bloomberg által megszólaltatott bennfentesek arra számítanak, hogy ennek nyomán az Instagram különállása gyengülni fog.

Hat évvel ezelőtt a Facebook 715 millió dollárért vette meg az Instagramot, amelynek akkor még csak 30 millió felhasználója és 13 alkalmazottja volt. Ma már az előbbiek száma meghaladja az egymilliárdot és a Facebook-csoport egyik legfontosabb bevételszállítójának számít. A csoport növekedésében szintén kulcsszerepe van, maga a Facebook ugyanis egyre nehezebben bővíti 2,2 milliárdos felhasználói táborát. Végső soron ez állt a júniusi gigantikus tőzsdei zuhanása hátterében is.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA befektetők rájöttek, hogy a világ facebookozó népessége véges, és egy nap csak 24 órából állÜzleti értelemben a kifulladás jeleit mutatja a Facebook, vége lehet a csodálatos növekedésnek.

A Facebook tőzsdei árfolyama idén eddig 6 százalékkal esett, miközben a korábbi öt évben mindig növekedett.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat facebook Instagram Mark Zuckerberg Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.