Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. július 6. 10:36 Tech, Vállalat

Megint közeledik egy korszak vége, egyre nehezebben ad el mobiltelefonokat a Samsung

A vártnál kissé rosszabb, de összességében így is impozáns negyedéves eredményeket jelentett be a Samsung. A bevétel az egy évvel korábbi 61 ezer milliárd koreai wonról 58 ezer milliárdra (azaz átszámolva 14,3 ezer milliárd forintra) csökkent, az üzemi szintű nyereség viszont ennek ellenére is 5 százalékkal nőtt.

A negyedéves jelentésben a legérdekesebb az, hogy a Samsungnak láthatóan problémái vannak a mobiltelefon-értékesítéssel. Pozíciója ugyan továbbra is sziklaszilárdnak tűnik a világpiacon, a prémium termékének számító Galaxy S9 azonban nem fogy jól.

Ahogy a Reuters is írja, ebben a felső szegmensben az iPhone 8 alaposan megveri, a Wall Street Journal pedig azt emeli ki, hogy a várakozások szerint a Galaxy S9-ből “csak” 31 milliót adnak el idén, miközben elődje, az S7-es még 50 milliós eladást ért el.

A másik probléma, amire az elemzők rámutatnak, hogy az okostelefonok világpiaca gyakorlatilag megtelt, nincs már tömegesen olyan új vevő, akit be lehetne vonni, a meglévő okostelefon-tulajdonosok pedig a korábbinál hosszabb ideig tartják meg a készülékeiket. Ennek elsősorban az az oka, hogy nem látnak az új mobilokban olyan új, innovatív elemeket, amelyek miatt a boltokba rohannának.

Amikor pedig mégis elmennek új készüléket venni, szembesülnek a Samsungnál olcsóbb márkák kínálatával. A kínai Xiaomi és Huawei pedig szépen lassan magához csábítja a Samsung vékonyabb pénztárcájú híveit.

A koreai óriáscég üzleti stabilitását és növekedését a memóriachipek biztosítják, az általánosan használt, úgynevezett DRAM egységek iránt például olyan nagy a kereslet, hogy az előrejelzések szerint idén 15 százalékkal emelkedik majd az átlagos értékesítési áruk. Ebben a piaci szegmensben a Samsung vezető szerepe továbbra is megkérdőjelezhetetlen.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech Vállalat memória mobiltelefon okostelefon Samsung Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.