Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 25. 09:19 Vállalat

Nagy változás az Instagramnál, lelépnek az alapítók

Távoznak az Instagram alapítói, miután Mark Zuckerberg, a képmegosztó oldalt 2012-ben felvásárló Facebook vezetője egyre jobban beleszólt a munkájukba – számolt be a Bloomberg bizalmas informátorai alapján. Kevin Systrom és Mike Krieger megerősítette távozását egy blogposztban, miután a New York Times már korábban beszámolt az elhatározásukról.

Az alapítók a hat évvel ezelőtti felvásárlás után is fontos szerepet töltöttek be az idehaza is népszerű Instagramnál, sikerrel őrizték a márka különállását, miközben támaszkodtak a Facebook erőforrásaira a növekedés érdekében. Az utóbbi időben azonban Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója egyre jobban beleszólt a kisebb fajsúlyú döntésekbe is, ebből pedig már nem kértek a továbbiakban. A Bloomberg által megszólaltatott bennfentesek arra számítanak, hogy ennek nyomán az Instagram különállása gyengülni fog.

Hat évvel ezelőtt a Facebook 715 millió dollárért vette meg az Instagramot, amelynek akkor még csak 30 millió felhasználója és 13 alkalmazottja volt. Ma már az előbbiek száma meghaladja az egymilliárdot és a Facebook-csoport egyik legfontosabb bevételszállítójának számít. A csoport növekedésében szintén kulcsszerepe van, maga a Facebook ugyanis egyre nehezebben bővíti 2,2 milliárdos felhasználói táborát. Végső soron ez állt a júniusi gigantikus tőzsdei zuhanása hátterében is.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA befektetők rájöttek, hogy a világ facebookozó népessége véges, és egy nap csak 24 órából állÜzleti értelemben a kifulladás jeleit mutatja a Facebook, vége lehet a csodálatos növekedésnek.

A Facebook tőzsdei árfolyama idén eddig 6 százalékkal esett, miközben a korábbi öt évben mindig növekedett.

Vállalat facebook Instagram Mark Zuckerberg Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2021. szeptember 15. 14:13 Vállalat

Bedobja a törölközőt a gyártó, amelynek oltásából félmilliót vett volna Magyarország

Nem kezdi el a gyártást a Curevac, de nem száll ki teljesen a piacból.

Jandó Zoltán
2021. szeptember 13. 13:42 Vállalat

Milliárdokat bukott egyetlen félidő alatt a Fradi

Az Európa Liga menetrendje és a jegyárak ismeretében már elég jól megbecsülhető, mennyi bevételtől esett el az FTC azzal, hogy a BL helyett az EL-ben indul.

Torontáli Zoltán
2021. szeptember 10. 13:01 Vállalat

Hogy lehet, hogy az EasyJet a Wizz felvásárlási célpontja lett?

Eddig fordítva ültünk a lovon, ha azt hittük, hogy az EasyJet sima nyertese lehet a járvány utáni kilábalásnak.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. szeptember 17. 17:59 Adat

A magyar tanárok fizetése a fasorban sincs, pedig több pénz jut az oktatásra

Nem csoda, ha elégedetlenek a hazai pedagógusok, a fejlett országok körében ők keresik a legkevesebbet a diplomás átlagbérhez képest.

Zemplényi Antal
2021. szeptember 16. 16:06 Közélet

Mikor túl drága egy orvosi kezelés ahhoz, hogy kifizesse az állam?

Senki sem szereti, ha nem jut pénz egy új egészségügyi technológiára, de súlyos következményei lennének, ha nem húznák meg valahol a határt.

Avatar
2021. szeptember 16. 06:43 Közélet

Mégsem aszfaltoznak a Szigetcsúcson, de az erdőt így is meg kell menteni

Az utolsó percben fékezett a kormány, nem lesz a Dunakanyar talán legszebb helyén erdőkárosító turisztikai strandfejlesztés. Megoldás mégsem körvonalazódik.