Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. január 21. 16:25 Élet, Vállalat

A szépségipar mindent megmozgat, hogy végre sminkelni kezdjék magukat a férfiak is

Az arclemosó, a hidratálókrém, a szőrtelenítő és a hajfixáló zselé férfi változatai már jó ideje beköltöztek a fürdőszobákba, most már csak az hiányzik, hogy a sminkkészletek is kövessék őket. Legalábbis a szépségipar ezt szeretné, és bár már egy jó évtizede mindent megtesz ennek érdekében, talán 2018 tényleg az áttörés éve lehet. A piacot nagyon meg tudná dobni, ha a férfiak tömegesen kezdenék sminkelni magukat.

Ahogy Glen Jankowski, a Leeds Beckett University szociológus tanára írja elemzésében, akkor lesz sikeres a marketing, ha a férfiakat meggyőzik arról, hogy a smink “férfias” is lehet. A gyártók a termékeik férfias átnevezésével próbálkoznak, vagy azzal érvelnek, hogy a jó smink úgy tudja kiemelni az arc egyes vonásait, hogy férfiasabb kinézetet kölcsönöz a használójának.

Az áttörésben segíthet, hogy a férfi sminkelésről szóló videóblogok, azaz vlogok egyre népszerűbbek. A legnézettebb vloggerek, mint például Patrick Starr, James Charles vagy Jeffree Star több millió követőt vonzanak, akiknek már több mint 10 százaléka férfi. A kozmetikai ipar cégei egyre erősebben támogatják a vloggereket (pénzzel és termékmintákkal), akik ebből és a YouTube előfizetésekből jól keresnek. Így egyre többen vágnak bele, és egyre szélesebb körben terjesztik az igét.

Jankowski azt mondja, a kutatások szerint a férfiak kezdenek felzárkózni a nőkhöz abban, hogy egyre többen elégedetlenek a testképükkel. Egyre többen küzdenek emiatt étkezési problémákkal is, és ilyenkor gyakran a magas fehérjetartalmú italokhoz, esetleg szteroidokhoz nyúlnak. A trendet nagyon felerősíti a média, mivel a férfilapok csak magas, izmos, szikár, sűrű hajú modellekkel dolgoznak.

Egyelőre a férfiak messze nem tartanak ott, ahol a nők, vagyis tőlük még kevésbé várja el a társadalom, hogy úgy nézzenek ki, mint a címlapon szereplő modellek, a trend azonban ebbe az irányba mutat, és a nyomás erősödik. Ez pedig minden valószínűség szerint oda vezet, hogy az arcra vonatkozó elvárások is szigorúbbak lesznek, az igazán jó férfinak ne legyen kezeletlen pórusa, ránca vagy bőrfoltja.

A kozmetikai ipar mindenképpen ebben bízik, mert eddigi erőfeszítései ellenére a férfiaknak 2016-ban csak mintegy 50 milliárd dollár értékben értékesített különböző készítményeket, a nők ezzel szemben 250 milliárd dollárért vásároltak.

 

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Vállalat férfiak kozmetika smink Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.