Hírlevél feliratkozás
Kasnyik Márton
2017. november 7. 10:59 Vállalat

Az internet felé tülekednek a magyar vásárlók

Továbbra sem futotta ki magát a netes vásárlási trend Magyarországon, derül ki a KSH legfrissebb kiskereskedelmi statisztikáiból. A jelentés fő állítása egyébként az, hogy szeptemberben – naptárhatással kiigazítva – 6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben, ami gyorsabb, mint tavaly június óta bármikor.

Az internetes-csomagküldős vásárlások aránya 2016-ben 10,7 százalék volt a teljes kiskereskedelmi forgalomban. Ha az éves összes forgalom 9700 milliárd forint körül volt, akkor már tavaly átlépte az ezermilliárd forintos értékhatárt a netes vásárlások értéke.

De azóta is töretlenül nő az internetes forgalom, idén eddig átlagosan 22,4 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest, miközben a kiskereskedelem egészénél ugyanez 4,2 százalék volt:

 

A növekedési ráta tehát alacsonyabb, mint a korábban, viszont a bázis sokkal magasabb. A netes forgalom 2011-ben még elhanyagolható volt, azóta 8-10-szeresére nőtt.

A KSH statisztikái szerint a nem élelmiszerboltokban és a neten együttesen 12,5 százalékkal bővült a fogalom idén szeptemberben, míg az élelmiszer- és vegyesboltokban csak 2,7 százalékkal. Idén főleg a számítástechnikai és iparcikk-boltok húzzák a bolti kiskereskedelemet (itt tíz százalék feletti a forgalombővülés), a ruha- és a használtcikk boltok kevésbé mennek jól.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat csomagküldő internet kiskereskedelem KSH Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.